Σάββατο 28 Απριλίου 2012




Βροντερή απάντηση στην πολιτική που σαρώνει τα δικαιώματα,  τις ζωές των εργαζομένων, των ανέργων και των λαϊκών οικογενειών θα δώσουν τα σωματεία, οι λαϊκές επιτροπές και οι μαζικοί φορείς  στην  Πρωτομαγιάτικη συγκεντρώση  του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο στο Αργοστόλι.

Καλούμε σε ολόπλευρη ενίσχυση της αλληλεγγύης στην πάλη των απεργών χαλυβουργών του Ασπροπύργου, των οποίων ο σκληρός αγώνας μπαίνει σε όλο και πιο κρίσιμη φάση

Κόντρα στον συμβιβασμένο συνδικαλισμό, τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΠ ( ΣΥΡΙΖΑ) που αφού καλούν τους εργάτες να δεχτούν τις απολύσεις και τα ψίχουλα μέσα από τα σωματεία τους. 
έρχονται προεκλογικά ορισμένοι τοπικοί "παράγοντες"  και καλούν  σε αντί- συγκεντρώσεις, κόντρα στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα, ενώ οι ίδιοι έχουν βάλει  "πλάτη" μαζί με τις  συνδικαλιστικές  τους ηγεσίες.
Ακόμη και στην  τοπική διοίκηση έχουν περάσει μέτρα σαν Αντινομάρχες, και Αντιδήμαρχοι του δικομματισμού, και τώρα έρχονται "ανήξεροι",  και  κόπτονται για ενότητα της αριστεράς!
Ο κόσμος γνωρίζει εύκολα, και βγάζει συμπεράσματα από τις ανέξοδες φωνές των στηλοβατών του δικομματισμού για τις ανάγκες της προεκλογικής περιόδου.

Καλούμε τον κόσμο να στηρίξει το συνεπές ταξικό κίνημα και να δώσει μαζικά το παρόν στην συγκέντρωση – συναυλία αλληλεγγύης για τους Χαλυβουργούς στίς 10:30 π.μ στο Εργατικό Κέντρο στο Αργοστόλι,αλλά  και να τους δώσει συνολική απάντηση στίς 6 Μάη !
Μάκης Σπυράτος 
Πρόεδρος ΕΚΚΙ

Σάββατο 21 Απριλίου 2012





  1. Υπάρχει κάποιος κόσμος, και εδώ στην Κεφαλονιά που αθώα και με καλή διάθεση ρωτά για την περιβόητη “ενότητα της αριστεράς”, άλλωστε τα ΜΜΕ παίζουν συχνά το ρόλο του “μίξερ” με την νοημοσύνη του κόσμου, τότε υπάρχει κάποια κατανόηση !

    Όταν έρχονται όμως κάποια στελέχη της “αριστεράς” που μας θυμούνται μόνο προεκλογικά, που μας θεωρούσαν “κολλημένους” και γραφικούς, που  έκαναν ότι δεν μας ήξεραν, δοκιμασμένοι τόσο στην τοπική διοίκηση, αλλά και στο συνδικαλιστικό κίνημα, όπου συνέβαλαν στα μέγιστα τόσο με την προσωπική τους στάση, αλλά και με την συλλογική να τα ισοπεδώσουν όλα.

    Αυτοί που μαζί με τους γυρολόγους της σοσιαλδημοκρατίας χρόνια τώρα μίλαγαν για τον τρίτο δρόμο, και υμνούσαν την Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας σαν μονόδρομο...

    Αυτοί που αντιμετωπίζουν εχθρικά το ταξικό κίνημα, και ήταν ορκισμένοι απεργοσπάστες οι πιο πολλοί από αυτούς,  σήμερα μιλάνε για δήθεν «ενότητα της αριστεράς» .

    Αυτοί που φρόντισαν να γίνουν πρώτα μεταξύ τους “δούγες” (φέτες) τώρα έρχονται σαν τους πλανόδιους  να μας πουλήσουν ξεπερασμένες και δοκιμασμένες στην Ευρώπη ιδεές !

    Αγαπητοί φίλοι της “αριστεράς” η συνεργασία πρέπει να περνά μέσα από το μαγκανοπήγαδο της ταξικής πάλης και σίγουρα όχι προεκλογικά ! , Γιατί δεν ήλθατε να ανταμώσουμε στο μετερίζι του αγώνα χρόνια τώρα ; Στην περιφρούρηση της απεργίας, στους καταπέλτες των πλοίων, αλλά κάνατε πασαρέλα  με τους ξεπουλημένους της ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ κόντρα στο ταξικό κίνημα ;

    Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με τις συνεργασίες σε επίπεδο βάσης, και το έχουμε δείξει στην τοπική κοινωνία πολλές φορές, μέσα απο τα σωματεία και τις συσπειρώσεις, αλλά στις συνεργασίες που βάζουν τον λαό στον άκρη εμείς είμαστε πάντα αρνητικοί !

    Όσον αφορά όμως στελέχη και δυνάμεις που έπαιξαν με την στάση τους καθοριστικό ρόλο, έβαλαν πλάτη με πολλούς τρόπους σε  αντεργατικές πολιτικές, τις οποίες έχουμε πληρώσει ήδη ακριβά σαν κίνημα, τόσο στην Αντίσταση, στην ΕΔΑ , αλλά  και στον ενιαίο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ αργότερα. Είμαστε κάθετα αντίθετοι !
    Αλήθεια ποιος ξεχνά το δικό μας Αντινομάρχη του ΠΑΣΟΚ κ. Θ. Γαλιατσάτο που είχε και το θράσος να θυροκολλήσει διαμαρτυρία πρόσφατα στην πόρτα του Βουλευτή, και πρώην συνάδελφου του στη Νομαρχία ; Αν αυτό δεν είναι υποκρισία, τι άλλο θα μπορούσε να είναι ;

    Ποιος θα ξεχάσει την κ. Γαϊτανίδου της ΑΝΤΑΡΣΙΑ που φώναζε το ΚΚΕ προδοτικό και μετά "λάου- λάου"  κάλεσε  σε  “Αντι-μπερλουσκονική ” ψήφο στηρίζοντας  τον κ. Γεωργάτο για Νομάρχη ;
    Και έρχονται τώρα όλοι τους σαν μωρές παρθένες και ζητούν “συνεργασία” ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του απλού κόσμου, έλεος δηλαδή!

    Μα αυτοί  δεν θέλουν να τα βάλουν με την Ευρώπη , και τα μονοπώλια,  και αυτή τη ριμάδα την διαχείριση που επικαλούνται και την “άλλη πολιτική”που εξαγγέλλουν, αν υπήρχε περίπτωση μία στις χίλιες, δεν θα την εφάρμοζαν τα “λαγωνικά” του δικομματισμού; πρόκειται για κοροϊδία, και εμπαιγμό, ρίχνουν κούφια για να πιάσουν γεμάτα λέει και ο σοφός λαός.

    Όσο για την ΔΗΜΑΡ και τις άλλες αντιμνημονιακές πολιτικές δυνάμεις κολυμπάνε σε μια “σούπα” όπου ο καθένας αποφασίζει με βάση τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και την εκλογική του επιβίωση. Έχουν δώσει όλοι τους δείγματα γραφής στο εργατικό - λαϊκό κίνημα και στην τοπική διοίκηση. Είναι αφερέγγυοι, τυχοδιώκτες και ανεύθυνοι.

    Καλούμε το λαό να μην ανεχτεί να τον κοροϊδία , να τους προσπεράσει. Να ψηφίσει ΚΚΕ για να κάνει βήματα η κοινωνική συμμαχία, που θα ανατρέψει το σάπιο και θα γεννήσει το πραγματικά καινούριο για το λαό
    http://taxikikefalonia.blogspot.com/view/classic
    Μάκης Σπυράτος
Δανεισμενο απο το Blog :  Ταξικη Κεφαλονια.

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Η Φιλαρμονικη Σαμης και η χωροδια Λειβαθους στο 'Κεφαλο"

Πανηγύρι στα Θέματα (18-4-2012)


Πανηγύρι στα Θέματα (18-4-2012)
Πανηγύρι στα Θέματα (18-4-2012)
Την Τρίτη, 17 Απριλίου 2012, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κεφαλονιάς και η Δημοτική Ενότητα Πυλάρου σας προσκαλούν στην Ιερά Μονή Υ.Θ. Θεμάτων, στην Πύλαρο, για το καθιερωμένο τοπικό πανηγύρι.
Το πρωί θα γίνει η Θεία Λειτουργία και αμέσως μετά, στον προαύλιο χώρο της Μονής, θα ακολουθήσει μεγάλο γλέντι με φαγητό, χορό και παραδοσιακή μουσική.
Για τη μεταφορά των κατοίκων θα υπάρχει λεωφορείο που θα κάνει το εξής δρομολόγιο:
Αγία Ευφημία 07:40
Άγαλμα Μαρίνος Αντύπας 07:45
Φερεντινάτα - Δενδρινάτα 07:50
Λογαράτα - Διβαράτα 07:55
ΚΑΠΗ - Μακρυώτικα 08:00
Δρακοπουλάτα 08:05

Πηγή: http://www.kefalonitikanea.gr/2012/04/18-4-2012.html#ixzz1sHqxMY9o

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Εσπερινα σχολεια Αργοστολιου

Μια φωλια θελησης και μαθησης.

Περισσοτερο ρεπορταζ και φωτογραφιες : Kefaloniapress.gr

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Τρίτη 10 Απριλίου 2012



Στο σκοτάδι η κοινή γνώμη για το διατροφικό σκάνδαλο της Coca Cola

«Προκλητικό να διακινείται τοξικό προϊόν από εταιρεία τροφίμων»




Η κοινή γνώμη έχει μείνει άναυδη αλλά και – ταυτόχρονα – στο σκοτάδι σχετικά με το διατροφικό σκάνδαλο που έχει ως επίκεντρο τη διακίνηση ζιζανιοκτόνου μέσα από περίπου 100.000 φιάλες Coca Cola και Sprite, το οποίο ανέδειξε την Κυριακή το Πρώτο Θέμα.

Η εταιρεία ούτε χτες έδωσε απαντήσεις σε φορείς όπως ο ΕΦΕΤ για την περιεκτικότητα των επιβλαβών ουσιών ενώ δεν υπάρχει ενημέρωση ούτε και για τους τόπους διακίνησης των φιαλών και, άρα, της κατανάλωσης από ανυποψίαστους πολίτες.

Η επίμαχη χημική ουσία διχλωροφαινόλη, η οποία, σύμφωνα με ειδικούς, εάν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει ανεπάρκεια πολλών οργάνων του ανθρώπινου σώματος καθώς είναι τοξική -και μάλιστα χρησιμοποιείται στα ζιζανιοκτόνα-, είναι άγνωστο πώς αναμίχθηκε με το παραγόμενο προϊόν της εταιρείας στο εργοστάσιο του Ηρακλείου Κρήτης.

Όπως αποδεικνύεται από επίσημο δελτίο Τύπου του ΕΦΕΤ, τα εν λόγω κουτιά εντοπίστηκαν έπειτα από αναφορές παραπόνων καταναλωτών, καθώς διαπίστωσαν δυσάρεστη οσμή και γεύση.

Διαβάστε εδώ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ

«Είναι αδιανόητα προκλητικό  να μην απαντά η εταιρία για την περιεκτικότητα του αναψυκτικού της Coca Cola και της Sprite σε 2,4 διχλωροφαινόλη και συνεπώς σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα να βρίσκεται στο σκοτάδι για ένα τόσο σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας!».

Ο διακεκριμένος Έλληνας χημικός  (μεταξύ άλλων διατέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών,   Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας και πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ))  και επιστημονικός  συνεργάτης στον «Δημόκριτο», κ. Νίκος Κατσαρός είναι κατηγορηματικός μιλώντας στο protothema.gr αναφορικά με το νέο διατροφικό σκάνδαλο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η διχλωροφαινόλη είναι ένα απαγορευμένο φυτοφάρμακο, εξηγεί ο κ. Κατσαρός. Ειδικότερα, η χρήση του  απαγορεύτηκε το 2005 στις γεωργικές καλλιέργειες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι τοξικό, προκαλεί βαριές βλάβες στο συκώτι και το ορμονικό σύστημα του οργανισμού, ενοχοποιείται για καρκινογένεση, ακόμη και για τερατογένεση.

«Με αυτά τα δεδομένα, πως είναι δυνατόν να εντοπίζεται σε ένα διατροφικό προϊόν  και η εταιρία που το παράγει και το διακινεί να μην δίδει απαντήσεις και διευκρινίσεις;» διερωτάται ο ειδικός.

Σε ό, τι αφορά το θέμα της –άγνωστης ακόμη- περιεκτικότητας του απαγορευμένου φυτοφαρμάκου στα περίπου 800.000 αναψυκτικά που εκτιμάται ότι διακινήθηκαν από την εταιρία, ο επιστήμονας θεωρεί ότι είναι ήσσονος σημασία ζήτημα:  «Ποσώς με απασχολεί εάν είναι χαμηλή ή υψηλή η περιεκτικότητα σε διχλωροφαινόλη μέσα σε κάθε μπουκάλι ή κουτάκι αναψυκτικού  από την στιγμή που πρόκειται για ένα απαγορευμένο φυτοφάρμακο!».



Επιπλέον, όπως ο ίδιος επισημαίνει ουδείς είναι σε θέση να προσδιορίσει το μέγεθος της βλάβης που προκαλείται με την κατανάλωση ενός  αναψυκτικού διότι η τοξικότητα δρα  σωρευτικά στον ανθρώπινο οργανισμό. «Δυστυχώς σήμερα κατακλυζόμαστε από τοξικές ουσίες. Αναπνέουμε μολυσμένο αέρα, καταναλώνουμε τρόφιμα όπως πχ φρούτα ή λαχανικά με φυτοφάρμακα, είμαστε γενικώς εκτεθειμένοι σε επικίνδυνες ουσίες. Επίσης, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο ανθεκτικοί, άλλη αντοχή, μειωμένη, έχουν τα μικρά παιδιά, οι έφηβοι και οι ηλικιωμένοι ή οι ασθενείς. Άρα, ο κίνδυνος δεν αφορά όλους το ίδιο. Και σε κάθε περίπτωση είναι προκλητικό να διακινείται ένα  τοξικό προϊόν διακινείται  από μια εταιρία τροφίμων τέτοιου μεγέθους από την οποία απαιτεί κανείς άλλα αντανακλαστικά  αλλά πάνω από όλα  υπευθυνότητα…» καταλήγει ο κ. Κατσαρός.

Όλα αυτά όταν οι πληροφορίες θέλουν τις αρμόδιες εισαγγελικές να παρακολουθούν ήδη με μεγάλη προσοχή το θέμα…


Δανεισμενο απο :
http://despvmontaz.blogspot.com/2012/04/coca-co...
Δέσπω Τσουπάκη Βογιατζογλου 10 Απριλίου 12:41 μ.μ.

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Κώστας Μπαλάφας



  

Το δανειστηκα απο τη θαυμασια ιστοσελιδα του συναδελφου Χρηστου Ζουλιατη, "goot music goot life ".

Σάββατο 7 Απριλίου 2012



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΦΕ

   Αθήνα 5/4/2012

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει τη νέα βάρβαρη και απρόκλητη επίθεση από τους άνδρες των ΜΑΤ ενάντια σε συναδέλφους που κάλυπταν τόσο τη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, όσο και τη σημερινή με θύμα αυτή τη φορά και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Ένωσής μας Μάριο Λώλο, που εισήχθηκε ήδη σε Νοσοκομείο «με κρανιοεγκεφαλική κάκωση από πλήξη με γκλομπ, (κάταγμα-εμπίεσμα κρανίου), το οποίο χρήζει χειρουργικής παρέμβασης»! Θυμίζουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος της ΕΦΕ στοχοποιείται και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο, όταν στις 15-12-10 χτυπήθηκε πισώπλατα στο κεφάλι από άνδρα των ΜΑΤ, ενώ ασκούσε το λειτούργημά του, ενώ την επομένη η Ένωσή μας με  ανακοίνωσή της είχε επιστήσει την προσοχή στους αρμόδιους Υπουργούς «να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους, γιατί φοβόμαστε ότι στο τέλος θα θρηνήσουμε θύματα»!

Επισημαίνουμε το γεγονός ότι για πολλοστή φορά στοχοποιείται η ενημέρωση, παρά τις διαβεβαιώσεις του (τ.) αρμόδιου Υπουργού Προστασίας(;) του Πολίτη προς τους εκπροσώπους της ΕΦΕ στη συνάντησή μας τον περασμένο Ιούλιο, επ ευκαιρία αντίστοιχων γεγονότων, πως «η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι προσηλωμένη στη προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων και αντιμετωπίζει το λειτούργημα της ενημέρωσης των πολιτών με την ευαισθησία που του αρμόζει και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε αυτό να ασκείται ελεύθερα και απρόσκοπτα»(!!), και σε πλήρη αντίθεση με αυτές. 

Οι συστηματικές και επαναλαμβανόμενες επιθέσεις ενάντια στους λειτουργούς του τύπου, την ώρα της δουλειάς τους, που καταπατούν ακόμη και θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, κάθε άλλο παρά τυχαίες μπορούν να θεωρηθούν,  ακόμα και ο πλέον καλόπιστος θα μπορούσε να συμπεράνει πως ασκούνται  συνειδητά από διάφορα κέντρα για τη φίμωση της ελευθεροτυπίας, και σε μια επίσης συνειδητή προσπάθεια να τρομοκρατηθούν οι λειτουργοί της.

Επί πλέον διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή εξέλιξη σε παρόμοιες βάναυσες επιθέσεις που έγιναν στο παρελθόν, όπως αυτή του συναδέλφου μας δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου, ο οποίος υπέστη μόνιμη αναπηρία, αλλά επίσης και ότι μένουν αναπάντητες δεκάδες επώνυμες καταγγελίες συναδέλφων και Ενώσεων για την προκλητική και βίαιη συμπεριφορά των οργάνων της… τάξης (όπως αυτή σε βάρος της συναδέλφου Τατιανας Μπόλαρη) με τη συνήθη διαδικασία αρχειοθέτησης της οποιασδήποτε ΕΔΕ.

Μετά και από τα γεγονότα αυτά η Ένωσή μας θα συνταχθεί και με τις λοιπές Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες του χώρου μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στην προσπάθεια να διαφυλάξουμε την ελευθερία της ενημέρωσης και θα σταθεί με κάθε τρόπο απέναντι σε ενέργειες, οι οποίες υποσκάπτουν τα θεμέλια της δημοκρατίας και επιχειρούν να μας επιστρέψουν σε καταστάσεις και καθεστώτα, που έχει βαριά πληρώσει ο λαός μας και έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για τη χώρα μας.

Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Α/Α                                                   Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ  ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ                                      ΧΡΙΣΤΙΝΑ  ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΥΠΟΣΧΕΣΟΥ ΠΩΣ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΞΑΝΑ!

του Κώστα Ζαπάντη


7 Απριλίου 1992: πεθαίνει ο Δήμαρχος της Αθήνας Αντώνης Τρίτσης.
Μετά από 20 χρόνια η μνήμη του Αντώνη είναι ζωντανή.
Στον αμείλικτο λογαριασμό με την ιστορία δεν σημειώνονται οι ανάξιοι.
Η ιστορία δεν κάνει χατήρια. Θα σημειώσει εκείνους  που έχουν αξία. Και ο Αντώνης είναι ένας από αυτούς.
Για τον Αντώνη Τρίτση κάποιος θα μπορούσε να πει πολλά αλλά είναι προτιμότερο να μην πει τίποτα. Εξάλλου οι Κεφαλονίτες έχουν τη δική τους γνώμη για αυτόν. Εκείνοι που τον γνώρισαν μέσα από την πολιτική του διαδρομή έχουν τη δική τους γνώση για αυτόν.
Αν έπρεπε να αξιολογήσω την προσφορά του θα την εντόπιζα μόνο σε ένα πράγμα: Έμαθε τη γενιά μου να σκέφτεται.
Ο πολιτικός εξόριστος από την Κεφαλονιά Νίκος Σουρής το 1997 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΣΙΣΥΦΟΣ το βιβλίο του « ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΕΚΑΘΛΟΥ. Η γοητευτική περιπέτεια του Αντώνη Τρίτση». Ο Νίκος ήξερε τον Αντώνη Τρίτση πιο καλά από τον καθένα. Διάβασα το βιβλίο μετά από χρόνια ξανά:
 «Όμως Αντώνη τάξε μας πως θα ξαναδούμε την Ανατολή από τον Αίνο. Εκείνο τον τεράστιο ήλιο που θα φωτίσει τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής μας.
 Υποσχέσου πως όλα θα γίνουν ξανά.
»

O Αντώνης Τρίτσης ήταν Έλληνας πολιτικός και Χωροτάκτης-Πολεοδόμος. Γεννήθηκε στο Αργοστόλι το 1937. Πέθανε στις 7 Απριλίου του 1992 στην Αθήνα, την περίοδο που ήταν Δήμαρχος Αθηναίων. Διετέλεσε Βουλευτής και Υπουργός του ΠΑΣΟΚ.
Φοίτησε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και με υποτροφία του ιδρύματος Φουλμπράιτ (Fulbright), σπούδασε Πολεοδομία και Χωροταξία στο τεχνολογικό ινστιτούτο του Ιλλινόι (Illinois) των Η.Π.Α., ενώ 6 χρόνια αργότερα ανακηρύχθηκε διδάκτωρ στο Μεταπτυχιακό Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου.
Στα νεαρά του χρόνια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό διαπρέποντας στο δέκαθλο και στο άλμα εις ύψος με πανελλήνιες και βαλκανικές διακρίσεις. Υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στο ύψος το 1956 και στο δέκαθλο το 1958. Επίσης, ήταν κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ δεκάθλου εφήβων το 1956 με 4.423 β. και ανδρών με 5.395 β. το 1958 στους βαλκανικούς αγώνες. Στα ενδιαφέροντά του ανήκαν επίσης η Φυσική Γεωγραφία και η Αρχαιολογία ενώ μιλούσε τέσσερις γλώσσες (Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά και Ιταλικά).
Ίδρυσε το Διεθνές Συμβουλευτικό Σύστημα Αυτοανάπτυξης (Auto Development Consulting System), στελεχωμένο με ειδικούς, με επίκεντρο την εθνική και τοπική αυτοανάπτυξη.
Το 1963 επιστρέφει στην Ελλάδα, αγωνίζεται κατά της χούντας των συνταγματαρχών ως ιδρυτικό στέλεχος του Π.Α.Κ. Αργότερα γίνεται ιδρυτικό στέλεχος και του ΠΑΣΟΚ και εκλέγεται βουλευτής του νομού Κεφαλληνίας και Ιθάκης διαδοχικά το 1981 και το 1985. Μεταξύ 1981 και 1984 που διετέλεσε Υπουργός Χωροταξίας και Περιβάλλοντος και από το 1986 έως το 1988 ως Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Την περίοδο αυτή δημιουργείται πλήρες θεσμικό πλαίσιο (Νόμος 1337/83) που προβλέπει όλες τις αναγκαίες διαδικασίες
κοινωνικής συμμετοχής και δημόσιας διαβούλευσης για τις μελέτες πολεοδομικού σχεδιασμού, απαραίτητες για την πολεοδομική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της Ελλάδας, ενώ τίθεται υπό εξέταση η εκκλησιαστική περιουσία.
Αυτή την εποχή και στα πλαίσια της Επιχείρησης Πολεοδομικής Ανασυγκρότησης (Ε.Π.Α.) του Α. Τρίτση, θεσμοθετείται το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) της πόλεως Αργοστολίου (1985), το οποίο προβλέπει την διάνοιξη περιφερειακών της πόλης οδικών αξόνων, την κατασκευή παρακαμπτήριων αξόνων και κόμβων με δυνατότητα διαχείρισης μελλοντικών αναγκών αυξημένης κυκλοφορίας στις εισόδους της πόλης, την προστασία και ανάδειξη ιστορικών μνημείων όπως πεζοδρόμηση της γέφυρας Δεβοσσέτου, την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων (απομάκρυνση οχλουσών δραστηριοτήτων από το κέντρο της πόλης, μεταφορά ΚΤΕΛ κ.τ.λ).
Τελεί επίσης πρόεδρος του συμβουλίου υπουργών περιβάλλοντος της Ε.Ε., μέλος του Διεθνούς Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών και μέλος του διεθνούς ιδρύματος Lelio Basso. Στις 19 Μαΐου το 1989 ιδρύει το Ελληνικό Ριζοσπαστικό Κίνημα και στις 14 Οκτωβρίου του 1990 εκλέγεται δήμαρχος Αθηναίων με την υποστήριξη της Ν.Δ..
Στις 7 Απριλίου του 1992 και σε ηλικία μόλις 55 χρονών, χάνει τη μάχη με το θάνατο που επί μέρες έδινε στο Ιατρικό Κέντρο (μετά από οξύτατο εγκεφαλικό επεισόδιο το οποίο υπέστη στο γραφείο του στο Δημαρχείο). Ο θάνατος του "ματαίωσε" τον επικείμενο γάμο του με την Ελληνίδα ηθοποιό Μιμή Ντενίση, με την οποία διατηρούσε πολύχρονο δεσμό.
Με τη διαθήκη του ιδρύει το «Ίδρυμα Αντώνης Τρίτσης, για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών», στο οποίο κληροδοτεί όλη την προσωπική του περιουσία. Το ίδρυμα βρίσκεται στην Αθήνα και φιλοξενεί σήμερα και το «Αρχείο Αντώνη Τρίτση». Η υλοποίηση όλων αυτών των επαναστατικών για την Ελλάδα ιδεών του όπως το τραμ και η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, με καθυστέρηση πολλών χρόνων, αποδεικνύουν την οξυδέρκεια του Αντώνη Τρίτση. Αλλά και εικόνες που διατηρούνται στη μνήμη μας με τον ίδιο να βγαίνει περίπατο στην πόλη με τη συντροφιά νέων και το σακάκι του στον ώμο, μας λένε ότι ήταν ένας απλός άνθρωπος που εργαζόταν για την κοινωνία, ένας ανθρωπιστής του σήμερα με σύγχρονες αντιλήψεις και πρωτοποριακές ιδέες.
          Αναδημοσιευση απο το Blog  Kefalonianet.

Ο,τι απομεινε απο τη προσεισμικη Μονη Σισσιων.