Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Κεφαλονιά - Η σειρήνα του Ιονίου - Ντοκυμαντέρ 1998


24 δικογραφίες στην βουλή για το δίδυμο της διαφθοράς! Μπράβο Βαγγέλη, κράτα τες στο συρτάρι… θα σε γράψει η ιστορία


Εσχάτη προδοσία, αποδοχή παράνομου χρέους και υποστήριξη συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων είναι το δια ταύτα λίγων μόνο από τις 20 «καυτές» δικογραφίες που έχει διαβιβάσει ο Άρειος Πάγος στην παρούσα Βουλή κατά του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.  Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με την επίσημη λίστα του αρμόδιου κοινοβουλευτικού γραφείου, ανακηρύσσεται σε πρωταθλητή στο «σπορ» συγκέντρωσης μηνύσεων με δεύτερο – σε απόσταση – να αναδεικνύεται ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Ενδεικτικό είναι δε, ότι...
οι δυο τους συγκεντρώνουν σχεδόν τις μισές από τις συνολικά 77 δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί και έχουν κατατεθεί στην Βουλή από τον Ιούλιο του 2012 έως σήμερα. Εάν σε αυτές προσμετρηθούν και όσες ήρθαν κατά την περίοδο της διακυβέρνησής τους, τότε ο αριθμός ξεπερνά τις 100! Ειδικότερα, για τον κ. Παπακωνσταντίνου έχουν φθάσει στην Βουλή 14 δικογραφίες που αφορούν σε ενέργειες και παραλήψεις κατά την θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών και έξι στην περίοδο που ήταν στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Το πρώτο κομμάτι περιλαμβάνει κρίσιμο υλικό όπως η υπόθεση της λίστας «Λαγκάρντ» η οποία πιθανότατα θα τον οδηγήσει στο Ειδικό Δικαστήριο, καθώς και άλλες για εσχάτη προδοσία, ενώ στο δεύτερο βρίσκονται υποθέσεις υποβάθμισης του περιβάλλοντος προκειμένου να υποστηριχθούν -όπως σημειώνουν οι δικογραφίες –- ιδιωτικές επιχειρήσεις ενέργειας.

Κατά του κ. Παπανδρέου έχουν διαβιβαστεί δέκα δικογραφίες μεταξύ των οποίων πρόκληση οικονομικής ζημιάς στην χώρα, εξαπάτηση εκλογέων, απάτης για το «λεφτά υπάρχουν», μεταφοράς ψευδών ειδήσεων για επαπειλούμενο πραξικόπημα αλλά και η αναφορά του πρώην Οικονομικού Εισαγγελέα, κ. Γρηγόρη Πεπόνη μετά τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες υπογράφηκε το μνημόνιο. Ο κατάλογος της πρώτης πεντάδας με τις περισσότερες μηνύσεις κλείνει με τους κ.κ. Ε. Βενιζέλο, Γ. Στουρνάρα και Σ. Κεδίκογλου.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013



Ποιος είπε ότι η «Οδός Κεφαλληνίας» είναι μόνο ελληνική;

Πολλοί δρόμοι, πλατείες και πάρκα στη γειτονική Ιταλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κύπρο φέρουν το όνομα του ελληνικού νησιού. 

Λεωφόροι αλλά και μικρά στενά, από την Ρώμη μέχρι την Φλωρεντία και από την Πενσυλβάνια μέχρι τη Βόρεια Καρολίνα, «βαπτίστηκαν» Via KefaloniaCefalonia Gardens ή Kefalonia Drive.

Τους συγκεντρώσαμε και σας τους παρουσιάζουμε:

Ιταλία

Φλωρεντία
Απρίλια (μικρή πόλη κοντά στη Ρώμη)
Βερόνα

Μπρέσια

Λομβαρδία

Marche (Κεντρική Ιταλία)
Piemonte
Πάρμα
Σαν Λορέντζο
Τοσκάνη
Βενέτο
Βενέτο
Ούντινε
Μιλάνο
Δρόμος «Των Μαρτύρων της Κέρκυρας και της Κεφαλονιάς», Marciana Marina
Δρόμος «Των Μαρτύρων της Κεφαλονιάς», Μιλάνο
Μιλάνο
Εμιλιάνα Ρομάνα
«Λεωφόρος των Ηρώων», Ρώμη
«Λεωφόρος των Ηρώων της Κεφαλονιάς», Ρωμη



Η.Π.Α.

 "Kefalonia Gardens", Βόρειος Καρολίνα

Πενσυλβάνια 
 Νέα Υόρκη

 Νέα Υόρκη

Κύπρος

Πάφος


Λευκωσία

Λάρνακα

Λεμεσός


Κεφαλονίτικα Νέα


Read more: http://www.kefalonitikanea.gr/2012/02/blog-post_07.html#ixzz2ls0pPv9b

Ο Κ.Ευαγγελάτος στο ” Αιγυπτιακό Πανόραμα”

 Ο κ. Κώστας Ευαγγελάτος με τον κ.dr. Hisham Darwish
Ο κ. Κώστας Ευαγγελάτος με τον κ.dr. Hisham Darwish
Στην ομαδική εικαστική έκθεση ” Έλληνες καλλιτέχνες ζωγραφίζουν για την Αίγυπτο” που διοργανώθηκε στα πλαίσια της Πολιτιστικής Αιγυπτιακής Εβδομάδας ” Αιγυπτιακό Πανόραμα” συμμετείχε κατόπιν τιμητικής πρόσκλησης με δύο ζωγραφικά έργα του ο Κώστας Ευαγγελάτος.
Η μεγάλη έκθεση εγκαινιάστηκε με την παρουσία του κου Πρέσβη και του Μορφωτικού Ακολούθου της Αιγυπτιακής Πρεσβείας dr. Hisham Darwish στο Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα, Πανεπιστημίου 6. Για τα έργα μίλησε αναλυτικά ο Ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς και προλόγισε η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου κα Ειρήνη Μαμάη, ενώ απονεμήθηκαν έπαινοι στους συμμετέχοντες.
Ο Κώστας Ευαγγελάτος παρουσίασε δύο έργα του εμπνευσμένα από την ποίηση του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, την οποία έχει ειδικά μελετήσει ως λογοτέχνης και θεωρητικός της τέχνης. Συγκεκριμένα τις συνθέσεις ” Νέοι της Σιδώνος” και ” Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον”, τα οποία έλαβαν επαινετικές κριτικές από τους πολλούς Έλληνες και ξένους φιλότεχνους.

Αναδημοσιευση απο : KefaloniaToday.com

Ας γνωρίσουμε καλύτερα τη Ρομπόλα Κεφαλονιάς

Ρομπόλα Κεφαλληνίας
Ρομπόλα Κεφαλληνίας
Ο Συνεταιρισμός Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλληνίας (έτος ίδρυσης 1982) συγκεντρώνει και επεξεργάζεται το 85% περίπου της παραγωγής σταφυλιού της ποικιλίας ρομπόλα Κεφαλλονιάς.
Αυτού δηλαδή του νησιού που εκτός από το πιο ορεινό του Ιονίου πελάγους, είναι και ένα από τα αναμφισβήτητα «διαμάντια» του ελληνικού αμπελώνα.
Το ορεινό ανάγλυφο του εδάφους, η ηλιοφάνεια, το υψόμετρο, η ποικιλία των μεσοκλιμάτων και οι θαλάσσια αύρα ευνοούν την αμπελοκαλλιέργεια στο νησί, που κύρια χαρακτηριστικά της είναι η χαμηλή στρεμματική απόδοση και η ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα.
Πιο κάτω μπορείτε να δείτε το νέο βίντεο του Συνεταιρισμού Ρομπόλας.
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Som Sabadell flashmob - BANCO SABADELL

Δειτε τι συνεβη οταν ενα παιδακι ριχνει ενα κερμα στο μουσικο του δρομου.

Ούτε εκείνη αλλά ούτε και ο κόσμος που παρακολουθούσε μπορούσε να φανταστεί τι θα γινόταν

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013


Nαι, έτσι πάει

Δ
ε λειτουργούσε σωστά η ΕΡΤ. Το γνωρίζαμε όλοι. Κάποιος έπρεπε να τη φτιάξει. Αντί γι’ αυτό ήρθε κάποιος και την έκλεισε. Γιατί; Επειδή έτσι. Επειδή τον βόλευε, επειδή βαριόταν να ασχοληθεί, επειδή δεν ήξερε, επειδή δεν τον νοιάζει. Πολλά επειδή.

Δε λειτουργούν σωστά τα πανεπιστήμια. Το γνωρίζαμε όλοι. Θα μπορούσαν να γίνουν πολύ καλύτερα. Απλώς θα έπρεπε να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά, να συζητήσει, να γνωρίζει, να ακούσει, να δημιουργήσει. Αντί γι’ αυτό, ήρθε κάποιος και λέει απολύονται οι υπάλληλοι κι ας μη μπορούν τα πανεπιστήμια να λειτουργήσουν. Υπάρχουν και...

τα ιδιωτικά, υπάρχει και το εξωτερικό. Γιατί; Επειδή έτσι τον βόλευε, επειδή βαριόταν να ασχοληθεί, επειδή δεν ήξερε, επειδή δεν τον νοιάζει. Πολλά επειδή.

Δε λειτουργούσε σωστά το δημόσιο σύστημα υγείας. Το γνωρίζαμε όλοι. Θα μπορούσε να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους ασθενείς, να είναι πιο ανθρώπινο, να κυνηγηθεί αποτελεσματικά το φακελάκι, να ελεγχθούν οι προμήθειες. Αντί γι’ αυτό, αποφάσισαν να το ιδιωτικοποιήσουν, να το δώσουν σε ασφαλιστικές εταιρείες, να το απογυμνώσουν, να το τελειώσουν. Γιατί; Επειδή έτσι  βόλευε κάποιους, επειδή τα κέρδη από την υγεία είναι πολλά, επειδή έπρεπε να κρυφτούν πολλά σκάνδαλα κάτω από τα ερείπια. Πολλά επειδή.

Δε λειτουργούσε σωστά ο ΟΣΕ. Το γνωρίζαμε όλοι. Θα μπορούσε να είχε εκσυγχρονιστεί, να μην είχε γεμίσει σκάνδαλα, να μην κατάπινε χρήματα. Αντί γι’αυτό, θα τον κλείσουν, θα τον πουλήσουν, θα τον ξεκάνουν και θα τον ξεχάσουμε. Γιατί; Επειδή έτσι  βόλευε κάποιους, επειδή όλα πρέπει να ξεπουληθούν, επειδή κανείς δεν αντιδρά. Πολλά επειδή.

Δε λειτουργούν σωστά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί φοροδιαφυγής. Θα μπορούσαν να λειτουργούν άψογα. Να ελέγχονται όλοι και να τιμωρούνται οι επίορκοι ελεγκτές. Αντί γι’ αυτό, κλείνουμε τα μάτια στη φοροδιαφυγή, καλύπτουμε όσους ξέρουμε ότι φοροδιαφεύγουν και κάνουμε τα πάντα για να μειωθεί ο έλεγχος. Γιατί; Επειδή έτσι γουστάρουμε κι επειδή τα σόγια μας είναι μπλεγμένα σε λίστες φοροφυγάδων.

Θα δω την κατάσταση όσο πιο μαλακωδώς καλοπροαίρετα γίνεται. Οι άνθρωποι αυτοί που κυβερνούν, δεν κλείνουν, γκρεμίζουν, καταστρέφουν και ξεπουλάνε τα πάντα επειδή έχουν ή εξυπηρετούν συμφέροντα, αλλά επειδή δεν ξέρουν πώς να δημιουργήσουν ή να βελτιώσουν. Όμως εδώ και τέσσερα χρόνια διδάσκουν στο λαό τους την πρακτική «πονάει δόντι, κόβει κεφάλι».

Ξεχνάνε κάτι βασικό. Ότι η δημοκρατία τους και ο κοινοβουλευτισμός τους έχουν τόσα σάπια δόντια που το στόμα τους ζέχνει από τη μπόχα όποτε το ανοίξουν. Ως εκ τούτου, ας μην «αγανακτούν» όταν ακούνε για κρεμάλες και λαιμητόμους. Δεν ξύπνησε ως δήμιος ο καθένας ένα πρωί. Αυτοί τον έφτιαξαν. Μας έμαθαν ότι όταν πονάει δόντι, κόβεις κεφάλι. Τα υπόλοιπα μπορούν να τα μάθουν διαβάζοντας ιστορία.

Έγραψε ο ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

dhechr5s
No
Κοινωνική 2012 | Έγχρ. | Διάρκεια: 118'
-
Χιλιανή ταινία, σκηνοθεσία Πάμπλο Λαρέν με τους: Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Αλφρέντο Κάστρο, Αντόνια Ζέγκερς
Όταν το 1988 ο δικτάτορας της Χιλής Πινοσέτ προκηρύσσει δημοψήφισμα για την παραμονή του στην εξουσία, η αντιπολίτευση προσλαμβάνει έναν ανερχόμενο διαφημιστή για να εκπονήσει την προεκλογική της καμπάνια.


Read more: http://www.kefalonitikanea.gr/2013/11/26112013.html#ixzz2lMQbJ3hi

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013





Αύξηση αιτημάτων φιλοξενίας παιδιών από οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα παρατηρείται στο δημοτικό ίδρυμα «Άγιος Στυλιανός» όπου, από τα 29 παιδάκια που περιθάλπονται, τα 6 αφέθηκαν προσωρινά εκεί...
μέχρι οι γονείς τους να σταθούν «στα πόδια» τους.

Επίσης αυξάνονται και τα αιτήματα για υιοθεσία παιδιών και είναι ενδεικτικό ότι μόνο το τελευταίο εξάμηνο του 2013 κατατέθηκαν 83 αιτήσεις, τη στιγμή που το 2012 που είχαν κατατεθεί συνολικά 86!

Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η πρόεδρος του ιδρύματος Μαρία Τσιουτάνη, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα των δικαιωμάτων του παιδιού.

«Υπάρχει αύξηση των μεταναστριών μητέρων οι οποίες έμειναν άνεργες και δυσκολεύονται να μεγαλώσουν τα παιδιά τους» εξήγησε, υπογραμμίζοντας ότι στο ίδρυμα δέχονται όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτου χρώματος ή εθνικότητας, ακόμα και αν οι γονείς δε διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.

Εντούτοις, υπάρχει άνοιγμα της «ψαλίδας» παιδιών που μπορούν να υιοθετηθούν και ενδιαφερόμενων ζευγαριών καθώς οι δικαστικές διαδικασίες πολλές φορές είναι χρονοβόρες.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή στο ίδρυμα δεν μπορεί να δοθεί κανένα παιδί για υιοθεσία αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες ενώ περιμένουμε ακόμα την τελεσιδικία για 3 παιδάκια» ανέφερε η κ. Τσιουτάνη, διευκρινίζοντας ότι είναι λίγα τα παιδιά που δίνονται για υιοθεσία.

Τις περισσότερες φορές, τα παιδιά δίνονται σε ανάδοχες οικογένειες και ήδη, 14 παιδιά φιλοξενούνται σε ισάριθμες οικογένειες με την οικονομική και ηθική στήριξη του ιδρύματος.

«Βέβαια, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι να βρούμε ανάδοχες οικογένειες για παιδιά που έχουν κινητικά προβλήματα ή προέρχονται από ένα βεβαρυμένο περιβάλλον» τονίζει η κ. Τσιουτάνη.

Στην κατεύθυνση αυτή, πρόθεση του ιδρύματος είναι η δημιουργία ενός δικτύου αναδόχων οικογενειών που θα έχουν περάσει από ειδική εκπαίδευση από επιστήμονες του ιδρύματος, προκειμένου να είναι έτοιμες να υποδεχθούν τα παιδιά.

Στόχος, επίσης, της διοίκησης του ιδρύματος είναι η δημιουργία και ενός συμβουλευτικού σταθμού επίτοκης γυναίκας ή λεχώνας μητέρας.

Ο «Άγιος Στυλιανός» είναι ένα από τα τρία ιδρύματα στην Ελλάδα που συμπράττουν σε υιοθεσίες παιδιών, είναι ΝΠΔΔ και έχει δυνατότητα φιλοξενίας 30 παιδιών.

Επίσης, στις εγκαταστάσεις του λειτουργεί και παιδικός σταθμός, δυναμικότητας 130 παιδιών.

«Θέλουμε τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα, να μην παραμένουν εδώ για περισσότερους από 10 μήνες και μέχρι στιγμής το έχουμε καταφέρει» καταλήγει η κ. Τσιουτάνη κάνοντας και ιδιαίτερη μνεία στην αύξηση των δωρεών κατά 47% το 2012 και κατά 64% το 2013.

Ένα παιδί μετράει τα δικαιώματά του

Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού πραγματοποίησε η ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη με διαδραστικά παιχνίδια με θέμα τα δικαιώματα του παιδιού και δραστηριότητες από το Κινητό Σχολείο - Mobile School.

Εθελοντές της οργάνωσης μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους περαστικούς, μπαλόνια στα παιδιά και ανάρτησαν ένα πανό με λέξεις που συμπύκνωναν το νόημα της ημέρας:

«Ένα παιδί μετρά τα δικαιώματά του: υγεία, αγάπη, οικογένεια, παιχνίδι, σχολείο»…

Tο συγκλονιστικό γράμμα του Έλληνα από τη Βραζιλία, όπου ζει και εργάζεται στο Μπέλο Οριζόντε της Βραζιλίας της ανάπτυξης, της αναδυόμενης οικονομίας, του επερχόμενου Μουντιάλ...

Tο συγκλονιστικό γράμμα του Έλληνα από τη Βραζιλία, όπου ζει και εργάζεται στο Μπέλο Οριζόντε της Βραζιλίας της ανάπτυξης, της αναδυόμενης οικονομίας, του επερχόμενου Μουντιάλ και γράφει για την πραγματικότητα μιας χώρας που λέγεται Βραζιλία, αλλά δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά τα ευφορικά κουραφέξαλα που έχουμε στο μυαλό μας για αυτή...

Μπέλο Οριζοντε, Δευτέρα 17.06.2013
Αγαπητέ φίλε, ναι μιλάω σε εσένα που ακούς Βραζιλία και σκέφτεσαι παραλίες, τακουνάκια, ανάποδα ψαλίδια, υπερμεγέθεις κώλους και ατελείωτα πάρτι. Συγγνώμη που σου χαλάω το όνειρο, αλλά το πάρτι τελείωσε. Η μάλλον έχει τελειώσει εδώ και πολλά χρόνια αλλά δεν σου το είπανε. Εδώ εξάγουμε, αλλά δεν πίνουμε καφέ, δεν χορεύουμε σάμπα εκτός των ορίων του Ρίο ντε Ζανέιρο ή μαλλον χορεύουμε σπάνια έτσι κι αλλιώς. Μέχρι και στην μπάλα εξάγουμε πλέον αμυντικά χαφ και στόπερ. Τα στερεότυπα μας τελείωσαν όπως και η... υπομονή.

Τελείωσε η υπομονή. Την τελευταία εβδομάδα πήραμε τους δρόμους. Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν για την αύξηση 7 λεπτών του ευρώ στις συγκοινωνίες αλλά πλέον διαμαρτυρόμαστε για όλη τη σαπίλα πίσω από αυτό. Το πρόβλημα δεν είναι τα επτά λεπτά αλλά τα βασικά δικαίωματα. Η στρατονομία, κατάλοιπο της δικτατορίας, μοιράζει αφειδώς λαστιχένιες σφαίρες και ληγμένα δακρυγόνα. Αλλά είναι πλέον αργά. Ο κόσμος επιτέλους ξύπνησε και ζητά επίπεδο ζωής ανάλογο με την θέση της χώρας στο οικονομικό χάρτη. Βαρέθηκε να βλέπει τους λίγους να γεμίζουν τις τσέπες, να επανεκλέγονται εδώ και δεκαετίες. Βαρέθηκε ο φτωχός αλλά, επιτέλους βαρέθηκε και ο πλούσιος, και θα στο εξηγήσω.

Στην Βραζιλία ο βασικός μισθός είναι 234 ευρώ. Το εισιτήριο του λεωφορείου ειναι 1 ευρώ και το ρημάδι έρχεται όποτε γουστάρει. Κάποιος που ζει στο Μπέλο Οριζόντε κερδίζοντας βασικό μισθό, μένει τουλάχιστον 15 χιλιόμετρα από την δουλειά του και θέλει δύο λεωφορεία και μιάμιση ώρα για να φτάσει εκεί όταν δεν έχει κίνηση. Και όταν μιλάμε για κίνηση, μιλάμε για χάος. Στο Σάο Πάουλο για παράδειγμα κάθε μέρα εχουμε ουρές 70 χιλιομέτρων στις ώρες αιχμής. Εκεί συναντιούνται ο φτωχός με τον πλούσιο. Ο φτωχός στο λεωφορείο και πλούσιος στην αμαξάρα του με τα φιμέ τζάμια.

Ο πλούσιος που θα γυρίσει στο σπίτι του για το οποίο πληρώνει κατα μέσο όρο 1500 ευρώ ενοίκιο και άλλα 400 για κοινόχρηστα. Πληρώνει ιδιωτική ασφάλιση υγείας γιατί το δημόσιο δεν δουλέυει, πληρώνει πανάκριβα σχολεία για τα παιδιά του γιατί στο δημόσιο είναι δύσκολο να μάθουν οτιδήποτε, πληρώνει τα διπλάσια για οποιδήποτε προϊόν (αυτοκίνητο, ρούχα, υπολογιστής κλπ.) έρχεται απέξω γιατί ο φόρος εισαγωής ειναι 60% συν το κέρδος του εμπόρου. Πληρώνει με φόβο, γιατί δεν μπορεί να βγεί απο το «κάστρο» με τον ηλεκτρικό φράχτη όποτε θέλει. Γιατί δεν μπορεί να πάει μια βόλτα όπου και όποτε του γουστάρει. Γιατί φοβάται για την ζωή του καθημερινά. Και σου μιλάω πάντα για το Μπέλο Οριζόντε και τις άλλες μεγαλουπόλεις της χώρας. Αν πάρεις τον δρόμο και πας προς το βορρά ξέχνα τα όλα αυτά, εκεί εισαι πλέον σε στάνταρντς Αφρικής.

Κανείς σχεδόν δεν τα περνάει όσο ωραία φαντάζεσαι στην Βραζιλία. Ναι, έχουμε παραλίες και ήλιο αλλά αναλφαβητισμός είναι στο 10% και κάθε μέρα περίπου 13 εκ. δεν έχουνε φαΐ στο τραπέζι τους.

Είμαστε η 6η οικονομική δύναμη στον κόσμο και την ίδια στιγμή πολύ χαμηλά στους δείκτες της παιδείας και της δημόσιας υγείας. Όσον αφορά στη διαφθορά και την γραφειοκρατία πρέπει να είμαστε στο τοπ 3 εύκολα. Πολύ ψηλά είμαστε και στην εγκληματικότητα με τα νούμερα νεκρών σε Ρίο και Σάο Πάουλο να είναι μεγαλύτερα από εκείνα σε εμπόλεμες ζώνες (49 χιλ στο 2010). Δυστυχώς το Μουντιάλ και η Ολυμπιάδα δεν θα αλλάξουν τίποτα από όλα αυτά.

Για μια ακόμα φορά μας δούλεψαν ψιλό γαζί. Μας υποσχέθηκαν πως θα αλλάξει η ζωή μας, επιτέλους, προς το καλύτερο. Πως θα έχουμε συγκοινωνίες και δρόμους πρώτου και όχι τρίτου κόσμου θα αλλάξουμε, λέει,επίπεδο σε όλα. Πως όλο αυτό το «φαγοπότι» θα αξίζει τον κόπο. Αντίθετα, μέχρι τώρα όλη αυτή η ιστορία έχει στοιχίσει πάνω από 27 δισ. δολάρια, περισσότερα από όσο τα τελευταία τρία μουντιάλ μαζί. Εδώ στο Μπέλο Οριζόντε, το Μινεϊράο κόστισε 270 εκ. ενώ αρχικά είχε υπολογιστεί σε 146εκ. Να σου πω ακόμα πως πήγα στο στάδιο «Ιντεπεντένσια», επίσης εδώ στο Μπέλο Οριζόντε, που κόστισε 45 εκ. ευρώ, παραδόθηκε με 2 χρόνια καθυστέρηση και λόγω κατασκευαστικού λάθους έχει πάνω από 6 χιλιάδες θέσεις που δεν βλέπουν το ένα τέρμα. Ανάλογες και χειρότερες είναι οι ιστορίες και στα υπόλοιπα γήπεδα.

Μιας και μιλάμε για μπάλα, να σου πω πως οι περισσότεροι Βραζιλιάνοι θα δουν το Μουντιάλ από την τηλεόραση. Το φτηνό εισιτήριο για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών για τον αγώνα Ταϊτή – Νιγηρία κοστίζει κοντά στα 50 ευρώ. Φαντάσου λοιπόν τι θα πρέπει να πληρώσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και μην ξεχνάς, ο βασικός μισθός είναι στα 243 ευρώ.

Μουντιάλ για ποιόν λοιπόν; Ίσως για εκείνους που θα έρθουν για να «ζήσουν το όνειρο» τους στην Βραζιλία. Αυτή ακριβώς την στιγμή γύρω στις 200 χιλιάδες Βραζιλιάνοι σε οκτώ μεγαλουπόλεις είναι στους δρόμους και διαδηλώνουν για τα δικαιώματα του. Δεν τους νοιάζει το Μουντιάλ, δεν πίνουν καφέ και σίγουρα δεν χορεύουν σάμπα.
 

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013


«Mωρή γελοία πατσαβούρα της Βέρμαχτ»... Ο Άδωνις δεν είναι «γελοία πατσαβούρα»


Του Κώστα Βαξεβάνη
Το 2010 ο Ηλίας Ψινάκης είχε αποκαλέσει τον Άδωνι Γεωργιάδη, δημόσια, «μωρή γελοία πατσαβούρα της Βέρμαχτ». Ο Άδωνις δεν κατέφυγε νομικά εναντίον του Ψινάκη. Δεν γνωρίζω αν ο λόγος είναι πως θεωρούσε πως θα δυσκολευόταν να αντικρούσει νομικά τις κατηγορίες ή αν αποφάσισε να δείξει κατανόηση απέναντι στον κατήγορό του.
Ήταν η εποχή που ο Ψινάκης είχε προταθεί να είναι υποψήφιος του ΛΑΟΣ και ο Γεωργιάδης θεωρούσε πως κάτι τέτοιο υποβαθμίζει το οραματικό κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη. Ήταν επίσης η εποχή, που ο...
Άδωνις Γεωργιάδης, ως τηλε-βιβλιοπώλης και όχι ακόμη τηλε-υπουργός, έλεγε για τον Αντώνη Σαμαρά, ότι «δεν είναι πατριώτης», ότι «παίζει το ρόλο του ΠΑΣΟΚ», ότι έχει σχέση με την υπόθεση SIEMENS και πολλά άλλα. Είχε αποκαλέσει τον Προκόπη Παυλόπουλο«αχρηστότερο υπουργό που υπήρξε ποτέ» και τον πρωθυπουργικό σύμβουλο Φαήλο Κρανιδιώτη ότι «έχει πολιτική σκέψη νηπίου». Η επίθεση μάλιστα στον Φαήλο ήταν γιατί είχε υποστηρίξει πως θα φύγει από το ΛΑΟΣ, πράγμα το οποίο φυσικά έγινε. Όσοι άλλοι υποστήριζαν ότι θα πάει στη ΝΔ, κατά τον Γεωργιάδη«έπαιρναν ναρκωτικά» όπως είπε χαρακτηριστικά σε μια τηλεπώληση.
Σήμερα ο Άδωνις, είναι υπουργός του Σαμαρά, πολιτικός συνέταιρος με τον Βενιζέλο και αν πιστέψουμε τον απόμαχο της ανάλυσης του κλειτοριδικού οργασμού Πέτρο Κωστόπουλο, είναι και «ντόμπρος και εργατικός». Η ελληνική κοινωνία δείχνει να παραπέει ανάμεσα στην άποψη για το αν ο Γεωργιάδης είναι «γελοία πατσαβούρα» και την άποψη που τον θέλει χρήσιμη μονάδα της κυβέρνησης.
Θα συμφωνήσω με τη δεύτερη άποψη. Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν είναι γελοία πατσαβούρα. Αντιθέτως είναι ένα αποτελεσματικό φτερό που ξεσκονίζει και καθαρίζει τα σημεία που ακουμπάνε οι βρώμικες πολιτικές. Είναι αν θέλετε ο αυτοφοράκιας της πολιτικής. Λέει όσα ψιθυρίζει ο Βενιζέλος και εύχεται ο Σαμαράς, αλλά δεν τολμούν να τα πουν οι ίδιοι για να μην χαρακτηριστούν. Είναι αυτός που αμολάει τον ανυπόστατο ψίθυρο ως είδηση, για να τον δει να αναπαράγεται, χωρίς να έχει το φόβο να το χρεωθεί η κυβέρνηση. Δεν βαριέσαι ο Άδωνις το είπε, λένε οι πολλοί, αλλά αποκτούν τροφή οι λίγοι.
Δεν νομίζω πως υπάρχει υπουργός στον κόσμο, ο οποίος να συναγωνίζεται το ρόλο του συμπαθούς Φικιώρη στις τηλεπωλήσεις, και αυτό να το κάνει με τον τρόπο που το κάνει ο Άδωνις. Να το σκάει από το υπουργείο όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, για να βγει σε τριτοκλασάτα κανάλια για να πουλήσει βιβλία, χρησιμοποιώντας το παραπλανητικό «Ε» που δηλώνει επανάληψη. Δεν πρόκειται για εργατικότητα του Άδωνι όπως έτρεξε να δικαιολογήσει ο Πέτρος Κωστόπουλος και πάλι, αλλά για μια διακριτή τρέλα με την κάμερα.
Ο Άδωνις λοιπόν, δεν είναι γελοία πατσαβούρα, αλλά ένα γρανάζι του συστήματος, που ωφελείται ακόμη και από την αρνητική δημοσιότητα. Κανένας σοβαρός άνθρωπος, από τη θέση του σε ένα υπουργείο που παίζει με ζωές ανθρώπων, όπως το Υγείας, δεν θα τολμούσε να πει όσα λέει ο Άδωνις. Ο Γεωργιάδης και τα λέει και τα απολαμβάνει επικοινωνιακά. Σε βαθμό που δήλωσε πως οι απολύσεις είναι δική του δόξα και όχι της τρόικας.
Ανάμεσα στα άλλα που έχει αναλάβει να κάνει ο Γεωργιάδης, είναι η βρώμικη δουλειά της απαξίωσης ανθρώπων, καλυμμένος πάντα πίσω από την ασυλία. Λέει χοντρές κουβέντες, χρησιμοποιεί την ίδια τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, για να χτυπήσει ανθρώπους.
Η προσωπική μου σχέση με τον Άδωνι Γεωργιάδη ξεκίνησε όταν αποκαλύψαμε πως η σύζυγός του, Ευγενία Μανωλίδου ήταν αντιπρόσωπος σε λογαριασμό της λίστας Λαγκάρντ (ανήκε στον πρώην σύζυγό της). Ο λογαριασμός αυτός συνδεόταν μάλιστα απ” ότι προκύπτει από τα έγγραφα της Τράπεζας, με θυρίδα χρυσού. Παρ όλα αυτά ο Γεωργιάδης υπήρξε μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ. Δεν είχε την ευθιξία να αυτοεξαιρεθεί, ούτε και ο Σαμαράς να τον εξαιρέσει. Ο Γεωργιάδης μετά από αυτό χρησιμοποίησε την ιδιότητά του ως βουλευτής, για να κάνει ερώτηση στη Βουλή για τα έσοδά μου από την ΕΡΤ. Ο σκοπός ήταν να δημιουργήσει εντυπώσεις και δημοσιεύματα. Ο βουλευτής χρησιμοποίησε το ελληνικό Κοινοβούλιο για προσωπικό πόλεμο. Μέσα στην ίδια την Επιτροπή της Βουλής, όταν κατέθετα ως μάρτυρας, έκανε απαξιωτικές ερωτήσεις με υπονοούμενα. Πάλι χρησιμοποίησε την ιδιότητά του. Στη συνέχεια, παρότι η Βουλή ερευνούσε τη λίστα Λαγκάρντ με το επίσημο usb που είχε πάρει από τη εισαγγελία, χρησιμοποίησε πάλι την ιδιότητά του, για να ισχυριστεί πως είχα αλλοιώσει τη λίστα Λαγκάρντ. Για να δημιουργήσει δηλαδή ουσιαστικά σύγχυση στον κόσμο ο οποίος ως αλλοίωση είχε στο μυαλό του, όσα σχετίζονταν με τον Παπακωνσταντίνου.
Την Παρασκευή το πρωί έφτασε στο απόγειο του. Εγκάλεσε τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη γιατί έδωσε συνέντευξη στο HOT DOC RADIO, με την οποία έθετε θέμα για την αξιοκρατία των προσλήψεων που κάνει ως υπουργός. Ο Γεωργιάδης μετέτρεψε το βήμα της Βουλής σε προσωπικό μετερίζι και βεβαίως σε βήμα λογοκρισίας δημοσιογράφων. Πού επιτρέπεται και πού όχι να μιλούν οι βουλευτές, θα το εγκρίνει ο Άδωνις. Το περιστατικό δημιούργησε την παρέμβαση του προεδρεύοντα Γιάννη Δραγασάκη αλλά τι σημασία έχει; Όλοι άκουσαν τον Άδωνι να λέει ότι «η ελληνική Βουλή αποφάσισε πως ο Βαξεβάνης είχε αλλοιώσει τη λίστα» και κάποιοι ίσως και να το πίστεψαν.
Ο άνθρωπος που διαφήμιζε τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, τις επιχειρήσεις αυτού του μεγάλου οφειλέτη του Δημοσίου, ως καλύτερα από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, από το βήμα της Βουλής, δημιουργεί τις εντυπώσεις πως το ηθικό ανάστημα ενός δημοσιογράφου είναι ελλιπές. Και όπως έλεγε ο φιλικός στον Άδωνι, Γκαίμπελς, «συκοφαντείτε, συκοφαντείτε, στο τέλος κάτι θα μείνει».
Ο Άδωνις αυτό δεν το λέει δημόσια, απλώς πουλάει τη φασιστική, αντισημιτική Βίβλο του Πλεύρη, χαρακτηρίζοντάς το ως βιβλίο που αποκαλύπτει την αλήθεια. Και η αλήθεια του Πλεύρη είναι πως δεν υπάρχει Ολοκαύτωμα. Η αλήθεια του Άδωνι προχωράει παρακάτω. Είναι η αλαζονεία του και το προσωπικό συμπέρασμα πως αφού με αυτό που είναι έγινε υπουργός, μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα. Ίσως τα πάντα. Σχετικά άπειρος στην πολιτική ή μάλλον ευτυχής που ως τώρα καταφέρνει αυτή να είναι συμβατή με τις κωλοτούμπες του, αγνοεί πως όταν όλοι κάνουν πίσω (και τα συγκροτήματα που τον προβάλουν) θα μείνει τραγικά μόνος απέναντι σε αυτούς που ακόμη και αν δεν θυμούνται κάτι που έκανε, απλώς θα τον αναγνωρίζουν, αλλά για να του αποδώσουν την ευθύνη.
Αυτή τη φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης νομικά δεν θα τη γλυτώσει. Είναι όμως μια άλλη υπόθεση. Σημασία έχει να καταλάβει ο καθένας πως ο Άδωνις δεν είναι «γελοία πατσαβούρα της Βέρμαχτ». Είναι υπεύθυνος για μια πολιτική, της οποίας την ευθύνη δεν θέλουν να πάρουν οι άλλοι. Είναι ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος των ημερών μας. Και επειδή είναι και ένας πολιτικός Ηρόστρατος, ο οποίος μπορεί να κάψει τα πάντα μόνο και μόνο για να μείνει στην Ιστορία, η Ιστορία θα τον γράψει. Και δεν είναι απαραίτητο πως θα τον καταγράψει ως Γεωργιάδη.

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013


Ανεξερεύνητη κι απίθανη Κεφαλονιά

Hashtag: kefaloniatoday
Hashtag: kefaloniatoday
Κάποιοι την έχουν βαφτίσει «Νησί της παραξενιάς» λόγω των ασυνήθιστων φαινομένων που συμβαίνουν εδώ.
Η λίμνη Άβυθος δεν έχει βυθό, βράχοι χορεύουν, νερά εξαφανίζονται στις Καταβόθρες, μυστηριώδη λουλούδια, τα φιδάκια της Παναγιάς, τα πρόβατα με τα χρυσά δόντια…
Το μεγαλύτερό της ατού όμως, είναι οι άνθρωποί της, που φημίζονται για την «κουρλαμάρα» τους.
Η αιώνια κόντρα
Αργοστόλι-Ληξούρι
Αργοστόλι-Ληξούρι
Αργοστολιώτες και Ληξουριώτες, την εποχή που το Αργοστόλι έγινε πρωτεύουσα του νησιού, βρίσκονταν «στα μαχαίρια». Αφήστε όμως τους ντόπιους να σας μιλήσουν γι’ αυτήν τη διαμάχη, την οποία όλοι σήμερα αφηγούνται και χαμογελάνε… κεφαλονίτικα.
Οι Φιλαρμονικές Σχολές του Αργοστολίου και του Ληξουρίου
Περατζάδα Φιλαρμονικής
Από τις αρχαιότερες στην Ελλάδα. Οι Κεφαλονίτες φημίζονται για τη μουσική τους παιδεία -την έχουν στο αίμα τους. Ο Μίκης Θεοδωράκης, όπως ο ίδιος έχει εξομολογηθεί, ένιωσε τα πρώτα του μουσικά σκιρτήματα στο Αργοστόλι, ακούγοντας τη φιλαρμονική.
Η βιβλιοθήκη Τυπάλδου-Ιακωβάτου στο Ληξούρι
Η Χωροπούλα, όπως την έχει βαφτίσει ο σπουδαίος σατιρικός Ανδρέας Λασκαράτος, μαζί με το αρχοντικό Γερουλάνου και τη Βαλλιάνειο Επαγγελματική Σχολή, είναι κοσμήματα από την παλιά Κεφαλονιά.
Ηλιοβασιλέματα στη Μονή Κηπουραίων
Κηπούρια
Πήρε το όνομά της από τους θαυμαστούς κήπους που διατηρούσαν κάποτε οι μοναχοί. Στην άκρη της χερσονήσου της Παλικής, 15 περίπου λεπτά μακριά από το Ληξούρι, το Ιόνιο συναντά τη Μεσόγειο: παρακολουθείστε σαν σε σινεμά ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα του κόσμου.
To Κάστρο του Αγίου Γεωργίου
Κάστρο Αγ.Γεωργίου
Στο χωριό Περατάτα, στην κορυφή ενός πευκόφυτου λόφου. Εδώ βρισκόταν η διοικητική έδρα του νησιού ως το 1757, που μεταφέρθηκε η πρωτεύουσα στο Αργοστόλι.
Το νησάκι του Δία
Βραχονησίδα Δίας
Φαίνεται στο βάθος από τη Λειβαθώ ή την παραλία της Αβύθου. Κάποτε υπήρχε εδώ βωμός αφιερωμένος στον Δία. Ανεβαίνοντας 100 περίπου σκαλοπάτια, καταλήγετε στην Παναγία των Βλαχερνών -γιορτάζει στις 2 Ιουλίου.
Ο θρύλος της Μελισσάνης
Μελισσάνη, Ελλάδα
Πανάρχαιο και μυστηριώδες, το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης (νύμφη παράφορα ερωτευμένη με τον Πάνα) αποκαλύφθηκε μετά τους σεισμούς του 1953, όταν κατέρρευσε η οροφή του. Βρίθει από θρύλους -οι ντόπιοι βαρκάρηδες που θα σας ξεναγήσουν εδώ αφηγούνται τα μυστικά του τοπίου με τον μοναδικό κεφαλλονίτικο τρόπο τους. Βρίσκεται κοντά στη Σάμη.
Κουνόπετρα – ο χορός του βράχου
Στο ακρωτήριο της Παλλικής, στον δρόμο από το χωριό Μαντζαβινάτα για το Ακρωτήρι, υπάρχει, κοντά στη θάλασσα, ένας τεράστιος βράχος που φημίζεται για τις χορευτικές του ικανότητες. Γεωλογικό θαύμα; Θρύλος; Οι πύλες του ανεξήγητου; Οι ντόπιοι πάντως επιμένουν πως ο βράχος αυτός κάποτε κουνιόταν ρυθμικά και αδιάκοπα.
Σπήλαιο Δρογκαράτης – Η Σάλα της αποθέωσης
Σπήλαιο Δρογκαράτης
Από το 1963, χάρη στις συστηματικές εργασίες της σπηλαιολόγου Α. Πετροχείλου, είναι επισκέψιμο. Βρίσκεται 3 χιλιόμετρα έξω από τη Σάμη και φημίζεται όχι μόνο για το γεωλογικό του ενδιαφέρον, αλλά και για την εξαιρετική του ακουστική: οι συναυλίες που πραγματοποιούνται μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, την περίφημη «Σάλα της αποθέωσης», έχουν απόκοσμο χαρακτήρα. (Εξερευνήστε τα σπήλαια της Κεφαλονιάς με την Odysseus στο Αργοστόλι, τηλ. 6942 249814).
Τα φιδάκια της Παναγιάς
Τα φιδάκια της Παναγίας
Τα φιδάκια της Παναγίας
Συμβαίνει στο Μαρκόπουλο, στην Παναγιά την Λαγκουβάρδα -τη λένε και Φιδούσα ή Φιδού. Το βράδυ της 6ης Αυγούστου, την ώρα της παράκλησης στην Παναγία, κάτι μικρά φιδάκια αρχίζουν να εμφανίζονται στην αυλή της εκκλησίας. Παραμένουν ως το πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου και μετά εξαφανίζονται. Επιστρέφουν σ’ έναν χρόνο, την ίδια πάντα μέρα και ώρα. Είναι συνεπέστατα.
Η Ρομπόλα
Ρομπόλα
Το οινικό σήμα κατατεθέν της Κεφαλονιάς (περισσότερα). Το κρασί παράγεται από το ομώνυμο σταφύλι από τους αμπελώνες που απλώνονται στις πλαγιές του Αίμου. Η μεγάλη γιορτή της Ρομπόλας γίνεται τον Αύγουστο, στα χωριά Φραγκάτα και Βαλσαμάτα.
Παραλίες
Μύρτος: Κάτασπρη, σχεδόν εκτυφλωτική αμμουδιά και σμαραγδένια νερά.
Ξι: Καταγάλανα νερά και φυσικό spa στην κόκκινη άμμο. Κοντά στο Ληξούρι.
Λαγκαδάκια: Ανεξερεύνητη. Φτάνετε εδώ ακολουθώντας ένα μονοπάτι από την Ξι.
Καμίνια: Απίθανα νερά. Το καταφύγιο της χελώνας careta-careta.
Άβυθος: Στο τέρμα της Λειβαθούς, διάσημη για την κόκκινη άμμο και τον βράχο που τη χωρίζει στα δύο. Κολυμπώντας μπορείτε να φτάσετε ως το νησάκι Δίας.
Αϊ-Χέλης: Για αθλοπαιδιές. Κάθε Αύγουστο διοργανώνονται τουρνουά beachvolley για όλους.
Πλατιά Άμμος: Μετά τη Μονή Κηπουραίων. Για να φτάσετε ως εδώ πρέπει να κατεβείτε 400 σκαλιά (θέλει γερά πόδια η επιστροφή), το τοπίο όμως σας αποζημιώνει και με το παραπάνω. Εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα και απολαύστε την περιπέτεια.
Αντίσαμος: Εδώ γυρίστηκε το «Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι».
Αγία Ιερουσαλήμ: Κοντά στο Φισκάρδο, μετά τον οικισμό Χαλικερή της Ερίσσου. Πήρε το όνομά της από το εκκλησάκι που βρίσκεται εδώ.
Έμπλυση: Κοντά στο Φισκάρδο, με απίθανα βότσαλα.
Κιμιλιά: Απλώς θα μαγευτείτε από το υπερθέαμα. Βρίσκεται κοντά στην Έμπλυση.
Άσος: Οικογενειακού χαρακτήρα με ρηχά νερά. Στη χερσόνησο του Κάστρου.
Φώκι: Κοντά στο Φισκάρδο. Κυπαρίσσια, κουκουναριές, ελιές, λευκά βότσαλα και σμαραγδένια νερά συνθέτουν ένα παραδεισένιο περιβάλλον.
Του Κωστή Ζαφειράκη από το wineplus με φωτογραφίες από το KefaloniaToday

Αναδημοσιευση απο : KefaloniaToday.com