Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ο Δενδιας... παταξε Αρβανιτη-Κατσιμη της ΝΕΤ.
Ετσι,απλα,δημοκρατικα !!!

Ο Δένδιας... πάταξε Αρβανίτη-Κατσίμη
Όποιος διαφωνεί στην ΝΕΤ, κόβεται. Και πάντα με… δημοκρατικές διαδικασίες. Έτσι… δημοκρατικά κόπηκε προς το παρόν-και η εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη. Ο λόγος; Ο κ. Αρβανίτης και η κ. Κατσίμη… τόλμησαν να σχολιάσουν στην εκπομπή τους τα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους 15-θέμα που είχε αναδείξει το Guardian-και που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνιζε και ξανατόνιζε ότι όχι μόνο το δημοσίευμα ήταν αναληθές, αλλά ότι θα έκανε και μήνυση στη βρετανική εφημερίδα.
Οι δύο παρουσιαστές, λοιπόν, όπως θα δείτε και στο διάλογο που ακολουθεί αναρωτήθηκαν πώς ο κ. Δένδιας έδειχνε τόσο σίγουρος για τα πορίσματα. Φυσικά, η απορία τους αυτή φαίνεται ότι θα τους στοιχίσει τη δουλειά τους, αφού ύστερα από απόφαση του γενικού διευθυντή ειδήσεων Αιμίλιου Λιάτσου, η εκπομπή τους μπήκε στον «πάγο».
Ο διάλογος:
-Μ. Κατσίμη: ….Και βγήκαν και τα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους 15 που συνελήφθησαν και έγραφε η Guardian και που ήθελε ο κ. Δένδιας να κάνει στην Guardian μήνυση
-Κ. Αρβανίτης: Δεν έκανε μήνυση;
-Μ. Κατσίμη: Δεν έκανε γιατί τα πορίσματα δείχνουν ότι όντως είναι κακούργημα.
-Κ. Αρβανίτης: Και θα παραιτηθεί τώρα;
-Μ. Κατσίμη: Δε νομίζω ότι θα παραιτηθεί. Πάντως ήταν περίεργο το ότι ο κ. Δένδιας είπε – σαν να ήξερε τα πορίσματα, που αυτό κανονικά δε γίνεται - που από τη μία έιναι καλό ότι δεν τα ήξερε τα πορίσματα, αλλά από την άλλη πώς πας και το λες αυτό;
-Κ. Αρβανίτης: Και τώρα τι θα γίνει; Θα πει συγνώμη;
-Μ. Κατσίμη: Δεν ξέρω....
-Κ. Αρβανίτης: Πω πω δύσκολα για τον κ. Δένδια. Και είναι και κοντοχωριανός σου, είναι από την Κέρκυρα.
-Μ. Κατσίμη: Και είναι και σοβαρός άνθρωπος έχω να πω.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012



Πώς έχασα ένα φίλο και κέρδισα ένα φασίστα


Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές κατηγορίες ανθρώπων, πλούσιοι, μεσαίοι, φτωχοί. Πολλοί πλούσιοι κλέβουν, εξαπατούν, φοροδιαφεύγουν, βάζουν τους φτωχότερους να δουλεύουν για λογαριασμό τους για λίγα ευρώ. Πολλοί φτωχοί, Έλληνες και ξένοι δουλεύουν απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ για ένα κομμάτι ψωμί.
Κάποιοι απ’ αυτούς κλέβουν, σκοτώνουν για να ληστέψουν και πουλούν ναρκωτικά. Εγώ δε γουστάρω τους εγκληματίες, όπως δεν γουστάρω και τους πλούσιους που βγάζουν τα λεφτά τους στην Ελβετία για να μην φορολογηθούν. Οι φασίστες τα βάζουν μόνο με τους μετανάστες γιατί λέει είναι ξένοι και φταίνε αυτοί. Εγώ λέω ότι τα βάζουν μαζί τους γιατί είναι ο εύκολος στόχος και δε μπορούν να τα βάλουν με τους ισχυρούς. Άλλωστε ξέρω καλά ότι να χτυπάς το συμμαθητή σου δεν δείχνει δύναμη, αλλά αδυναμία. Η καημένη η γιαγιά δεν κέρδισε καμιά παρηγοριά από αυτή τη πράξη εκδίκησης και ο συμμαθητής μου μας κοιτάει πια όλους με καχυποψία.

Κι έτσι, έχασα έναν Έλληνα φίλο και κέρδισα έναν φασίστα.

Οι φασίστες όλο μιλάνε για την ένδοξη ελληνική φυλή και τον ελληνικό πολιτισμό. Οι ίδιοι όμως δεν ξέρουν καλά την ιστορία μας και δεν γνωρίζουν τίποτα απ’τα έργα των αρχαίων Ελλήνων. Η καλύτερη απόδειξη ότι αγαπάς την χώρα σου είναι να την υπερασπίζεσαι όχι με μεγάλα λόγια, αλλά με πράξεις. Έχω διαβάσει πως στον τελευταίο πόλεμο που έζησε η χώρα μας κάποιοι χωρίς χρήματα, οπλισμό και βοήθεια από κανέναν στήσανε αντάρτικο στρατό εναντίον των κατακτητών Γερμανών.

Κάποιοι άλλοι, οι λεγόμενοι ταγματασφαλίτες, μπήκανε στην υπηρεσία των Χιτλερικών, πήρανε όπλα και λεφτά, φόρεσαν κουκούλες, ρουφιανέψαν και πολέμησαν τους Έλληνες.

Οι φασίστες σήμερα θεωρούν τους ταγματασφαλίτες πατριώτες και κάνουν εκδηλώσεις στη μνήμη τους.

Τις προάλλες στο σχολείο συνέβη κάτι άλλο. Η Ελένη η συμμαθήτρια μου, είναι φωνακλού και τα ”χώνει”, η μάνα της είναι αριστερή.

Ο φασίστας συμμαθητής μου την χτύπησε εγώ όμως δεν αντέδρασα. Είναι που η Ελένη καμιά φορά γίνεται εκνευριστική και μέσα μου σκέφτηκα (καλά της έκανε). Μετά το ξανασκέφτηκα, αλλά ήταν αργά πια, αργά και αισθάνομαι ότι έχω πέσει στα μάτια της.

Κι έτσι, έχασα μια φίλη και κέρδισα έναν φασίστα.

Στο γήπεδο οι φασίστες φωνάζανε πίθηκο τον καλύτερο παίκτη της ίδιας μας της ομάδας, γιατί είναι από την Αφρική. Ο καλύτερος μας παίκτης πικράθηκε και ζήτησε μεταγραφή.

Κι έτσι, έχασα τον παικταρά μας και κέρδισα έναν φασίστα.

Οι φασίστες προωθούν το μίσος και την απανθρωπιά. Μισούν και χτυπούν τους ξένους, τις γυναίκες, τους ομοφυλόφιλους, τους μορφωμένους, τους δημοκράτες, τους ελεύθερους ανθρώπους. Μισούν ότι τους ξεπερνά και ότι δεν καταλαβαίνουν. Όποτε όμως βρεθούν απέναντι σε αντιφασίστες το βάζουν στα πόδια. Τον τελευταίο καιρό με τόσους φασίστες που μ’έχουν κερδίσει, έχω αρχίσει να προσέχω τι λέω και να διστάζω να πάρω θέση.

Κι έτσι, πριν χάσω το θάρρος μου για πάντα με αντάλλαγμα το φόβο του φασίστα,

ΣΟΥ ΦΩΝΑΖΩ:
- ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠ’ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ,
- ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠ’ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ!

Κι έτσι, ξανακέρδισα τον εαυτό μου,χάνοντας μόνο έναν φασίστα.

(ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ)


Δανεισμενο απο : neakefalonia.blogspot.com

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012


  • Εκτεθειμένος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης για τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ
Εκτεθειμένος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης για τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ

Λαζαρίδου Ε.


Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος είναι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, που επιχείρησε να συγκαλύψει τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ και να καθοδηγήσει με σκαιό τρόπο το έργο της δικαιοσύνης και μάλιστα σε αγαστή σύμπνοια με τη Χρυσή Αυγή. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η "Αυγή" της Κυριακής ο 7ος τακτικός ανακριτής που χειρίστηκε την υπόθεση διαπιστώνει εγκληματικές πράξεις τις οποίες διέπραξαν αστυνομικοί σε βάρος των 15 συλληφθέντων που συμμετείχαν στην αντιφαστιστική μοτοπορεία της 30ης Σεπτεμβρίου και με αναφορά του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών ζητά την ποινική δίωξη των αστυνομικών της ομάδας ΔΕΛΤΑ για κακούργημα! Επιπλέον, οι ιατροδικαστικές εκθέσεις που σήμερα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, εκτός από “βαριά σωματική βλάβη” κατέγραψαν και το σημάδι του αστυνομικού taser γεγονός που ο Ν. Δένδιας λοιδώρησε μέσα στη Βουλή διερωτώμενος “πιστεύει κανείς σοβαρά ότι καίμε τους κρατούμενους με αναπτήρα;”...

"Βαριά σωματική βλάβη" διαπίστωσαν οι ιατροδικαστές.
Με την από 17/10/2012 αναφορά (αριθμός πρωτοκόλλου 2182) προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο 7ος τακτικός ανακριτής Κ. Πρωτονοτάριος, αφού αναφέρει ότι οι συλληφθέντες κατήγγειλαν βασανισμό από αστυνομικούς τόσο κατά τη σύλληψή τους όσο και κατά την κράτησή τους στη ΓΑΔΑ, τονίζει χαρακτηριστικά: “Κατόπιν των ανωτέρω, και επειδή κατά την άσκηση των καθηκόντων μου ανέκυψε γεγονός που διώκεται αυτεπαγγέλτως, ήτοι τα εγκλήματα: α) της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από κοινού κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα (σ.σ. κακούργημα), β) της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή, γ) της παράνομης οπλοφορίας, (ως προς το πιστόλι taser) και δ) της οπλοχρησίας σας ανακοινώνουμε τις πράξεις αυτές, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθου 38 ΚΠΔ και παρακαλούμε για τις δικές σας κατά τον νόμο ενέργειες”!
Πρόκειται για μία σοβαρή ανακριτική ενέργεια, που κυριολεκτικά αποτελεί “κόλαφο” για τον Ν. Δένδια, καθώς δεν πρόκειται για μια απλή μήνυση ενός πολίτη που διαβιβάζεται “διά τα περαιτέρω”, αλλά το αίτημα ενός κρατικού λειτουργού που αναγνωρίζει ότι κάποιοι κρατικοί υπάλληλοι πιθανότατα διέπραξαν απεχθή κακουργήματα...

Οι ιατροδικαστές διαψεύδουν Δένδια - Χρυσή Αυγή
Πριν καν τα πορίσματα των ιατροδικαστών περάσουν στα χέρια των συνηγόρων υπεράσπισης, ο Ν. Δένδιας εμφανίστηκε μέσα στη Βουλή στις 16 Οκτωβρίου να έχει γνώση των εγγράφων της μυστικής προδικασίας. Μια γνώση που όπως φαίνεται μοιράστηκε και με τη Χρυσή Αυγή.
Ο Ν. Δένδιας έσπευσε να προκαταλάβει το πόρισμα λέγοντας ότι "δεν θα υπάρχει ούτε δείγμα ηλεκτροσόκ ούτε και κάψιμο. Θα υπάρχουν μόνο οι εκχυμώσεις και τα τραύματα, αποτέλεσμα του γεγονότος ότι είχε προϋπάρξει συμπλοκή με άλλους και πέραν αυτού είχε προϋπάρξει και αντίσταση κατά της αστυνομίας". Κατηγόρησε μάλιστα και τη βρετανική εφημερίδα "Guardian" που δημοσίευσε τις καταγγελίες, για “υποβολιμιαίο δημοσίευμα” απειλώντας με μηνύσεις. Διείδε μάλιστα πίσω από το δημοσίευμα και τον ΣΥΡΙΖΑ!
Περιέργως την ίδια πληροφόρηση είχε και η Χρυσή Αυγή, η οποία στο φύλλο 795 της ομότιτλης εφημερίδας της στις 17.10.2012, διαλαλούσε με τίτλο στην πρώτη σελίδα ότι “Τα ΜΜΕ καλύπτουν τα ρεζιλίκια του ΣΥΡΙΖΑ - Απάτη οι δήθεν βασανισμοί”. Στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας αναφέρονταν ότι ήταν “κακοστημένη απάτη τα... βασανιστήρια που δήθεν υπέστησαν οι προστατευόμενοί του” (σ.σ.: του ΣΥΡΙΖΑ) και διαβεβαίωνε τους αναγνώστες: “Ε, λοιπόν, όλα αποδείχτηκαν μια κακοστημένη απάτη! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr, η ιατροδικαστική έρευνα που παρήγγειλε ο ανακριτής μετά τις 'καταγγελίες' των 15 αναρχοκομμουνιστών διαπιστώνει ότι ουδέποτε υποβλήθηκαν σε ηλεκτροσόκ και σε βασανισμούς με αναπτήρες αφού δεν φέρουν κανένα έγκαυμα”.
“Συμπτωματικά”, εκτός από την κοινή πληροφόρηση για το περιεχόμενο των ιατροδικαστικών πορισμάτων, Δένδιας και Χρυσή Αυγή χρησιμοποιούν και την ίδια φρασεολογία, όπως το κωμικό εύρημα του... αναπτήρα!
Ωστόσο, αυτά που δεν είδε ο πολιτικός προϊστάμενος των Δελτάδων τα κατέγραψαν με σαφήνεια όχι ένας, αλλά οκτώ ιατροδικαστές.
Στην υπ' αριθμόν 1150 ιατροδικαστική έκθεση με αριθμό πρωτοκόλλου 1696/02.10.2012 καταγράφεται:
- Θλαστικό τραύμα των μαλακών μορίων του τριχωτού της κεφαλής κατά τη δεξιά βρεγματική χώρα καλυμμένο με αιματόπηγμα μήκους 1,7 εκμ.
- Θλαστικές εκχυμώσεις κατά την δεξιά κροταφική και ζυγωματική χώρα.
- Εκδορές κατά την αριστερή κατ' αγκώνυ άρθρωση.
- Εκτεταμένες θλαστικές εκχυμώσεις κατά τη δεξιά νεφρική χώρα (αιμάτωμα).
- Αιμάτωμα εκτεταμένο κατά την έξω πλάγια και οπίσθια επιφάνεια του δεξιού μηρού.
Στην ιατροδικαστική έκθεση επίσης αναφέρεται για τον συλληφθέντα (ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω παρέμεινε όλο το βράδυ στη ΓΑΔΑ με σπασμένο χέρι και ανοιγμένο κεφάλι χωρίς να τον δει γιατρός) ότι “φέρει γυψονάρθηκα και τριγωνική ανάρτηση δεξιού άνω άκρου. Η γενομένη ακτινογραφία έδειξε κάταγμα της μεσότητας του 3ου μετακαρπίου της δεξιάς άκρας χειρός. Συνεστήθη νευροχειρουργική εκτίμηση η οποία όπως αναφέρει (σ.σ.: το θύμα) δεν πραγματοποιήθηκε. Φέρει ελαστικό επίδεσμο κατά τη δεξιά κνήμη και δύο θλαστικά τραύματα κατά την πρόσθια επιφάνεια αυτής μήκους 1,5 και 0,8 εκμ. περίπου”.
Το διά ταύτα του πορίσματος κάνει λόγο για “βαρεία σωματική βλάβη διά θλώντος – αμβλέος οργάνου προκληθείσης”.

Taser ο “αναπτήρας” του Δένδια
Σε άλλο ιατροδικαστικό πόρισμα (αριθμός έκθεσης 1148, αριθμός πρωτοκόλλου 2044/01.10.2012) για τον συλληφθέντα που καταγγέλει ότι χτυπήθηκε με αστυνομικό taser, τα ευρήματα κάνουν λόγο για τραυματισμό που ταιριάζει με αυτόν που προκαλείται από το ηλεκτρονικό όπλο.
Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται "εκδορά διαμέτρου 0.9 εκμ. μετά εκχυμωτικής άλω καθώς και κυκλοτερούς εστίας ερυθρότητας κάτωθεν αυτής στο κάτω τμήμα της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης διά οξυαίχμου τινός οργάνου"!
Επίσης στο σύνολό τους οι ιατροδικαστικές εξετάσεις κάνουν λόγο για σωματικές βλάβες "διά θλώντος αμβλέος οργάνου", για οιδήματα, εκτεταμένες θλαστικές εκχυμώσεις και ζητείται οι ασθενείς να "απόσχουν εκ των ασχολιών τους" από δύο ημέρες έως ένα μήνα.

Η ώρα των μηνύσεων
Ένα από τα επιχειρήματα του Ν. Δένδια στην παραληρηματική ομιλία του στη Βουλή ήταν "γιατί λοιπόν δεν κάνουν μηνύσεις;". Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και εμπνευστής του διαβόητου κουκουλονόμου (για να μην ξεχνιόμαστε) βιάστηκε πάλι, ξεχνώντας ακόμα και τα νομικά που σπούδασε. Από την πρώτη στιγμή οι συνήγοροι των συλληφθέντων δήλωσαν ότι θα προβούν σε μηνύσεις αμέσως μόλις συμπληρωθεί ο φάκελος της δικογραφίας με τα ιατροδικαστικά πορίσματα, που έφτασε στα χέρια τους μόλις στις αρχές της περασμένης εβδομάδας. Επιπλέον, σύμφωνα με το δικαίωμα που τους δίνει ο νόμος η μήνυση μπορεί να κατατεθεί μέσα σε χρονικό όριο τριών μηνών από την ημέρα που έγινε η αρχική καταγγελία.
Οι μηνύσεις θα γίνουν με την επίκληση του άρθρου 137α του Ποινικού Κώδικα για τα βασανιστήρια που ορίζει: Βασανιστήρια συνιστούν κάθε μεθοδευμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης επικίνδυνης για την υγεία ή ψυχικού πόνου ικανού να επιφέρει σοβαρή ψυχική βλάβη, καθώς και κάθε παράνομη χρησιμοποίηση χημικών, ναρκωτικών ή άλλων φυσικών ή τεχνικών μέσων με σκοπό να κάμψουν τη βούληση του θύματος. Σωματική κάκωση, βλάβη της υγείας, άσκηση παράνομης σωματικής ή ψυχολογικής βίας και κάθε άλλη σοβαρή προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που τελείται από τα πρόσωπα, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 3 ετών, αν δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη"...
Δανεισμενο απο : Εφημεριδα " ΑΥΓΗ"

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012


Χρυσή Αυγή και ναζισμός: Ετσι είναι, αν έτσι νομίζετε...

ΑΘΗΝΑ 23/10/2012


Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τις απόψεις μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Η φράση θα μπορούσε να περιληφθεί στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής αναφορικά με το ναζιστικό χαιρετισμό του Ν. Μιχαλολιάκου, το περασμένο Σάββατο. Δεν περιελήφθη. Κακώς...

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την κίνηση του γ.γ. της Χρυσής Αυγής να χαιρετίσει ναζιστικά. Ο ίδιος υποστήριξε ότι τα χέρια των χρυσαυγιτών είναι καθαρά, "δεν έχουν κλέψει", κατά συνέπεια (σύμφωνα με τη λογική της Χ.Α.) μπορούν να χαιρετούν ναζιστικά, ως εκ τούτου (βάσει της λογικής συνέχειας) να πράττουν και νέο-ναζιστικά.

Τι είπε ο κ. Μιχαλολιάκος στην ομιλία του; Η Χρυσή Αυγή παραθέτει ολόκληρο το επίμαχο απόσπασμα:

"Το είπαμε με όλους τους τόνους και το επαναλαμβάνουμε, είμαστε Έλληνες Εθνικιστές, ας μας λένε όπως θέλουν, δεν μας ενδιαφέρει! Αυτού που είναι σίγουρο, είναι πως δεν διαθέτουμε δηλώσεις μετανοίας, δεν μετανοούμε γιατί πάντα για αυτές τις Σημαίες αγωνιζόμασταν, για Ελλάδα, Πατρίδα, Τιμή, Πίστη για τίποτε άλλο!

Κανένας Χρυσαυγίτης, καμμία Χρυσαυγίτισσα δεν περιέχεται στις λίστες της ντροπής, στις λίστες των απατεώνων, δεν περιέχεται στα σκάνδαλά τους, δεν έχει καμμία σχέση με αυτά που γίνονται εις βάρος του Έθνους! Ναι, το είπα και το σχολίασαν, στην ομιλία την οποία έκανα στους συναγωνιστές μου της Χρυσής Αυγής, στην Κ.Ο., στην αίθουσα της Γερουσίας, ότι μας είπανε ναζί μία, δύο, δέκα... Δεν μας είπαν όμως κλέφτες. Αυτά τα χέρια, μπορεί καμμιά φορά να χαιρετάνε έτσι (σ.σ. σε αυτό το σημείο χαιρετάει ναζιστικά), αλλά είναι καθαρά χέρια, δεν είναι βρώμικα, δεν έχουν κλέψει...".


Από το απόσπασμα αυτό αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο κ. Μιχαλολιάκος υποστηρίζει με πάθος ότι οι χρυσαυγίτες δεν είναι κλέφτες, ωστόσο δεν αρνείται ότι εμφορούνται από νέο-ναζιστικά ιδεώδη.

Το αποδεικνύει άλλωστε ο νεοναζιστικός χαιρετισμός του μπροστά στις κάμερες.





Άλλωστε δεν ήταν η πρώτη φορά. Το ίδιο είχε πράξει και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αθηναίων.



Και επίσης δεν φαίνεται να ενοχλείται όταν οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής χαιρετούν ναζιστικά ενώ περνάει από μπροστά τους.



Παρά ταύτα, η Χρυσή Αυγή επιμένει ότι ο χαιρετισμός δεν είναι ναζιστικός.

Σε νεώτερη ανακοίνωση της κάνει λόγο για "δήθεν ναζιστικό χαιρετισμό", ενώ σε απάντηση της στις επικρίσεις που δέχθηκε από τα άλλα κόμματα, ανέφερε ότι "το εθνικό καθεστώς του Ιωάννου Μεταξά, που είπε ΟΧΙ στους ξένους εισβολείς και τους πολέμησε στην Πίνδο και την Μακεδονία το 1940-41 είχε καθιερώσει επισήμως τον χαιρετισμό με τεταμένη την δεξιά. Έτσι ακριβώς χαιρετούσαν τότε οι Έλληνες πατριώτες που έδωσαν το αίμα τους για την Ελευθερία της Πατρίδας μας".

Ο Πιραντέλο έλεγε "έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε". Η Χρυσή Αυγή το νομίζει. Τη διαψεύδει όμως το παρελθόν της, αλλά και το παρόν της...

Για παράδειγμα, ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, σε παλαιότερη φωτογραφία του, εμφανίζεται να φοράει φανέλα των Waffen SS (το παραστρατιωτικό σκέλος του Ναζιστικού κόμματος, NSDAP) με όλα τα σύμβολα τους.





Ο βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος έχει τατουάζ στο αριστερό του μπράτσο όπου αναγράφεται ο ναζιστικός χαιρετισμός "Sieg Heil", που σημαίνει "Χαιρετίζω τη νίκη" και είχε υιοθετηθεί από το Εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα της Γερμανίας στις αρχές της δεκαετίας του ’30.



Επίσης, τα φιλικά της αισθήματα προς το ναζισμό η Χρυσή Αυγή ουδέποτε έκρυψε στο ομώνυμο περιοδικό που εξέδιδε. Μόνο που τότε ήταν απλώς μία περιθωριακή οργάνωση του 0,3%. Τώρα, εμφανώς τουλάχιστον, τα αρνείται.



Περιοδικό "Χρυσή Αυγή", τεύχος 132 (Μάιος-Ιούνιος 2007).



Περιοδικό "Χρυσή Αυγή", Τεύχος 64 (Ιούλιος 1991).



Περιοδικό "Χρυσή Αυγή", Τεύχος 26 (Μάιος 1987)

Μέλη της Χρυσής Αυγής σε πολλές εκδηλώσεις τους εμφανίζονται να φέρουν ασπίδες με το σύμβολο της "Λευκής Δύναμης- White Power". Ένα ξεκάθαρα ρατσιστικό και νεοναζιστικό σύμβολο μίας θεωρίας που υποστηρίζει την ανωτερότητα της λευκής φυλής.

Ο όρος "white power" υιοθετήθηκε τη δεκαετία του '60 από τον Τζορτζ Λίνκολν Ρόκουελ, τον τότε αρχηγό του ναζιστικού κόμματος των ΗΠΑ.



Επίθεση Κασιδιάρη κατά Τσίπρα

Δηλώσεις κατά του Αλ. Τσίπρα έκανε ο Ηλίας Κασιδιάρης: "Πρέπει να πάψει να είναι τόσο σκληρός γιατί έτσι σκίζονται και ορισμένα καλσόν".

Ο κ. Κασιδιάρης απάντησε με αυτόν τρόπο στις δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χαρακτήρισε τους χρυσαυγίτες "τζάμπα μάγκες", που τα βάζουν μόνο με αδύναμους.

Στο θέμα της νεοναζιστικής βίας της Χρυσής Αυγής είχε αναφερθεί ο κ. Τσίπρας και σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Neues Deutschland.

Τόνισε πως "το φάντασμα της Βαϊμάρης προβάλλει στην Ελλάδα. Μελανοχίτωνες και τάγματα εφόδου ήδη σπέρνουν τη βία στους δρόμους της Αθήνας και των χωριών της Ελλάδας".

Απάντηση στη Χ.Α. από τον Μητροπολίτη Παύλο


Κόλαφος για τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής ήταν η απάντηση του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ακροδεξιά οργάνωση.
Δανεισμενο απο : Nooz.gr

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012


«Στοπ» από τους Ισραηλινούς στο πλοίο «Estelle»

Το ισραηλινό ναυτικό σταμάτησε το ταξίδι του φινλανδικού πλοίου «Εστέλ», που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και κατευθυνόταν στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος των ισραηλινών Αρχών.

«Στοπ» από τους Ισραηλινούς στο πλοίο «Estelle»
Στο ιστιοφόρο επιβιβάστηκαν την περασμένη Τρίτη (εν πλω στα διεθνή ύδατα, 12 μίλια νότια της Κρήτης) πέντε Έλληνες, μεταξύ των οποίων δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι κ.κ. Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και Δημήτρης Κοδέλας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πλοίο φέρεται να περικυκλώθηκε από έξι έως εννέα ισραηλινά πολεμικά πλοία, ενώ ένοπλοι άνδρες με μάσκες εισέβαλαν σε αυτό.Το Ισραήλ έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να επιτρέψει την προσέγγισήη του ιστιοφόρου στο λιμάνι της Γάζας.
«Το Estelle δέχεται επίθεση αυτή τη στιγμή, μόλις έλαβα μήνυμα (από τους επιβαίνοντες στο πλοίο) μέσω τηλεφώνου», δήλωσε η Βικτόρια Στραντ, εκπρόσωπος του κινήματος «Ένα καράβι για τη Γάζα- Σουηδία» με έδρα τη Στοκχόλμη.

«(Οι επιβάτες) μας είχαν πει νωρίτερα ότι τους ακολουθούσαν (ισραηλινά) πολεμικά πλοία», διευκρίνισε η Στραντ.
«Στοπ» από τους Ισραηλινούς στο πλοίο «Estelle»
Η επιχείρηση των Ισραηλινών δυνάμεων έγινε ενώ το «Estelle», βρισκόταν σε απόσταση 31 ναυτικών μιλίων από το λιμάνι της Γάζας.Δεν υπάρχουν πληροφορίες για συλλήψεις ή τραυματισμούς ενώ η επικοινωνία με το πλοίο έχει διακοπεί.
Μέλη του πληρώματος του πλοίου, λίγο πριν από την αναχώρησή τους για τη Γάζα
Μέλη του πληρώματος του πλοίου, λίγο πριν από την αναχώρησή τους για τη Γάζα
Στο πλοίο επιβαίνουν άλλοι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι από τη Σουηδία, τη Νορβηγία και την Ισπανία, καθώς και πολίτες από τη Φιλανδία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, την Ιταλία και τον Καναδά, αλλά και τρεις πολίτες του Ισραήλ.
Τσίπρας: Αισθανόμαστε περήφανοι για την αποστολή αυτή
Τη συμπαράσταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο πλήρωμα του ιστιοφόρου «Εστέλ», που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στο λιμάνι της Γάζας και το οποίο σταμάστησε σήμερα το ισραηλινό ναυτικό, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αισθανόμαστε περήφανοι που σε αυτήν την αποστολή ανθρωπιστικής αλληλεγγύης συμμετέχουν δυο μέλη της Κοινοβουλευτική μας Ομάδας», δήλωσε ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ

«Δυο γνήσιοι εκπρόσωποι ενός λαού που δοκιμάζεται και αγωνίζεται για αξιοπρέπεια και δημοκρατία 2,5 χρόνια τώρα και οι οποίοι κομίζουν μήνυμα αλληλεγγύης σε ένα λαό που χρόνια τώρα δοκιμάζεται και περήφανα αγωνίζεται για ζωή και ελευθερία. Και αυτό είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό συμβολικό μήνυμα», ανέφερε.

Ας γνωρίζουν οι εχθροί της ειρήνης και της συνεργασίας των λαών ότι πιο ισχυρό όπλο απ΄ όλα τα οπλικά συστήματα είναι το όπλο της αλληλεγγύης των λαών, τόνισε ο κ. Τσίπρας. «Και αυτό το ισχυρό όπλο εμείς απέναντι σε κάθε λαό, ακριβώς επειδή θέλουμε να αξιοποιούμε αυτό το όπλο και για τη δική μας προστασία και θέλουμε τούτη την ώρα την αλληλεγγύη όλων των λαών της Ευρώπης και του κόσμου, το όπλο της αλληλεγγύης θα το έχουμε ψηλά στις αξίες και τις δράσεις μας.»

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟΥ

Ο Κ. ΚΑΠΠΟΣ «ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ» ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ, ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΕΘΟΥΝ !
Η προσφορά και η συμμετοχή του Κώστα Κάππου στην πορεία, τους αγώνες και τις επεξεργασίες της Αριστεράς και του εργατικού και λαϊκού κινήματος στην ελληνική κοινωνία, αποτέλεσαν το έναυσμα για τη διοργάνωση μιας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας και όπως απεδείχθη πολύ επίκαιρης και χρήσιμης πολιτικής εκδήλωσης υπό τον τίτλο: “Στιγμές από τη ζωή και το έργο του Κώστα Κάππου” την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 στις 6.00 μ.μ. στο κτίριο της Παλιάς Βουλής (Σταδίου 13).

Στην κατάμεστη αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, η οποία πλημμύρισε και από ορθίους, μίλησαν ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, η Νάντια Βαλαβάνη, βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο Άγγελος Χάγιος, μέλος Σ.Ε ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο Φοίβος Προύντζος, επίκουρος καθηγητής Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σύντομη παρέμβαση έγινε από τους Σπύρο Κόικα, συμμαθητή του Κώστα Κάππου από την εποχή του Γυμνασίου, και Στέφανο Πάντο, αρχιτέκτονα, συγκρατούμενο του την εποχή της φυλάκισης στο Μπογιάτι με το “χτύπημα” στο κλιμάκιο της ΚΝΕ και του ΚΚΕ τον Φλεβάρη του 1974.
Συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης.
Η Iskra είναι προφανές ότι θα αναζητήσει τα κείμενα των ομιλητών στην εκδήλωση, προκειμένου με πρώτη ευκαιρία να τα παρουσιάσει στους αναγνώστες της.
Παλαίμαχα στελέχη της Αριστεράς από όλους τους χώρους της, που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, τόνιζαν στην Iskra ότι ο Κώστας Κάππος, παρ’ ότι μακριά μας, κατόρθωσε με τη μνήμη του, την ανιδιοτέλεια και τη συνέπειά του, να φέρει στο ίδιο τραπέζι όλες τις δυνάμεις της κομμουνιστικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ο μεταξύ τους διάλογος και η μεταξύ τους, πρόσωπο με πρόσωπο, αντιπαράθεση είναι δυνατή και είναι πολύ χρήσιμη, πράγμα που αναγνώρισαν οι πάντες στην εκδήλωση, ανεξαρτήτως ένταξης και προτιμήσεων.
Τα ίδια στελέχη μας εξέφρασαν την ελπίδα η εκδήλωση για τον Κώστα Κάππο να γίνει αφετηρία για να ξεκινήσει, τούτες τις πολύ κρίσιμες ώρες, μια γόνιμη διαδικασία ζωντανής συζήτησης και κατάθεσης των διαφορών με όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς παρούσες και δραστήρια συμμετέχουσες.
Επιτέλους, η Αριστερά δεν έχει μόνον παρελθόν και μεγάλες φυσιογνωμίες που μπορούν να γίνουν αφορμή συνάντησής της αλλά κυρίως παρόν και μέλλον!!!
Δανεισμενο απο : iskra.gr

Δείτε πόσα παίρνουν οι αλήτες - ρουφιάνοι - δημοσιοκάφροι του μέγκα και θα καταλάβετε γιατί υποστηρίζουν την τρόικα

Δείτε πόσα παίρνουν οι αλήτες-ρουφιάνοι-δημοσιοκάφροι του μέγκα και θα καταλάβετε γιατί υποστηρίζουν την τρόικα

Οι μισθοί των τηλεσχολιαστών του ΜΕGA, όπως τους παρουσιάζει το περιοδικό UNFOLLOW, ζαλίζουν και εξηγούν κατά σημαντικό ποσοστό της στάση τους.

Ίλιγγο, λοιπόν, προκαλούν οι μισθοί που λάμβαναν οι σχολιαστές του Mega. Τι αναφέρει το δημοσίευμα του Unfollow;

To δημοσίευμα του περιοδικού εξηγεί κατά μεγάλο ποσοστό την... αγάπη προς το Μνημόνιο και τη στάση του καναλιού προς διάφορες κοινωνικές ομάδες, καθώς και την κινδυνολογία:

«Τη διετία της κρίσης και του μνημονίου η οικογένεια (ατομικό εισόδημα και εταιρεία) Πρετεντέρη δήλωσε κάτι παραπάνω από 700.000 ευρώ, ο Μανώλης Καψής 250.000 ευρώ, ο Νίκος Στραβελάκης 430.000 ευρώ, ο Παύλος Τσίµας 410.000 ευρώ και η Όλγα Τρέµη 480.000 ευρώ».

Το Unfollow επισημαίνει πως
«Το τηλεοπτικό κανάλι στο οποίο εργάζονται οφείλει εκατοντάδες εκατοµµύρια ευρώ σε τραπεζικά δάνεια. Και οι τράπεζες, τις οποίες ετοιµαζόµαστε να αναχρηµατοδοτήσουµε τη στιγµή που η λιτότητα µας σφίγγει ολοένα και περισσότερο, εξακολουθούν να χορηγούν δάνεια στο MEGA».

Με τέτοια συμβόλαια, δεν πρέπει να κάνει σε κανέναν εντύπωση το πόσο υστερικά στήριξαν το Μνημόνιο οι τηλεδημοσιογράφοι του Mega, πόσο λυσσαλέα επιτίθενται σε όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, και πόσο πολύ επιθυμούν να πάνε οι μισθοί (των υπόλοιπων πολιτών) στα 200 ευρώ.

Και φυσικά, τα συμβόλαιά τους ήταν ακόμα μεγαλύτερα, όταν στήριζαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία.
Είναι λογικό οι άνθρωποι να είχαν φόβους για το τι θα τους ξημερώσει!

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Γιατί Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου έκαναν format το cd Λαγκάρντ;

Του Κώστα Βαξεβάνη
Η ιστορία με το cd της Λαγκάρντ το οποίο θα μπορούσε να γίνει κυριολεκτικά χρυσό, αλλά Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος θέλησαν να το κάνουν format, είναι μια καθαρή πρόκληση για όλους. Θα ανεχθούν οι πολίτες αυτής της χώρας την υποκρισία που ξεπερνάει τα όρια ακόμη και αυτής της δυσώδους πολιτικής αυτοδικαιολόγησης και αγγίζει τις άνομες συναλλαγές; Θα δεχθούν τη διαμόρφωση ενός παραθεσμικού συστήματος εξουσίας, στο οποίο οι συνήθεις «σωτήρες» ψηφίζουν νόμους για να χαρίζουν Τράπεζες, να νομιμοποιούν Mall, να χαρίζουν σε εργολάβους και τη Siemens, αλλά δεν μπορούν να κάνουν ένα νόμο να αποκαθιστά την αδικία; Επικαλούνται γι” αυτό τα προσωπικά δεδομένα. Ποια προσωπικά δεδομένα αλήθεια; Μήπως είναι τα προσωπικά δεδομένα μιας συναλλαγής;
Φαίνεται βαρύ;
Ας δούμε λοιπόν τι έχει συμβεί. Ένας υπάλληλος της Ελβετικής HSBC, ο Ερβέ Φαλτιάνι, έφυγε από την Ελβετία με μια λίστα με χιλιάδες ονόματα Ευρωπαίων οι οποίοι είχαν καταθέσεις στην Ελβετία. Προφανώς δεν ήταν κάποιοι συνταξιούχοι, αλλά πολιτικοί, επιχειρηματίες και επίορκοι κρατικοί λειτουργοί. Ο Φαλτιάνι παρέδωσε τη λίστα στην Κριστίν Λαγκάρντ, τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, η οποία φρόντισε να του δώσει άσυλο. Με την λίστα αυτή, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και βέβαια η Γερμανία, κατάφεραν να εισπράξουν δισεκατομμύρια απαιτώντας από τους καταθέτες να αποδώσουν φόρους στο κράτος για να μην διωχθούν.
Αυτή η λίστα λοιπόν, δόθηκε και στου «Τιτανικού τον μάγκα» Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος την εποχή εκείνη έψαχνε εναγωνίως λεφτά από 70χρονους παππούδες, τυραννισμένους εργαζόμενους και άλλες κατηγορίες οι οποίοι δήλωναν πως «δεν τα φάγαμε» μαζί. Άλλωστε αυτό το αποδείκνυε και η ίδια η λίστα που είχε στα χέρια του ο Παπακωνσταντίνου. Αυτή η λίστα δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από την ελληνική κυβέρνηση όπως στα άλλα κράτη, γιατί λέει, είχε αποκτηθεί παράνομα όπως αποφάνθηκαν ο Παπακωνσταντίνου και ο κολοσσός της νομικής τέχνης Βενιζέλος. Έτσι αντί να αρχίσει έρευνα, οι δύο τους, κυκλοφορούσαν με ένα στικάκι με περίπου 2.000 ονόματα πιθανών φοροφυγάδων. Και εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα
1.Γιατί Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος οι οποίοι είναι ευθυγραμμισμένοι σε όλα με τη Γερμανία, ξέχασαν να ευθυγραμμιστούν σε αυτό;
2. Από πού και ως πού έβγαλαν το συμπέρασμα δυό πολιτικά πρόσωπα πως η λίστα ήταν παράνομη, από τη στιγμή που τους είχε παραδοθεί θεσμικά από ξένη κυβέρνηση στα πλαίσια διεθνούς συνεργασίας;
3.Ορίζουν ή όχι οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί και συγκεκριμένα ο 77/799 ΕΟΚ, τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις;
4. Γιατί δεν παρέδωσαν το υλικό αυτό στις εισαγγελικές Αρχές, όπως πρέπει να κάνει σύμφωνα με το νόμο κάθε Έλληνας ο οποίος έχει στην κατοχή του στοιχεία επιβαρυντικά για ανθρώπους που πιθανόν τελούν παράνομες πράξεις; Ο εισαγγελέας ήταν ο μόνος αρμόδιος να κρίνει.
5. Αν έστω και έτσι η χρήση της λίστας προσέκρουε στον νόμο περί προσωπικών δεδομένων, γιατί δεν άλλαξαν τον νόμο στο σημείο αυτό για να εισπράξουν; Γιατί άλλαξαν τόσους νόμους κάνοντας άλλους όπως αυτόν για το Fast Track,παραβιάζοντας μάλιστα συνταγματικές Αρχές, αλλά δεν μπορούσαν αυτόν;
6.Αν είναι παράνομη η λίστα ,δεν είναι παράνομη και η κατοχή της;
7.Τι έκαναν δύο υπουργοί τόσα χρόνια με ένα στικάκι με 2.000 ονόματα στην τσέπη;
8.Παρανόμησαν Λαγκάρντ και Μέρκελ αλλά οι δυό υπουργοί κρατούσαν αναμμένη την δάδα της φωτοβόλου τιμιότητας για να δουν πού ακριβώς θα προσαράξει ο ελληνικός Τιτανικός;
Νομίζω κανένας λογικός πολίτης αυτής της χώρας, όποιας πολιτικής τοποθέτησης, ακόμη και αυταπάτης, δεν μπορεί να σκεφτεί πως όλα αυτά είναι λογικά. Δεν πρέπει να σκεφτεί πως είναι λογικά. Κατά την άποψή μου οι δύο υπουργοί δεν είναι μόνο έκθετοι πολιτικά, δεν έχουν μόνο αποδείξει την σκοπιμότητά τους να υπηρετούν συμφέροντα, αλλά έχουν και ποινικές ευθύνες. Περιφρουρούν με κάθε κόστος τα «προσωπικά» τους δεδομένα που δεν είναι άλλα από τους ίδιους, τον κύκλο τους και τον τρόπο που πλουτίζει. Δεν βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σκάνδαλο, αλλά όπως και σε πολλά άλλα πράγματα, μπροστά σε μια παραθεσμική λειτουργία και ένα προσωπικό σύστημα εξουσίας που χρησιμοποιεί τους νόμους, δημιουργεί άλλους, για να εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Ανάμεσα μάλιστα στους νόμους είναι και αυτοί που τους παρέχουν το ακαταδίωκτο.

Δανεισμενο απο : Το κουτι της Πανδωρας



17.10.2012 | 13:47 9

Κόκκινος Συναγερμός στην Αθήνα. Δύο Έλληνες βουλευτές στο πλοίο για Γάζα.


Κοκκινος συναγερμός εχει σημάνει στην Αθήνα και στα υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας και Ναυτιλιας. Πριν απο λιγο επιβεβαιώθηκε η πληροφορια οτι δυο βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ οι κυριοι Κοδέλας και Διαμαντόπουλος εχουν επιβιβαστει στο σκαφος Estelle στο οποίο επιβαίνουν 17 ακόμη ακτιβιστές που στόχο έχουν να μεταφέρουν ανθρωπιστικη βοηθεια στην Γαζα.

Το θριλερ εχει ξεκινησει εδω και ημερες οταν οι ελληνες βουλευτες εφτασαν στην κρητη με αλλο σκάφος το οποίο εντοπιστηκε απο το λιμενικό και στο οποιο απαγορευτηκε το ταξίδι προς την Γαζα. Οι δυο βουλευτες αγνωστο πως, πιθανον με ταχύπλοο εφτασαν στο Estelle το οποίο τις 3 τελευταιες ημέρες έπλεε Νότια της Κρητης. Οι Ισραηλίνες αρχές έχουν ενημερώσει και την Αθήνα οτι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουν στο πλοίο να φτασει στην Γαζα .

Σε δηλωση που έκανε στην ιστοσελίδα koel.gr ο βουλευτής Δ.Κοδέλας είπε οτι:

"Βρισκόμαστε σε μια ευρύτερη περιοχή, αυτήν της νοτιοανατολικής Ευρώπης που φτάνει ως τη Μέση Ανατολή, όπου το ζήτημα του πολέμου ήδη βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη και σχεδιάζονται ευρύτερες γεωπολιτικές ανακατατάξεις σε βάρος των λαών. Το μήνυμα του Estelle είναι, λοιπόν, και μήνυμα ειρήνης. Μήνυμα υπέρ του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που τσαλαπατώνται όλο και πιο βάναυσα στη χώρα μας και στην περιοχή μας. Μήνυμα αντίστασης σε όσους θέλουν να είναι χωροφύλακες – τρομοκράτες της περιοχής. Για εμάς τους Έλληνες, είναι και δείγμα μιας άλλης «διπλωματίας» και μιας άλλης στάσης, αφού η αποστολή του Estelle απαιτεί έμπρακτα να μην καταπατούνται τα κυριαρχικά δικαιώματα και η ανεξαρτησία λαών και κρατών. Με δυο λόγια, η αποστολή του Estelle συνδέεται άμεσα με τις μεγάλες κινητοποιήσεις που ξετυλίγονται και στη χώρα μας: Δεν θα επιτρέψουμε να υπερισχύει ο νόμος του (στρατιωτικά, πολιτικά ή οικονομικά) ισχυρού. Θα επιβάλουμε τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία. Η Μεσόγειος μπορεί, από χώρος εξωτερικών επεμβάσεων, λεηλασίας των φυσικών πόρων των χωρών της, εμφύλιων συγκρούσεων και μίσους, προγραμμάτων λιτότητας και κοινωνικής εξόντωσης, να μετατραπεί σε θάλασσα Ειρήνης, Αξιοπρέπειας, Ευημερίας. Με αυτή την έννοια, σε ένα περιβάλλον γκρίζο, οι αραβικές εξεγέρσεις, οι πλατείες της Νότιας Ευρώπης, η Παλαιστινιακή Αντίσταση, οι αγώνες των λαών της γειτονιάς μας, ανοίγουν για όλους μας δρόμους ελπίδας και νίκης."




 

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Παγκοσμια Ημερα Ψυχικης Υγειας. Μαζικη παρασταση διαμαρτυριας της Κινητης Μοναδας Ψυχικης Υγειας Κεφαλονιας-Ζακυνθου -Ιθακης και φορεων του νησιου,εναντια στο κλεισιμο της Μοναδας.











Επιτυχείς ήταν οι κινητοποιήσεις που διοργανώθηκαν το τελευταίο διάστημα από τους εργαζόμενους της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Κεφαλονιάς – Ζακύνθου – Ιθάκης ενάντια στην προσπάθεια απαξίωσης και ισοπέδωσης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.
          Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 5/10/2012 πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου – ενημέρωση τοπικών ΜΜΕ και φορέων στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, όπου παραβρεθήκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι από την Α’ βάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, από τον Ιατρικό Σύλλογο, από το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείου Αργοστολίου και Ληξουρίου, από την Κοινωνική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας, από το ΚΕΔΔΥ, τον Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Κεφαλληνίας, το Κέντρο Πρόληψης «ΑΠΟΠΛΟΥΣ», από τη δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, από την Πρόνοια, την ΕΛΜΕ-ΚΙ, τη ΔΑΣ – ΟΤΑ, το Εργατικό Κέντρο, την Ένωση Γονέων Αργοστολίου, το Κέντρο Ημέρας καθώς και εκπρόσωποι των οικογενειών ψυχικά πασχόντων όπως και αρκετοί λήπτες υπηρεσιών της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας. 
          Την Τετάρτη 10/10/2012, Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με συμμετοχή Φορέων και οικογενειών ψυχικά πασχόντων.
          Οι παραπάνω κινητοποιήσεις έχουν σαν στόχο να αναδείξουν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο τομέας της Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, με άμεσο πιθανό κίνδυνο το κλείσιμο της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας το επόμενο διάστημα.


« Η ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ! »
 

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΜΕΤΑΒΑΣΗ : Προσκληση σε μαζικη παρασταση διαμαρτυριας αυριο Τεταρτη στις 10 το πρωι,στο κτιριο της πρωην Νομαρχιας στο Αργοστολι.


Αργοστόλι  09/10/2012
Αρ. Πρωτ. : 1230


ΠΡΟΣ: ΜΜΕ Κεφαλονιάς και    Ιθάκης  και Φορείς Κεφαλονιάς
                                                                                            

Ταχ.Δ/νση: Βούρβαχη 6Α                                                                         
Ταχ.Κώδικας: 28100                                                                      
Πληροφορίες: Γιαννάκη Τέσυ
Τηλέφωνο: 2671024437                                                                 
Fax: 2671024473
Email: metavasiargostoli@gmail.com
                                                                                                        


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε  στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας και ώρα 10:00 πμ έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (πρώην κτίριο Νομαρχίας)
Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη καθώς το κλείσιμο της ΚΜΨΥ Κεφαλονιάς-Ζακύνθου-Ιθάκης θα αποτελεί τα επόμενα χρόνια ανοιχτή πληγή και για τα 3 νησιά.

Η συγκεκριμένη δομή λειτουργεί από τον Μάρτη του 2007, καλύπτοντας υπαρκτές και αυξανόμενες ψυχοκοινωνικές ανάγκες και των 3 νησιών ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, συμβάλλοντας στην πρόληψη και την ελαχιστοποίηση ψυχιατρικών υποτροπών και νοσηλειών, παρέχοντας σταθερή φροντίδα των ασθενών στον τόπο κατοικίας τους.

Σήμερα, η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας , όπως και πολλές αντίστοιχες υπηρεσίες, βρίσκεται κυριολεκτικά ένα βήμα πριν το οριστικό κλείσιμο, καθώς το Υπουργείο Υγείας δεν αναλαμβάνει καμία απολύτως ευθύνη για την καταβολή της χρηματοδότησης για το μεγαλύτερο μέρος του 2012, αλλά ούτε και για το μέλλον .             Με όχημα την «πολιτική μείωσης των δημοσίων δαπανών» χιλιάδες ασθενείς και οικογένειες μένουν στον αέρα, με ορατό κίνδυνο τις ψυχιατρικές υποτροπές και νοσηλείες, όπως και τις αυξανόμενες απόπειρες αυτοκτονίας
                                                      Η Διοίκηση και  οι Εργαζόμενοι της ΚΜΨΥ