Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

" Περι ερωτος " Συναυλια Γυναικειας Χορωδιας Αργοστολιου

image
Καλοκαιρινή συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας Αργοστολίου - «Περί Έρωτος»
Σολίστ: ΜΑΡΙΑ ΖΩΗ, μεσόφωνος
ΚΛΕΙΩ ΔΑΝΑΗ ΟΘΩΝΑΙΟΥ, ηθοποιός
Πιάνο: ΜΑΡΙΝΑ ΜΥΛΩΝΑ
Διευθύνει η ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 * Ώρα 9.00 μ.μ.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ‘Ο ΚΕΦΑΛΟΣ’
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πηγή: http://www.kefalonitikanea.gr/2012/06/blog-post_3484.html#ixzz1z1eRp9xc

Συναυλια της Φιλαρμονικης Ενωσης Κερκυρας " Ο Καποδιστριας" στη πλατεια Βαλλιανου

«Ο Καποδίστριας» στο Αργοστόλι (29,30-6-2012)
Η Φιλαρμονική Ένωση
Το Μουσικό Σώμα της Φιλαρμονικής Ένωσης Κέρκυρας «Ο Καποδίστριας», υπό τη Δ/νση του Αρχιμουσικού, Μιχαλόπουλου Μιχάλη, θα πραγματοποιήσει «Περαντζάδα» στην Αγορά του Αργοστολίου την Παρασκευή 29.6.2012 και ώρα 20:30, ενώ το Σάββατο 30.6.2012 & ώρα 21:00 θα δώσει συναυλία στη κεντρική πλατεία Αργοστολίου.
Το πρόγραμμα της συναυλίας
A’ ΜΕΡΟΣ
  1. Julius Fucik : THE REGIMENTSKINDER MARSCH
  2. G. Verdi : VERDI ON CONCERT arr. Walter Tuschla
  3. BELLA ITALIA arr. Hans Kolditz
  4. Ennio Morricone: MOMENT FROM MORRICONE arr: Johan de Mey
Β’ ΜΕΡΟΣ
  1. George Gershwin: SUMMERTIME Ενοργάνωση: Μιχάλη Μιχαλόπουλου
Βασιλική Κωνσταντή soprano
  1. Louis Gugliemi: LA VIE EN ROSE Ενοργάνωση: Μιχάλη Μιχαλόπουλου
Ιωάννα Κοκοβίκα mezzo soprano
  1. David Foster: THE PRAYER Ενοργάνωση: Μιχάλη Μιχαλόπουλου
Ιωάννα Κοκοβίκα mezzo soprano – Παναγιώτης Πράτσος Baritone
  1. John Kander: New York – New York Ενοργάνωση: Aνδρέα Μπουτσικάκη
Παναγιώτης Πράτσος Baritone
  1. Franncesco Sartori: CON TE PARTIRO Ενοργάνωση: Μιχάλη Μιχαλόπουλου
Βασιλική Κωνσταντή soprano - Παναγιώτης Πράτσος Baritone
  1. Μάνου Χατζιδάκι: ΠΕΣ ΜΟΥ ΜΙΑ ΛΕΞΗ Ενοργάνωση: Σπύρου Προσωπάρη
Βασιλική Κωνσταντή soprano
  1. Μάνου Χατζιδάκι: ΑΘΗΝΑ Ενοργάνωση: Σπύρου Προσωπάρη
Παναγιώτης Πράτσος Baritone
  1. Μίκη Θεοδωράκη: ΑΝ ΘΥΜΗΘΕΙΣ Τ’ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ Ενοργάνωση: Σπύρου Προσωπάρη
Ιωάννα Κοκοβίκα mezzo soprano
  1. Γίωργου Κατσαρού: ΚΕΡΚΥΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ
Ενοργάνωση: Μιχάλη Μιχαλόπουλου
Βασιλική Κωνσταντή soprano - Ιωάννα Κοκοβίκα mezzo soprano - Παναγιώτης Πράτσος Baritone
  1. Eduardo di Capua: O SOLE MIO
Ενοργάνωση: Μιχάλη Μιχαλόπουλου
Βασιλική Κωνσταντή soprano - Ιωάννα Κοκοβίκα mezzo soprano - Παναγιώτης Πράτσος Baritone



Πηγή: http://www.kefalonitikanea.gr/2012/06/2930-6-2012.html#ixzz1yzpojXHC

Και η βλακεια δεν εχει συνορα...

Και η βλακεία δεν έχει σύνορα ...



Η Άντζελα Δημητρίου θα "τραγουδήσει" στην κατεχόμενη Κύπρο! Κάποιος πρέπει να πει σε αυτό το Σούργελο οτι να νομοποιείς μια εισβολή σε μια ανεξάρτητη χώρα και να διασκεδάζεις με τους σφαγείς και του βιαστές του Ελληνισμού, δεν είναι απλά παράνομο αλλά και προδοσία εναντίον του έθνους και προβλέπεται ποινή για τους προδότες! ...Το ότι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε σαν χώρα με πρότυπο τα σούργελα και τα οπισθογεμή  δεν ειναι τυχαίο ...

Η Άντζελα Δημητρίου έδωσε τη δική της απάντηση στα δημοσιεύματα που την θέλουν να κάνει μια σειρά από εμφανίσεις στην κατεχόμενη Κύπρο. Η τραγουδίστρια επενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή «Μεσημεριανή Μελέτη» και δήλωσε λακωνικά και σε έξαλλη κατάσταση: « Η μουσική δεν έχει σύνορα ». Με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς τα δημοσιεύματα που την θέλουν να εμφανίζεται στην κατεχόμενη Λευκωσία. Μια κίνηση που την οδηγεί αυτομάτως στην αναγνώριση του ψευδοκράτους. Η εξέλιξη αυτή εξόργισε ορισμένους συναδέλφους της οι οποίοι θέλησαν μέσω του twitter να εκφράσουν την άποψή τους.

Κάποιοι πρέπει να της πούνε τι έγινε το 1974 στην Κύπρο...Γιατί δεν μπορείς να τα βάλεις με εναν βλάκα θα σε κατεβάσει στο επίπεδο του και θα σε νικήσει λόγω πείρας !


           Αναδημοσιευση απο :  Νεα Κεφαλονια

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ανάδειξη και προβολή Αρχαιολογικών μνημείων Αρχαίων Πρόννων – Τζαννάτων στην Κεφαλονιά

πηγή:  kefaloniaphotonews.gr

Στο πλαίσιο της συμβολής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη μέγιστη δυνατή κοινωνικοποίηση του αρχαιολογικού έργου και επιπλέον στην πολύπλευρη πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, η Περιφερειακή Σύμβουλος, Τζόγια Γρουζή,  ζητεί τη θετική ψήφο του Περιφερειακού Συμβουλίου στην ιδέα δημιουργίας μιας μικρής επισκέψιμης τοπικής αρχαιολογικής έκθεσης στον Πόρο Κεφαλονιάς.


Το θέμα φέρνει η κ. Τζόγια Γρουζή στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, που θα πραγματοποιηθεί στο Αργοστόλι, την Κυριακή 1 Ιουλίου.

 Νεολιθικό και Λατρευτικό Σπήλαιο «Δράκαινας» Πόρου
  Στο ΝΑ τμήμα της Κεφαλονιάς (στην ευρύτερη περιοχή του Πόρου), η αρχαιολογική έρευνα αναγνώρισε ή και επιβεβαίωσε την τελευταία 20ετία (1992 κ.εξ.) μέσω συστηματικών επιφανειακών ερευνών (Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας 1992-93, 1999-2000, Παν/μιο Πελοποννήσου 2011) και ανασκαφικών εργασιών (Αρχαιολογική Εφορεία Πατρών  & Αρχαιολογική Σχολή της Δανίας τη δεκετία 1990, Εφ. Παλ/γίας-Σπηλ/γίας Νότιας Ελλάδας δεκαετίες 1990 και 2000), Simon Fraser Πανεπιστήμιο Καναδά 2007 κ.εξ., ΛΕ΄ Εφορ. Προϊστ. & Κλασ. Αρχ/των 2006 κ.εξ.) σημαντικά και ενδιαφέροντα κατάλοιπα αλλά και μνημεία της διαχρονικής παρουσίας και δραστηριότητας του ανθρώπου από τη μακρινή Παλαιολιθική και Νεολιθική Εποχή  μέχρι και τους ιστορικούς χρόνους, τόσο στην παράκτια ζώνη από τον Πόρο μέχρι και την Μούντα, όσο και στη λεκάνη των Τζαννάτων.
Πρόκειται για χιλιάδες εργαλείων από τη δραστηριότητα κυνηγών και τροφοσυλλεκτών της Παλαιολιθικής Εποχής για πολλές χιλιετίες (περ. 100.000 – 10.000 π.Χ.), για χώρους ειδικής κοινωνικής δραστηριότητας νεολιθικών κοινωνιών – πρώιμων αγροτών (Σπήλαιο «Δράκαινα» στο φαράγγι του Πόρου 6η έως και 4η χιλιετία), όπως και για ταφικά μνημεία αριστοκρατικών ή και βασιλικών γενεών της Μυκηναϊκής περιόδου (νεκρόπολη/Μυκηναϊκός Τάφων στα Τζαννάτα), ή για ακροπόλεις/πόλεις (π.χ. Πρόννοι), ναούς (αρχαϊκός ναός δίπλα από το εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου Σκάλας), νεκροταφεία, βίλλες και ιερά των ιστορικών χρόνων (8ος κ.εξ. αιώνες), ενώ δεν λείπουν και μνημεία των βυζαντινών χρόνων.
Η σύντομη αυτή παρουσίαση τεκμηριώνει τη διαχρονική ιστορική δυναμική της περιοχής και τη σημασία της για την αρχαιολογική – ιστορική έρευνα. Ταυτόχρονα, όμως, θέτει και το ερώτημα της αξιοποίησης αυτού του ιστορικού πλούτου από τη σύγχρονη κοινωνία.
Στη νοτιοανατολική Κεφαλληνία η ανθρώπινη παρουσία έχει αφήσει ανεξίτηλα ίχνη πολιτισμού πολλών αιώνων. Ανάμεσα τους  εκτός από τον α) Μυκηναϊκό Θολωτό Τάφο και Οικισμό Τζαννάτων και β) Κλασικές/Ελληνιστικές Ακροπόλεις Πρόννων & Πόρου και Νεκρόπολη Πρόννων , ξεχωρίζει το μνημείο του Νεολιθικού και Λατρευτικού Σπηλαίου Δράκαινας Πόρου που προτείνεται  για ανάδειξη με στόχο την κοινωνική αξιοποίηση και ένταξη του, καθώς και την έκθεση των ευρημάτων του στο Εκθεσιακό Κέντρο Πόρου.
Το Σπήλαιο «Δράκαινα» βρίσκεται στο απόκρημνο και εντυπωσιακό Φαράγγι του Πόρου.
Η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας Νοτίου Ελλάδος έχει πραγματοποιήσει κατά τα έτη 1992-1996, 1999-2002 και 2004-2005 ανασκαφική έρευνα στο Σπήλαιο «Δράκαινα» στο Φαράγγι του Πόρου Κεφαλονιάς, με επικεφαλής των Ανασκαφών για τις επιχώσεις των ιστορικών χρόνων την αρχαιολόγο, Ευαγγελία – Μιράντα Χατζιώτη και για τις επιχώσεις των προϊστορικών χρόνων την αρχαιολόγο, Γεωργία Στρατούλη.
Οι ανασκαφές έφεραν στο φώς αρχαιολογικές επιχώσεις που μαρτυρούν τη χρήση του Σπηλαίου από την Νεότερη Νεολιθική (μέσα 6ης χιλιετίας) έως την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού (μέσα 3ης χιλιετίας).
Ύστερα από μια μακρά περίοδο εγκατάλειψης το Σπήλαιο επαναχρησιμοποιήθηκε από το τέλος του 7ου αιώνα έως τις αρχές του 2ου αιώνα π.χ ως Ιερό των Νυμφών και του Θεού Πάνα.
Το ερευνητικό πρόγραμμα της «Δράκαινας» έχει υποστηριχθεί ανελλιπώς και με διάφορους τρόπους από την τοπική Δημοτική Αρχή, η οποία έχει διαθέσει στον ΥΠΠΟΤ χώρο για την αποθήκευση και μελέτη αρχαιολογικού υλικού στο Εκθεσιακό Κέντρο Πόρου, που βρίσκεται πολύ κοντά στην έδρα της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.
Τα αποτελέσματα των Ανασκαφών στο Σπήλαιο «Δράκαινα» έχουν γίνει γνωστά τόσο στην εγχώρια όσο και τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, μέσω σειράς δημοσιευμάτων των μελών της πολυμελούς ομάδας μελέτης του Σπηλαίου σε συνέδρια και αρχαιολογικά περιοδικά. H κοινοποίησή τους στο ευρύτερο κοινό έχει γίνει εφικτή από το Νοέμβριο του 2009 μέσω του Διαδικτύου, συγκεκριμένα μέσω του επίσημου ιστότοπου της θέσης (www.drakainacave.gr), ο οποίος παρουσιάζει σταθερά αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών.    Ας σημειωθεί, επίσης, ότι προετοιμάζεται και μονογραφία, που θα κατατεθεί για δημοσίευση στο INSTAP Academic Press, ενώ σύντομα θα είναι έτοιμο για χρήση από εκπαιδευτικούς και μαθητές ένα ψηφιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις ανθρωπογενείς επιχώσεις του Σπηλαίου.

Τζόγια Γρουζή: "Κοινωνικό αγαθό τα αρχαιολογικά ευρήματα"
  Εάν πιστεύουμε ότι τα ιστορικά μνημεία, τα προϊόντα της αρχαιολογικής έρευνας αποτελούν κοινωνικό αγαθό, αξιοποιήσιμο με διάφορους τρόπους από όλους τους πολίτες, ενήλικες και μαθητές, κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, είναι καιρός, εφόσον υπάρχει από χρόνων αφενός σοβαρό κοινωνικό ενδιαφέρον και αφετέρου η συνεργασία των αρχαιολογικών υπηρεσιών και των ερευνητών, να συμβάλουμε δυναμικά ως πολιτεία στη σύγχρονη προβολή αυτών των μνημείων.
Για αυτό και σήμερα παρουσιάζεται στο σώμα μια πρόταση άμεσης υλοποίησης και χαμηλού κόστους που θεωρείται υλοποιήσιμη σε μικρό χρονικό διάστημα και, επίσης, πολλαπλού οφέλους για τον τόπο, τους μαθητές, τους επιχειρηματίες, τον τουρισμό.

Η πρόταση για τη δημιουργία επισκέψιμου χώρου
  Προτείνεται  να διερευνηθεί η δυνατότητα  σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τις αρμόδιες υπηρεσίες, Υπουργείο Πολιτισμού και Δήμου Κεφαλλονιάς  για  τη δημιουργία ενός επισκέψιμου χώρου μελέτης/τεκμηρίωσης και προβολής των ευρημάτων του Σπηλαίου της «Δράκαινας» στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ελειού-Πρόννων.
Με αυτό τον τρόπο  τόσο η δραστηριότητα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, όσο και η ενδιαφέρουσα διαχρονική χρήση του Σπηλαίου «Δράκαινα» θα γίνουν παραγωγικά στοιχεία για την τοπική κοινωνία.
Ο χώρος αυτός υφίσταται. Το κτήριο του Εκθεσιακού Κέντρου Πόρου είναι τοπόσημα για την περιοχή, είναι ορατό από θαλάσσης και ξηράς, βρίσκεται μεταξύ του λιμανιού και της πλατείας του Πόρου, κοντά στο φαράγγι και την λεκάνη των Τζαννάτων, κοντά σε δημοτικό χώρο parking και κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα (προστασία) και ως εκ τούτου είναι κατάλληλος για την εν λόγω χρήση. Μπορεί να εξοπλιστεί με κατάλληλα ηλεκτρονικά μηχανήματα προβολής και ήχου (π.χ. προτζέκτορα και επιτοίχια οθόνη για προβολή μικρών βιντεοταινιών των επιμέρους αρχαιολογικών χώρων για ενήλικες και μαθητές σε δύο τουλάχιστον γλώσσες -ελληνική και αγγλική-).. Το κτίριο είναι γνωστό στην τοπική κοινωνία ως «Δημοτικό ή Τουριστικό Περίπτερο» και ανακατασκευάσθηκε στο τέλος της δεκαετίας του ’90 με κοινοτικούς πόρους για να λειτουργήσει ως «Εκθεσιακό Κέντρο». Στο κτίριο αυτό φιλοξενούνται για περίπου 3 μήνες το χρόνο, συνήθως Σεπτέμβριο – Νοέμβριο, και παραδόσεις μαθημάτων αρχαιογνωστικού τμήματος Πανεπιστημίου του Καναδά, το οποίο σε συνεργασία με την ΛE΄ ΕΠΚΑ πραγματοποιεί ανασκαφές σε νεκροταφείο ιστορικών χρόνων στη γειτονική Λεκάνη των Τζαννάτων.
Το κόστος για τη δημιουργία αυτής της έκθεσης είναι 30.000 € περιλαμβανομένων του στησίματος της έκθεσης (π.χ. αμοιβή μελέτης και επίβλεψης αρχιτέκτονα, σκελετός χαμηλών προθηκών από μέταλλο και ξύλο, στενόμακρων προθηκών από γυψοσανίδα, και ακόμη τζάμια και πάνελς), της δημιουργίας video-ταινίας (π.χ. αμοιβή τεχνικών), της αγοράς εξοπλισμού προβολών καθώς και του κόστους άλλων αναλώσιμων (π.χ. παραγωγή δίγλωσσων φυλλαδίων, βάψιμο αίθουσας).

Παρτι ΤΕΙ , Σαββατο 30 Ιουνιου. Μεγαλο γλεντι.


24ο Διεθνές Φεστιβάλ: «Γυμναστική για όλους» στην Κεφαλονιά (28 Ιουνίου - 1 Ιουλίου)

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012
24ο Διεθνές Φεστιβάλ: «Γυμναστική για όλους» στην Κεφαλονιά (28 Ιουνίου - 1 Ιουλίου)
Το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ με τίτλο: «Γυμναστική για όλους» θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου σε Αργοστόλι, Ληξούρι και Κουρκουμελάτα.
Πρόκειται για ένα φεστιβάλ πασίγνωστο στο εξωτερικό, που συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής.
Περίπου 1500 αθλούμενοι από Ιταλία, Πολωνία, Βουλγαρία, Πορτογαλία και φυσικά τη χώρα μας θα παρουσιάσουν θεαματικά προγράμματα με τη συνοδεία μουσικής.

Διοργανωτές

Διοργανωτές είναι: Ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Επτανήσων «Κεφαλονιά», με την πολύτιμη συνδρομή του Δήμου Κεφαλονιάς και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (Ε.Γ.Ο).
Πλήθος ιδιωτών και άλλων φορέων στηρίζουν το Φεστιβάλ. Επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Πρόεδρος του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Επτανήσων «Κεφαλονιά», Σταύρος Μπασιαρδής, ο οποίος επί σειρά ετών διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.
Την τεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ έχει η καταξιωμένη προπονήτρια, Μποζένα Μπαρτκόβσκα – Μπασιαρδή και μαζί της, όπως πάντα, η πρωταθλήτρια, Ελένη Δαρδαμάνη.

Το πρόγραμμα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΤΕΤΑΡΤΗ 27/06 Άφιξη αποστολών

ΠΕΜΠΤΗ 28/06 19:30 Χαιρετισμός και ενημέρωση αρχηγών αποστολών στο «ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ»
21:30 Τελετή Έναρξης στην Κεντρική πλατεία Αργοστολίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/06
Προπονήσεις 09:00–12:00 στην Πλατεία Ληξουρίου.
20:00 1η εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία Ληξουρίου
ΣΑΒΒΑΤΟ 30/06 Προπονήσεις 09:00-12:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Α.Τρίτση στο Αργοστόλι.
20:00 2η εκδήλωση στο Στάδιο Κουρκουμελάτων,

ΚΥΡΙΑΚΗ 01/07 18:30 Κεντρική εκδήλωση στο Κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου «Αντώνης Τρίτσης»
ΔΕΥΤΕΡΑ 02/07 Αναχώρηση αποστολών

Πηγή: http://www.kefalonitikanea.gr/2012/06/24-28-1.html#ixzz1ytaUOsR5

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Παρασταση μοντερνου χορου απο τη Σχολη χορου της Ολγας Γαλιατσατου.

Παρουσιαστηκε και φετος στο Θεατρο "Κεφαλος" με μεγαλη επιτυχια,η παρασταση μοντερνου χορου της Σχολης "Art and Style Dance Studio" της Ολγας Γαλιατσατου.   Παρουσιαστηκαν 14 διαφορετικες ενοτητες με χορογραφιες μοντερνου χορου,Jazz,latin,Oriental,συγχρονο κλπ.



















Η ευτυχισμενη Ολγα με την αδελφη ,της Σταμω, και τη μαμα Αγγελικη.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Τα τραπεζακια... παραλια,και η θεα υπεροχη.

Καφεδακι,που αλλου; Στο "Σουλατσο".


Εβγαλε τραπεζακια στη θαλασσα με υπεροχη θεα στο Κουταβο.



Οταν μιλαμε για Κεφαλονιτες κουρλους... τοτε η κουρλαμαδα ειναι .. επαγγελμα.


Ολα έτοιμα για τον αγώνα της Κυριακής

Στόχος το παγκόσμιο ρεκόρ από τους "Κουρλους της Κεφαλονιάς"

Οπως σας είχαμε γράψει και προχθές, η ομάδα της Κεφαλονιάς είναι έτοιμη να μας κάνει υπερήφανους στο 2o Red Bull Flugtag που θα γίνει την Κυριακή στο Φάληρο.
Η Ιδέα ξεκίνησε να γυρνάει στο μυαλο του Αμβρόσιου μόλις έμαθε για τον διαγωνισμό. Αμέσως μάζεψε τον Ανδρέα τον Βαγγέλη και τον Δημήτρη και τους είπε τι σκέφτεται... Χωρίς πολλές σκέψεις ξεκίνησαν την υλοποίηση του σχεδίου για να το εγκρίνει η Red Bull και μόλίς πήραν το οκ... στρώθηκαν στη δουλειά.
Ο Δημήτρης Σοφός με γνώσεις πάνω στην αεροναυπηγική έβγαλε το σχέδιο και με την εμπειρία του στον μοντελισμό, μαζί με τον Αμβρόσιο Αμβροσιάτο, έχουν κάνει μια εξαιρετικά σημαντική δουλειά πάνω στο κομμάτι του στησίματος του αεροπλάνου, το οποίο είναι σε στυλ cessna.
Ολα μαζί τα παιδιά, δουλεύοντας ατέλειωτες ώρες πάνω στο αεροπλάνο με όνομα "Φούρδακας", μόλις τελείωναν τις δουλειές τους, κατάφεραν να κάνουν ένα πανέμορφο αεροσκάφος που με βάσει τις δοκιμές είναι τέλεια δεμένο.
To αεροπλάνο έχει άνοιγμα περίπου 10 μέτρα και το μήκος του είναι στα 6 μέτρα. Είναι τέλεια κεντραρισμένο και από ότι μας είπαν τα παιδιά είναι σχεδιασμένο τεχνολογικά και όχι τυχαία. Είναι μελέτημένο έτσι ώστε να απογειωθεί ιδανικά και να προσγειωθεί ομαλά στη θάλασσα, ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να βουλιάξει" καθως μπορεί να επιπλεύσει μετά το τέλος της βουτιάς .
Πρέπει να δώσουμε ένα μεγάλο μπράβο και πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που αψηφώντας τα καθημερινά προβλήματα που υπάρχουν σε όλους μας, έκαναν την τρέλα τους πράξη και έχουν σκοπό να "σπάσουν" το παγκόσμιο ρεκόρ των Αμερικανών (58m).
Βαγγέλη, Δημήτρη, Ανδρέα, Αμβρόσιε ...
Καλή επιτυχία και πολλά συγχαρητήρια από τώρα.
Ας αποδείξουμε ότι οι κουρλοί είναι ικανότατοι και όταν μάλιστα μιλάμε για Κεφαλονίτες κουρλούς ...τότε η κουρλαμάδα είναι ...επάγγελμα!
flutag23
flutag25
flutag27
flutag24
flutag21
flutag29
flutag28
flutag26
flutag22



Πιστευω το Kefalonizw.com να μη μας αφησει χωρις φωτογραφιες.
Ετσι δεν ειναι παιδια ;

 Δανεισμενο απο : Kefalonizw.com

Απο την Αριετα στη Κανταδα και την Οπερετα.

29η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Από την Αριέτα στην Καντάδα και την Οπερέτα

Κυριακή 24.06.12 στις 21:15

Στο Δημοτικό Θέατρο "Κέφαλος"

Σήμερα ( 21. 06 ) είναι η Παγκόσμια μέρα Μουσικής , και με την ευκαιρία η Χορωδία μας καλεί όλους τους Κεφαλονίτες να ευαισθητοποιηθούν ακόμη περισσότερο και να υποστηρίξουν τα Τοπικά μουσικά σχήματα και τις δράσεις τους , έτσι ώστε να μπορέσουν να αντέξουν στην  προσπάθεια που γίνεται για να ισοπεδώσουν τον Πολιτισμό , την παράδοση και την Ιστορία μας .
Η Χορωδία μας πιστή στην δέσμευση ν’ αγωνιστεί σε αυτή την κατεύθυνση , συνεχίζει την δράση της με σοβαρή δουλειά , εκδηλώσεις , συνεργασίες , εκπροσωπήσεις , κλπ.

Στα πλαίσια αυτά διοργανώνει την 29η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ , την Κυριακή 24.06.12 και ώρα 21:15 , στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου , με την συμμετοχή και των Χορωδιών :
•    Αντρική Χορωδία Παλικής , Τζώρτζης Δελλαπόρτας , που διευθύνει ο Σπύρος Θεοτοκάτος , που θ’ αποδώσει γνωστές  και αγαπημένες αριέτες και ,
•    Χορωδία Λειβαθούς , που διευθύνει ο Βασίλης Καλογηράς , που θ’ αποδώσει καντάδες και δύο χορωδιακά κομμάτια από οπερέτες .

Η 29 Χ.Σ.Κ. έχει σαν θέμα την πορεία της χορωδιακής μουσικής :

Από την Αριέτα στην Καντάδα και την Οπερέτα


Η Χορωδία Αργοστολίου, υπό την διεύθυνση του Άγγελου Μουρελάτου , θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα – αφιέρωμα , με χορωδιακά κομμάτια από οπερέτες του Μεγάλου μουσικοσυνθέτη Ν. Χατζηαποστόλου .

Καλούμε όλους τους μουσικόφιλους , αλλά και νέους τους Τόπου μας να έρθουν σε αυτή την εκδήλωσή μας , για να γνωρίσουν τα είδη αυτής της υπέροχης χορωδιακής μουσικής .
Δανεισμενο απο : Kefalonizw.com

Η απαντηση στη BILD απο το περιοδικο Ressing


Η απάντηση στην Bild:.......


Η απάντηση στην Bild: "Από πότε ένα ξεφτιλισµένο έντυπο καθιερώνεται ως ο παγκόσµιος νταβατζής;"

Η απάντηση στην Bild: "Από πότε ένα ξεφτιλισµένο έντυπο καθιερώνεται ως ο παγκόσµιος νταβατζής;"
Απο το περιοδικό Pressing ήρθε η απάντηση στη Γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία έχει "οργιάσει" τελευταία με τη χώρα μας, σε πολιτικό και αθλητικό επίπεδο. Οι συντάκτες...
του περιοδικού δίνουν τη δική τους απάντηση στο ανθελληνικό παραλήρημα της λαϊκής Bild.«Ποιος έχει δώσει το δικαίωµα σε µια εφηµερίδα που κάνει πρωτοσέλιδο τον παγκόσµιο χάρτη του στήθους να κρίνει έναν λαό που έχει δώσει τα πάντα για την Ελευθερία, τη Δηµοκρατία και την Ανεξαρτησία;», αναρωτιέται το περιοδικό. «Μας τιµωρείτε, λοιπόν, και µας ....... συµπεριφέρεστε µε αυτόν τον γλοιώδη τρόπο, επειδή οι Έλληνες τα τελευταία 20 χρόνια ζούσαν καλύτερα απ’ ό,τι θα έπρεπε» αναφέρουν, μεταξύ άλλων οι συντάκτες «Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι Γερµανοί, πώς ακριβώς το θέλετε; Στα ελληνικά ''Άντε γ…'', στα γερµανικά «Ficken sich», στα ισπανικά ‘’Joder'', στα πορτογαλικά ''Foder'', στα γαλλικά ''Baiser'' ή µήπως τελικά στα αµερικάνικα για να το καταλάβει όλος ο κόσµος;
Από πότε ένα έντυπο trash, ροζ, κίτρινο, ξεφτιλισµένο και υπανάπτυκτο καθιερώνεται ως ο παγκόσµιος νταβατζής των λαών Ευρώπης, Αµερικής, Ασίας και πάει λέγοντας; Από πότε ένα έντυπο σαν την Bild, που χαρακτηρίζεται χρήσιµη στη Γερµανία ως εναλλακτικό χαρτί υγείας, έχει το δικαίωµα να κρίνει τον ελληνικό λαό, τους Έλληνες πολιτικούς και γενικά την πατρίδα µας;".

Σε άλλο σημείο αναφέρει: "Είµαστε ζητιάνοι… επειδή αγοράσαµε τις Porsche Cayenne, τις BMW και τις Mercedes που έφτιαχναν οι εργάτες στη Γερµανία. Είµαστε ζητιάνοι γιατί δανειστήκαµε από τις τράπεζές σας µε ληστρικά επιτόκια. Είµαστε ζητιάνοι επειδή ποτέ δεν διεκδικήσαµε τις πολεµικές αποζηµιώσεις του Β’ Π.Π. Είµαστε ζητιάνοι γιατί αγοράσαµε το 50% των εξοπλισµών για την εθνική µας άµυνα από τη Γερµανία. Ακριβώς, γλοιώδη υποκείµενα της Bild, είµαστε ζητιάνοι και εµείς και οι Ιρλανδοί και οι Ισπανοί και οι Ιταλοί και οι Πορτογάλοι γιατί ζήσαµε πάνω από τις δυνατότητές µας… Το ξέρατε όµως, αλλά το αφήνατε όσο σας βόλευε για να ανεβαίνει το ΑΕΠ της Γερµανίας. Ξαφνικά είδατε το πρόβληµα όταν πλέον δεν µπορούσαµε να αγοράσουµε τα υπόλοιπα από τα προϊόντα της ακµάζουσας βιοµηχανίας των Γερµανών. Μας τιµωρείτε, λοιπόν, και µας συµπεριφέρεστε µε αυτόν τον γλοιώδη τρόπο, επειδή οι Έλληνες τα τελευταία 20 χρόνια ζούσαν καλύτερα απ’ ό,τι θα έπρεπε.

Αλήθεια, εκεί στο φασιστικό χαµαιτυπείο της Bild, σας έχει περάσει ποτέ από το µυαλό γιατί η Γερµανία σήµερα µπορεί να υπερηφανεύεται ότι κάνει φιλανθρωπικό έργο σε χώρες όπως η Ελλάδα;".

Ανακοινωση ΕΛΜΕ-Κεφαλονιας- Ιθακης


Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ – ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ «ΕΠΙ ΘΥΡΑΙΣ»
ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ!!!
Η δήθεν «ελευθερία» στην επιλογή σχολείου, δένεται:
Με νέες καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, με την ανταγωνιστική – ιδιωτικοοικονομική λειτουργία, με διάλυση του δικαιώματος στην ενιαία – δημόσια – δωρεάν μόρφωση,
με υπονόμευση του δικαιώματος ση μόνιμη – σταθερή εργασία.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τη μεθόδευση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Κεφαλονιάς, η οποία ζητάει από τους αποφοίτους των Γυμνασίων του Αργοστολίου να δηλώσουν το Λύκειο που επιθυμούν να εγγραφούν!!! Μέσα από αυτή τη διαδικασία η ΔΔΕ Κεφαλονιάς, αιφνιδιαστικά και κρυφά από την ΕΛΜΕ-ΚΙ, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων, προχωράει στην λεγόμενη «ελεύθερη επιλογή σχολείου». Το έγγραφο στάλθηκε παραμονές των εκλογών και τα προβλεπόμενα θέλουν να τα υλοποιήσουν τώρα, με τον «αέρα» της ευρείας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου. Παρά το γεγονός ότι ισχύει η νομοθεσία για τη γεωγραφική κατανομή – αντιστοιχία των σχολείων, οι μαθητές και τα σχολεία ωθούνται στον μεταξύ τους ανταγωνισμό που ενισχύει την κατηγοριοποίηση. Όλα ευθυγραμμίζονται με τη γενικότερη πολιτική των αναδιαρθρώσεων που προωθεί η ΕΕ, την οποία έχουν εμπεδώσει τα στελέχη της ΔΔΕ, όπου το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν παιδεία μετατρέπεται σε ευκαιρία. Άλλωστε το νέο σχολείο είναι το σχολείο με το διαφοροποιημένο πρόγραμμα μέσω των projects και των «καινοτόμων δράσεων», είναι το σχολείο που μπαινοβγαίνουν οι σπόνσορες και, επομένως, η δήθεν «ελεύθερη επιλογή» (με βάση την τσέπη του καθενός, τελικά) είναι αναπότρεπτη.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκτιμά ότι αυτή η εξέλιξη ανοίγει την κερκόπορτα για την άμεση υπονόμευση της λειτουργίας και των περιφερειακών σχολείων. Ας κατανοήσει ο λαός, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές πως με το πρόσχημα της «ελεύθερης επιλογής» επιδιώκεται μια εκπαίδευση για λίγους και εκλεχτούς, χτύπημα στον όποιο ενιαίο χαρακτήρα έχει απομείνει, χτύπημα στη δωρεάν μεταφορά των μαθητών, χτύπημα της όποια σταθερότητας για τις οργανικές θέσεις οι οποίες θα επαναπροσδιορίζονται ανά έτος. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για ένα τσουνάμι νέων καταργήσεων – συγχωνεύσεων και ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας σχολείων, όπως απαιτούν τα μονοπώλια και προβλέπουν οι δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια που θα υλοποιήσει η τρικομματική συγκυβέρνηση.
Κανένας πάγος στο κίνημα – καμία συναίνεση στη γραμμή της ιδιωτικοποίησης και της επιχειρηματικότητας. Όλοι στους δρόμους. Για να μην περάσει η ανταγωνιστική λειτουργία και η άτακτη χρεωκοπία της εκπαίδευσης και του λαού. Να διασφαλιστεί τώρα η κάλυψη των κενών και η αναγκαία χρηματοδότηση σε όλα τα σχολεία του Νομού, με προτεραιότητα τα ΕΠΑΛ και τα περιφερειακά. Να αντιμετωπιστεί από τώρα για την επόμενη σχολική χρονιά η δωρεάν μεταφορά των μαθητών στα σχολεία.
Να πάρει πίσω η ΔΔΕ την απαράδεκτη απόφασή της.
Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας τους συναδέλφους, τους γονείς και τους μαθητές την Τετάρτη το μεσημέρι 12. 30, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας.
                                         


Η ΔΔΕ Κεφαλονιάς παίρνει πίσω την «ελεύθερη επιλογή» σχολείου
ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ Η ΟΜΑΛΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Κεφαλονιάς – Ιθάκη. Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ-ΚΙ Διονύση Γεωργόπουλο, τον Αντιπρόεδρο Δημήτρη Μαντζουράτο, τον Οργανωτικό Γραμματέα Παύλο Τουλάτο, το μέλος του ΔΣ Διονυσία Πεντογάλλου, από κοινού με τους εκπροσώπους του Συντονιστικού Αγώνα των Μαθητών του Νομού Γιώργο Παγουλάτο και Στάμω Δημητράτου, τον Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Γιώργο Σπυράτο και το μέλος του ΔΣ Νίκο Γκισγκίνη, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κεραμειών Σοφία Λιάρου καθώς και από το μέλος του ΔΣ του 1ου Λυκείου Έφη Κουμαριώτη.
Οι παριστάμενοι έθεσαν υπόψη του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Δημήτρη Μαρκάτου τα προβλήματα και απαίτησαν τα εξής:
  • Να σταματήσει άμεσα η δήθεν «ελεύθερη επιλογή» σχολείου για τους αποφοίτους των Γυμνασίων και να τηρηθεί η γεωγραφική κατανομή. Κατήγγειλαν ότι η μεθόδευση αυτή εντάσσεται στην γενικότερη πολιτική των αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών, στο σπάσιμο του όποιου ενιαίου δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα έχει απομείνει, στις νέες καταργήσεις συγχωνεύσεις σχολείων και στην λειτουργία τους με επιχειρηματικά κριτήρια, στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία με έγκαιρη πρόσληψη όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού βάσει των 20 μαθητών ανά τμήμα, με διασφάλιση των λειτουργικών δαπανών – της δωρεάν μεταφοράς ΟΛΩΝ των μαθητών, με την αναγκαία συντήρηση – επισκευή και ανέγερση σχολείων, με τη διασφάλιση της μόνιμης σταθερής εργασίας και της τακτικής αμοιβής για τις καθαρίστριες των σχολείων κ.ο.κ. Καταγγέλθηκε η προσπάθεια να μείνουν εκτός μεταφορών δεκάδες μαθητές με αιτιολογικό τη «μικρή απόσταση - κάτω των 4 χλμ της κατοικίας τους από το σχολείο».
Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας δεσμεύτηκε ότι επανέρχεται το προηγούμενο καθεστώς για τις εγγραφές μαθητών από τα Γυμνάσια στα Λύκεια. Επιβεβαίωσε ουσιαστικά, όπως εκτίμησαν οι παριστάμενοι, πως υπάρχουν μεγάλες εκκρεμότητες για τη νέα χρονιά και συμφώνησε να συνδράμει με μια σειρά έγγραφα, ώστε έγκαιρα - μέσα στο καλοκαίρι, να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Οι φορείς ξεκαθάρισαν ότι θα είναι απέναντι στην πολιτική που οδηγεί σε άτακτη χρεωκοπία το λαό και τη δημόσια εκπαίδευση. Με νέες πρωτοβουλίες και νέους μαζικούς αγώνες, με ουσιαστική συμμετοχή όσων πλήττονται, με πιο βαθιά πολιτικοποίηση θα προχωρήσουμε, τόνισαν, ώστε σε σύγκρουση με την ΕΕ – τα μονοπώλια και όσους τους υπηρετούν, να απαιτήσουμε όλα όσα ανήκουν στη νεολαία και στους εργαζόμενους.
Αργοστόλι 21/06/2012

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ


Ο Πρόεδρος
Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Τουλάτος Παύλος





Δανεισμενο απο το Blog : ΤΑΞΙΚΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Αντιο πατριδα...

Να την ξαναδώ ακόμα μια φορά ήθελα. Την Ελληνίδα που φορά το μαύρο μαντήλι για να πενθεί τις χαρές που δεν έζησε και αυτές που έφυγαν ανεπιστρεπτί. Να κουβαλά το ταψί με το ξεροψημένο από φούρνο ψωμί στο κεφάλι ισορροπώντας τα τσακισμένα πόδια της στο καλντερίμι κρατώντας το μέτωπο ψηλά σαν Καρυάτιδα που ακόμα και γερασμένη είναι εκεί για να κρατά τη μετόπη της αξιοπρέπειας.

Να τον ξαναδώ ακόμα μια φορά ήθελα. Να χώνει το τσαπί τόσο βαθιά στην γη σκοτώνοντας το χώμα για να...σπείρει με τα χέρια του ζωή. Να τον δω να σταματά και να ξαποσταίνει κοιτώντας τον ήλιο που κονταροχτυπιόταν από τα γεννοφάσκια του για το ποιος θα αντέξει πιο πολύ μέχρι να πέσει το σκοτάδι.

Να τα ξαναδώ ακόμα μια φορά ήθελα. Τα παιδιά να παίζουν μπάλα στις αλάνες με τα λιτά παντελονάκια τους και ένα κομμάτι ψωμί στο χέρι. Να ματώνουν τα γόνατά τους και να σηκώνονται χωρίς δάκρυα σαν γεννημένοι πολεμιστές έτοιμα για τις μάχες που θα έρχονταν.

Να τους ξαναδώ ήθελα. Τους πικραμένους αυτής της χώρας. Να κάθονται στις ξεχαρβαλωμένες καρέκλες ενός καφενείου κάπου στα σύνορα και να κοιτούν μέσα από τα βρώμικα τζάμια την Ελλάδα να τους αποχαιρετά όπως έκανε κάθε μέρα, κάθε εποχή, κάθε χρόνο κι αυτοί να είναι εκεί να την κοιτούν μόνο για να την βλέπουν να φεύγει.

Να τις ξαναδώ ήθελα. Τις κοπέλες να απλώνουν τις μπουγάδες στον ήλιο με τα ιδρωμένα φορέματά τους και να κοιτούν στον δρόμο για το ταίρι που θα γυρίσει από το μεροκάματο. Να έχουν στην κατσαρόλα φακές και το κρεμμύδι έτοιμο στο πιάτο και σαν βασίλισσες των γκρεμισμένων ελπίδων να σφίγγουν το χέρι του οικοδόμου που κάθεται σκεφτικός στο κουτσό από ένα πόδι τραπέζι.

Να το ξαναδώ ήθελα. Εκείνο το πρωινό που οι καμπάνες χτυπούσαν και τα παλικάρια είχαν στα χέρια τους κορίτσια με σημαίες να ανεμίζουν. Τότε που όλοι ήταν φτωχοί, ακρωτηριασμένοι, προδομένοι, τσακισμένοι και ελλιπείς αλλά με την σιγουριά ότι εκείνη τουλάχιστον την στιγμή ήταν ελεύθεροι.

Να σε ξαναδώ ήθελα. Να ανεβαίνεις στα βουνά αρματωμένος γνωρίζοντας ότι ίσως να ήταν η τελευταία σου ανάβαση και να το χαίρεσαι. Να είσαι ευτυχής που ζούσες για να πεθάνεις για μένα. Για σένα. Για όλα αυτά που ήθελα να ξαναδώ.
γράφει Ένας απλός άνθρωπος


  • Αύριο Παρασκευή πάμε στο Πέραμα για να υποδεχτούμε το πλοίο "Σφενδόνη" που δέχτηκε την βάρβαρη επίθεση των Ισραηλινών στα διεθνή ύδατα...Δείτε όλη την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Ένα Καράβι για τη Γάζα...
    (...)Τα δύο αυτά πλοία ήδη ξεκίνησαν το ταξίδι της επιστροφής την Κυριακή 17/6 από το λιμάνι της Χάϊφα ρυμουλκούμενα, καθώς καταστρεμμένα και συλλημμένα παρέμειναν ακινητοποιημένα εκεί δύο ολόκληρα χρόνια. Να υπογραμμίσουμε εδώ, προκειμένου να αντιληφθεί ο καθένας την υποτελή στάση της ελληνικής κυβέρνησης, το γεγονός ότι τα τρία τουρκικά πλοία που υπέστησαν ταυτόχρονη επίθεση-πειρατεία και κράτηση επιστράφηκαν στην Τουρκία μόλις 3 μήνες αργότερα. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά στο εμπορικό μας πλοίο υπό ελληνική σημαία «Ελεύθερη Μεσόγειος» αυτό κατέστη οριστικά αναξιόπλοο, σύμφωνα και με τις εκθέσεις του Έλληνα τεχνικού εμπειρογνώμονα. Για το λόγο αυτό το «Ελεύθερη Μεσόγειος» δεν θα συνεχίσει την ζωή του μαζί μας. Θα παραμείνει όμως ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη όσων ταξίδεψαν με αυτό και έζησαν μαζί του μια απαράγραπτη εμπειρία.
    Όμως, το άλλο μας πλοίο, η πολυαγαπημένη «Σφενδόνη», αναμένεται να καταπλεύσει την Παρασκευή 22/6 το μεσημέρι στο Πέραμα για να το φροντίσουμε και επισκευάσουμε, αν υπάρχουν ακόμη περιθώρια να συμβεί αυτό.
    Για να τιμήσουμε το σκαρί αυτό που μας ταξίδεψε σε τόπους πραγματικούς που ακόμη δοκιμάζονται σκληρά αλλά και σε τόπους φαντασιακούς προσκαλούμε όσους από τους συνταξιδευτές μας εν πλω, αλλά και τους νοερούς, όσους από τους υποστηριχτές μας τότε στα ΜΜΕ το επιθυμούν, να παρευρεθούν σε μια σύντομη τελετή υποδοχής του πλοίου μας στον ντόκο άφιξής του την ημέρα αυτή. Όμως, καθώς η τελική ώρα άφιξης και το ακριβές σημείο κατάπλου της «Σφενδόνης» δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, θα ακολουθήσει έγκαιρη σχετική ενημέρωση προς όλους(...) Η συνέχεια της ανακοίνωσης στο παρακάτω λινκ:
    http://www.left.gr/article.php?id=2946#.T-JNeBl1gj4.facebook

Ολα τα σφαζουμε !!! Συντροφικα (;) μαχαιρωματα.



Σοφία Λουκέρη: Μικρός και χαμηλός τυπάκος, πολιτικάντης και διαλυτικός ο Παύλος Παπαδάτος
Λάβρα κατά του Παύλου Παπαδάτου εμφανίστηκε η υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία, Σοφία Λουκέρη σε ραδιοφωνική της συνέντευξη, στο δημοσιογράφο Σάκη Βούτο.
Η κα. Λουκέρη χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για τον κ. Παπαδάτο αποκαλώντας τον «μικρό και χαμηλό τυπάκο», «πολιτικάντη» και «διαλυτικό στοιχείο» που όταν έμαθε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση έβαλε τους ψηφοφόρους του να μην ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία.
Η Σοφία Λουκέρη χαρακτήρισε λάθος του Αντώνη Σαμαρά την πρώτη υποψηφιότητα Παπαδάτου ενώ δήλωσε ότι η ίδια παραιτήθηκε μαζί με τους άλλους συνυποψήφιους γιατί θεώρησε απαράδεκτο να αλλάζει το ψηφοδέλτιο την τελευταία στιγμή. «Το έκανα», είπε, «από σεβασμό προς τον κ. Αλιβιζάτο και τον κ. Κουρή και γιατί δεν ήθελα, προκειμένου να μπει στο ψηφοδέλτιο ο κ. Παπαδάτος, να πεταχτεί σαν την τρίχα από το ζυμάρι κάποιος από τους συνυποψήφιους μου».
Κατηγόρησε επίσης μερίδα δημοσιογράφων, ότι πληρώνονται από τον Παπαδάτο και μάλιστα είπε ότι για τη συνέντευξη που δίνει αύριο ο Παύλος Παπαδάτος: «στη συνέντευξη θα πάνε μόνο αυτοί που πληρώνονται από τον Παύλο Παπαδάτο, από τους απλήρωτους δεν θα πάει κανένας».
Η κυρία Λουκέρη επίσης μίλησε για τη στάση του δήμαρχου Κεφαλονιάς, Αλέξανδρου Παρίση, λέγοντας ότι αρχικά στήριξε τον κ. Παπαδάτο επειδή ήταν φίλος του αλλά, όπως είπε, προς τιμήν του σταμάτησε να τον στηρίζει όταν κατάλαβε με τι άνθρωπο έχει να κάνει.
Τέλος κατηγόρησε ευθέως τον κ. Παπαδάτο ότι επηρέασε τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν άλλο κόμμα και αυτό, όπως είπε, φάνηκε στα αποτελέσματα που έφερε η Νέα Δημοκρατία στο χωριό του. «Ο κ. Παπαδάτος», κατέληξε η κ. Λουκέρη, «ανήκει στην γενιά των πολιτικάντηδων που έφεραν την Ελλάδα σε αυτό το σημείο, και επιμένει να συνεχίζει τη δυστυχισμένη πορεία του σε έναν χώρο που ούτε τον αποδέχεται ούτε ανήκει σ’ αυτόν».

Τον Άι Γιάννη τον Λαμπαδάρη γιορτάζουν στα Τζανάτα



άι γιάννης λαμπαδάρης
Τον Άι Γιάννη γιορτάζουν στα Τζανάτα, κάτω από τα πλατάνια, με τον ήχο από τα κρυστάλλινα νερά της βρύσης. Το Σάββατο 23 Ιουνίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τζανάτων οργανώνει τη γιορτή που θα περιλαμβάνει, φαγητό, μουσική, χορό από παραδοσιακά συγκροτήματα αλλά  και το παραδοσιακό «πήδημα της φωτιάς».

Πηγή: http://www.kefalonitikanea.gr/2012/06/blog-post_1033.html#ixzz1yQS9KxGBζανάτα

Αυτοι που θελουν να πεθανουν υποδουλοι "ζουν" ακομα!!!


του Γιάννη Μακριδάκη

Τουλάχιστον 42% των Ελλήνων πολιτών ψήφισαν το ξεπούλημα της χώρας. Στην πλειονότητά τους δεν είναι νέοι άνθρωποι.

Είναι οι ίδιοι που τόσα χρόνια ψήφιζαν το ξεπούλημα των παιδιών τους, ψηφίζοντας προς ίδιον όφελος, δανειζόμενοι ακατάσχετα, μετέχοντες στην διαπλοκή, σπαταλώντες απερίσκεπτα το δημόσιο χρήμα, φοροδιαφεύγοντες ξετσίπωτα αλλά ταυτόχρονα με όλα αυτά, σαβουριάζοντας ιδιωτικές περιουσίες, νομίζοντας ότι εξασφαλίζει ο καθείς τα δικά του τέκνα έναντι των άλλων. Είναι οι ίδιοι δηλαδή που ενώ ξεπουλούσαν και κατάκλεβαν το συνολικό μέλλον των παιδιών τους, καμώνονταν ταυτόχρονα πως προσπαθούν να τους εξασφαλίσουν μια καλή και άνετη ζωή. Κατσαπλιάδες Έλληνες Υπήκοοι με το μυαλό ακόμα υπόδουλο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Και χτες, αυτοί οι ίδιοι κατσαπλιάδες, φοβούμενοι μην τυχόν και χάσουν τα κλεμμένα, φοβούμενοι το μέλλον που τους έχει απομείνει, τρομαγμένοι μήπως και στα στερνά τους αναγκαστούν να βιώσουν την ανασφάλεια, αποφάσισαν για άλλη μια φορά με τα ίδια ακριβώς κριτήρια που δρούσαν τόσα χρόνια. Αποφάσισαν να μην ακούσουν τα παιδιά τους, να γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια τη νέα γενιά που κραύγαζε αγωνιωδώς “παραγωγική εργασία και όχι
ξεπούλημα”, αποφάσισαν για τελευταία φορά να επενδύσουν ξανά στην πλήρη καταστροφή του μέλλοντος των νέων ανθρώπων, για να παραμυθιάσουν τους δικούς τους φόβους.

Οι Έλληνες που επί δεκαετίες ζούσαν με δανεικά από το μέλλον, που υποθήκευσαν τα παιδιά τους για να γίνουν γυαλιστεροί καταναλωτές, χτες αποφάσισαν να τους δώσουν και τη χαριστική βολή. Να τα ξεκάνουν για να ζήσουν αυτοί, όσο ακόμα καταφέρουν να ζήσουν.

Η χώρα θα ξεπουληθεί από σήμερα. Οι επόμενες γενιές Ελλήνων δεν θα έχουν βάση δική τους για να ξεκινήσουν κάποια παραγωγική δημιουργική εργασία. Η χώρα θα θυσιαστεί στο όνομα μιας στρεβλής, καταστροφικής ανάπτυξης και ο πληθυσμός της θα εξαθλιωθεί κατά τις επιταγές του ΔΝΤ και των Αγορών.

Η Ιστορία θα τσακίσει αυτούς που θα φέρουν εις πέρας το σχέδιο. Αλλά αυτό λίγο μας ενδιαφέρει.

Έχουμε υποχρέωση όλοι όσοι είμαστε αντίθετοι στην εκπόρνευση αυτής της πατρίδας, να παραμείνουμε ενεργοί πολίτες κάθε μέρα. Να προστατεύσουμε με τα κορμιά και με τις ιδέες μας τον τόπο μας και το δικαίωμά μας στην ελεύθερη ζωή. Οι προηγούμενες γενιές μάς έδειξαν για μια ακόμα φορά τον δρόμο της λαμογιάς και της υποδούλωσης. Ακόμα και σ’ αυτήν την στερνή ώρα.

Η αξιοπρέπεια και η περηφάνια του Έλληνα, που δεν ξεπουλούσε και δεν δανειζόταν για να ζήσει, πήγαν περίπατο μέσα σε τριάντα χρόνια. Στη θέση τους ρίζωσε ο φιλοτομαρισμός, απερισκεψία, η ελαφρότητα, η αναλγησία, η κυνική θεώρηση των πάντων γύρω μας. Και όπως φάνηκε χτες, είναι πολύ δύσκολο να εκριζωθούν όλα αυτά τα κακά ζιζάνια μαζί. Θέλει συστηματική και καθημερινή εργασία για να καθαρίσουμε τη ζωή μας και να εξασφαλίσουμε το μέλλον μας. Η αντίστασή μας πρέπει να είναι σθεναρή και να πετύχει σύντομα την ανατροπή που δεν κατάφερε να φέρει ακόμη.

Έρχονται πολύ δύσκολες μέρες. Πρώτοι θα εξαφανιστούν βιολογικά αυτοί που τις δημιούργησαν και που από φόβο τις συντηρούν. Όσοι μείνουν πίσω κι όσοι μέλλουν να έρθουν, θα υποστούν τις συνέπειες. Θα ζουν εξαθλιωμένοι σε μια χώρα που δεν τους ανήκει και θα είναι πλήρως σκλαβωμένες οι ζωές τους. Δίχως βάσεις και προϋποθέσεις ελευθερίας και δημιουργικότητας. Μέσα σε ένα περιβάλλον κατεστραμμένο από την φρενήρη “ανάπτυξη”.

Ας δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στην αντίσταση, όσοι από εμάς το έχουμε αντιληφθεί αυτό το ζοφερό μέλλον. Τουλάχιστον θα φτάσουμε ως το τέλος αγωνιζόμενοι με τις ιδέες μας ψηλά και όχι με το κεφάλι σκυμμένο, υπόδουλοι σαν τους προηγούμενους. Είναι η χείριστη κατάντια να τελειώνεις τον βίο σου δούλος. Είναι η πιο σκληρή εκδίκηση της ζωής.

Δανεισμενο απο : Kefalonianet

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Το Τάβλι
Το θεατρικό έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη «Το Τάβλι» παρουσιάζει ο θίασος «Αντιστροφή», στις 20 Ιουνίου, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» και στις 21 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο στο Ληξούρι.
Το έργο πρωτοανέβηκε στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης, τον Φεβρουάριο του 1972, σε σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν και σκηνικά του Λουκά Βενετούλια. Φώντας ήταν ο Νικήτας Τσακίρογλου και Κόλιας ο Γιάννης Μόρτζος. Η πορεία του μέχρι τις μέρες μας και το ότι συνεχίζει να ανεβαίνει στις θεατρικές σκηνές, δείχνει τη δύναμη του έργου.
Όλο το μονόπρακτο είναι στημένο γύρω από μια παρτίδα τάβλι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του, τον Φώντα και τον Κόλια. Εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες ο καθένας τους. Άνθρωπος της πιάτσας ο Φώντας, προσπαθεί να πείσει τον κουνιάδο του Κόλια να κάνουν μαζί μια κομπίνα, για να πιάσουν την καλή. Πρώην αντιστασιακός και λαχειοπώλης ο Κόλια, ονειρεύεται να εκδόσει ένα βιβλίο για την αντιστασιακή του δράση στην κατοχή. Οι ζωντανοί διάλογοι του Κεχαΐδη πάνω από μια παρτίδα τάβλι φτιάχνουν μια μοναδική ατμόσφαιρα της νεοελληνικής πραγματικότητας. Δυστυχώς ο συγγραφέας χάθηκε, αλλά το έργο του θα συνεχίζει τα φωτίζει την μεταπολεμική νεοελληνική πραγματικότητα με μοναδικό τρόπο.

Ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012, Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος»
Απογευματινή 19:30, Βραδυνή 21:30

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012, Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου «Το Μαρκάτο»
Ώρες παραστάσεων: Απογευματινή 19:30, Βραδυνή 21:30
Κεφαλονίτικα Νέα με πληροφορίες από το http://www.tavliinfo.gr

Πηγή: http://www.kefalonitikanea.gr/2012/06/20-6-2012.html#ixzz1yFnvQtH4

Το "Σπαρτο" γιορταζει τον Αη Γιαννη τον Λαμπαδαρη



Άη Γιάννης Λαμπαδάρης
Ελάτε να χαρούμε τη γιορτή του Άι Γιαννιού του Λαμπαδάρη πηδώντας πάνω από τη φωτιά, στην αυλή του σχολείου μας στα Σπαρτιά.
Μην ξεχάσετε να φέρετε το Μάη σας... τον χρειαζόμαστε για προσάναμμα!
Σάββατο, 23 Ιουνίου στις 8:30 το απόγευμα.
Το γλέντι θα περιέχει ζωντανή μουσική και μεζέδες.
Είσοδος ελεύθερη.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σπαρτιών «Τo Σπάρτο»

Πηγή: http://www.kefalonitikanea.gr/2012/06/23-6-2012_19.html#ixzz1yFla7WOE


ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΛΑΨΩ, ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΩ


ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΛΑΨΩ, ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΩΤο παρακάτω κείμενο από Kwlofwtia Firefly, δημοσιεύθηκε την Τρίτη, στο facebook. Επειδή συμφωνώ σχεδόν σε όλα, αλλά περισσότερο στην ανάγκη να ξαναρχίσει άμεσα η διεκδίκηση και ο αγώνας στους δρόμους, το αναδημοσιεύω.

Σύντομα θα έχουμε την εξαγγελία των πρώτων μέτρων.
Είναι επιτακτική ανάγκη να συναντηθούμε στους δρόμους, προτού μας πετάξουν στο δρόμο.
Να γνωρίσουμε τις νέες συνθήκες καταστολής, το παρακράτος, αλλά κυρίως να σφίξουμε τα χέρια μεταξύ μας.
Θα χρειαστούμε ο ένας τις πλάτες του άλλου πολύ σύντομα......



Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνταχθεί μαζί με το λαό, για να μπορέσει να συνταχθεί και ο λαός μαζί του, αν αποδειχθεί άξιος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που προσπάθησε να τρυπώσει με γνώριμες μεθόδους στις πλατείες.
Δεν τα κατάφερε.

Όμως του δόθηκε μια ευκαιρία να αποδείξει τι μπορεί να κάνει στην υπηρεσία μας.
Η ειλικρινής ψήφος μας του έδωσε πολλαπλάσια δύναμη μέσα στη Βουλή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποδείξει ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα των χιλιάδων ψήφων που πήρε και ότι θα πολεμήσει γι’αυτά μέσα στη Βουλή, όσο εμείς θα είμαστε έξω. Πρέπει να προχωρήσει στις πρώτες διεκδικήσεις.

Αδέλφια, μην ξεχνάτε τους περσινούς αγώνες στους δρόμους. Μην ξεχνάτε τις λαμπρές συνελεύσεις. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ που αδελφωθήκαμε στις περσινές περικυκλώσεις της Βουλής, ενάντια στην άδικη καταστολή και τα απάνθρωπα μέτρα.

Οι μεγαλο-συνδικαλιστές έδειξαν το ποιόν τους με την εκκωφαντική απουσία τους όλους αυτούς τους μήνες.

ΕΜΕΙΣ καταφέραμε να αναγκάσουμε στη 48ωρη απεργία πέρυσι.
ΕΜΕΙΣ καταφέραμε να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο με ιατρείο, νομική υποστήριξη, ανεξάρτητο δίκτυο ενημέρωσης και πολιτιστικά δρώμενα.
ΕΜΕΙΣ καταφέραμε να μετατρέψουμε τον πόλεμο των χημικών σε μία γιορτή πολιτισμού, αδελφοσύνης και αγώνα.
Τι κι αν αντί για Θεοδωράκη χορέψαμε με ήχους Αγγελάκα και Tiger Lillies;

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ. Κλείνουμε ένα χρόνο και είμαστε πλέον πιο συνειδητοποιημένοι και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.

Η αριστερά πρέπει να στηρίξει τους αγώνες μας, για να τη στηρίξουμε κι εμείς.
Η αριστερά πρέπει να ισχυροποιηθεί και να μη διασπαστεί μπρος στις προκλήσεις, την προβοκάτσια και το κλίμα απαισιοδοξίας που θα καλλιεργηθεί.

Το ίδιο πρέπει να κάνει και η βάση του ΚΚΕ. Πρέπει να διαλέξει με ποιους συντρόφους έχει ίδια συμφέροντα τελικά.

Η αριστερά οφείλει να γνωρίζει ότι η δύναμή της ΠΗΓΑΖΕΙ από το κίνημα. Και το κίνημα είναι ο ίδιος ο λαός.

Αδέλφια, η ανέχεια έρχεται. Ζούμε όμως στην ιστορική συγκυρία όπου μπορούμε και θα αναγκαστούμε να αγωνιστούμε για την ανατροπή της.

Πρέπει να παλέψουμε με αξιοπρέπεια για την αξιοπρέπειά μας.
Πρέπει να εξοστρακίσουμε την κατάντια του φασισμού στο περιθώριο, εκεί που ανήκει.
ΤΩΡΑ είναι ο καιρός μας. Παλέψαμε και κατακτήσαμε τη συναδέλφωσή μας. Τους κοινούς αγώνες.

Ο εχθρός μας από χτες χαμογελάει ως τα αυτιά, εντός κι εκτός Ελλάδας.
Κι εμείς το ίδιο.
Είμαστε πολλοί. Γίναμε περισσότεροι από εκείνους.
ΕΝΩΜΕΝΟΙ έχουμε τη δυνατότητα να κατακτήσουμε τα όνειρά μας.

Παρακολουθήσαμε το μεγαλύτερο πόλεμο προπαγάνδας που έχουμε ζήσει στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Οι υπηρέτες της εκτέθηκαν και χρησιμοποίησαν μέχρι και το φασισμό εκτός από την τρομοκράτηση για να μας καταστείλουν.

ΚΑΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ. ΓΙΝΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.

ΕΜΕΙΣ είμαστε το κίνημα. ΕΜΕΙΣ είμαστε ο αγώνας. ΕΜΕΙΣ καταφέραμε να ξεμπροστιάσουμε τους δημοσιογράφους, τις προθέσεις της Ευρώπης και των τραπεζιτών. Εμείς θα κάνουμε πια το κάλεσμα για αλληλεγγύη από τα αδέλφια μας στην Ευρώπη, όπως έκαναν οι Ισπανοί για εμάς πέρυσι.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ

Έχετε δύναμη, ΕΝΟΤΗΤΑ & ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ απέναντι στους αντιπερισπασμούς.
Ξέρουμε τις μεθόδους τους.

Είμαστε κοντά. Και νομίζουν πως έχουν νικήσει.

Με εκτίμηση απέναντι στους συνανθρώπους μου.
Σε όλους εσάς που σήμερα, πρώτη μέρα μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου σας είδα σιωπηλούς και αποσταμένους, αλλά αξιοπρεπείς και συνειδητοποιημένους.

Σήμερα σας κοιτάζω στα μάτια και σας λέω πως είμαι στο πλευρό σας.
Είμαι η ανώνυμη πλειοψηφία, όπως κι εσείς.

Νέα Κεφαλονιά