Σάββατο 31 Μαΐου 2014



Οικογένεια Απόστουλου Σάντα: "Έχετε ευθύνη κυρίες και κύριοι όσοι από εσάς έχετε ψηφίσει το Ναζιστικό Κόμμα της Χρυσής Αυγής"

 

3 χρόνια απο το θάνατο του Απόστολου Σάντα, ανοιχτή επιστολή της οικογένειάς του


30 προς 31 Μαϊου 1941 υπεξαιρέθηκε η πολεμική σημαία της Βέρμαχτ, με το οικόσημο του Κάϊζερ και τον μισητό αγκυλωτό σταυρό – την σβάστικα – από τον ιερό βράχο του Παρθενώνα.


73 ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τη νύχτα αυτή όπου οι δύο νέοι φίλοι τότε, και συναγωνιστές αργότερα, έκαναν την πρώτη αντιστασιακή πράξη με τέτοια συμβολική αξία σ’ ολόκληρη την Ευρώπη.

Ναι, ομιλούμε για τον Απόστολο Σάντα, που δυστυχώς στις 30 Απριλίου 2011 έφυγε από τη ζωή και τον Μανώλη Γλέζο που συνεχίζει τον αγώνα.

Τρία ολόκληρα χρόνια πέρασαν από το θάνατο του πατέρα μας. Όμως, ο Φασισμός ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ…   ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!

Είναι γεγονός ότι τη νύχτα αυτή υπήρξαν δύο μεγάλοι συμβολισμοί.


Ο ένας ήταν το μίσος, η οργή, η «δήθεν ανωτέρα φυλή» που επέφερε τη βία μεταξύ των ανθρώπων, και το νόμο της ζούγκλας «ο δυνατότερος έχει δικαίωμα ζωής ο αδύναμος όχι» - όλα αυτά λοιπόν τα εξέφραζε με μία λέξη η σβάστικα! Το σύμβολο των Ναζί που πρέσβευαν μία από τις χειρότερες για το ανθρώπινο είδος θεωρίες: τον Εθνικοσοσιαλισμό. Διαιρεί τους λαούς και επιφέρει διχόνοιες, μίση, στο έπακρο τη βία, και ότι υπάρχει στη σκοτεινή πλευρά του ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

Ο άλλος συμβολισμός ήταν η Ακρόπολη. Ο θαυμάσιος Παρθενώνας ένα έργο γεμάτο ήλιο, σύμβολο και κατάκτηση των ωραιότερων πλευρών του ΑΝΘΡΩΠΟΥ, της δημιουργίας της τελειότητας, της τέχνης, της ομορφιάς της ζωής, της δημοκρατίας, ένα έργο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ανθρωπότητας. Η πιο φωτεινή πλευρά του ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

Είμαστε Ελληνίδες και Έλληνες, αφήστε τους δήθεν συμβολισμούς για ψήφο διαμαρτυρίας στους Νέο Ναζί. Έχετε ευθύνη κυρίες και κύριοι όσοι από εσάς έχετε ψηφίσει αυτό το Ναζιστικό Κόμμα της Χρυσής Αυγής και να γνωρίζετε ότι οι λαοί δεν ξεχνούν!


Ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος υπήρξε ένας από τους τραγικότερους πολέμους στην ιστορία της Ανθρωπότητας και η Ελλάδα μας το πλήρωσε πολύ ακριβά ως δεύτερη χώρα μετά την πρώην Σοβιετική Ένωση σε απώλειες. Εσείς όλοι των μεγάλων ηλικιών ή προέρχεστε από οικογένειες προδοτών ή είστε οι άνθρωποι που επιπλέουν σε όλες τις καταστάσεις… Ξανασκεφτείτε τι ακριβώς κάνετε.. Συγχωροχάρτι δεν υπάρχει για κανέναν!

Όσον αφορά τους νέους που έχουν ταχτεί στο πλευρό της Χρυσής Αυγής σαφώς και έχουμε εμείς οι μεγαλύτεροι, ευθύνη γι’ αυτό. Οι νέοι δεν βολεύονται εύκολα και εάν δεν έχουν γνώσεις, μόρφωση, δεν έχουν διαβάσει ιστορία και γενικότερα εάν η Παιδεία της χώρας τους δεν μπορεί να τους δώσει απαντήσεις στα ερωτήματά τους περί κοινωνικής αδικίας, κρίσεις οικονομικές που φέρνουν τον άνθρωπο σε απελπιστική θέση, και γενικότερα εάν η χώρα που υποτίθεται ότι έδωσε τα φώτα της για τη Δημοκρατία στη Δύση, δεν μπόρεσε να καλλιεργήσει στους νέους της αυτή ακριβώς την έννοια, η Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που άλλαζε κάθε φορά που άλλαζε και η παλαιά δικομματική διακυβέρνηση της χώρας μας.. σίγουρα τα αποτελέσματα είναι αυτά…

Νέες και Νέοι,

Διαβάστε μόνοι σας, χωρίς «δασκάλους» ή καθοδηγητές την ιστορία σας. Πρέπει να είστε υπερήφανοι για την Ελλάδα μας, όχι όμως ως Έθνος ανώτερο από τα άλλα.   Η Ελλάδα πρεσβεύει μία χώρα ειρηνική, με ανθρώπους φιλειρηνικούς, φιλόξενους στους ξένους, συμπαραστάτες σε λαούς κυνηγημένους, πανανθρώπινες αξίες για τη ζωή, μια ζωή γεμάτη ήλιο.

Βοηθήστε τους μεγαλύτερους και την ίδια τη κοινωνία μας για ένα καλύτερο αύριο με καλοσύνη.

Αυτά είχαμε να πούμε τόσο για τα τρία χρόνια που μας λείπει ο αγαπημένος μας πατέρας, όσο και για την επέτειο των 73 χρόνων από το γεγονός της υπεξαίρεσης της σβάστικας από την Ακρόπολη.

Η οικογένεια του Απόστολου Σάντα,

Οι κόρες του Αλεξάνδρα και Γεωργία Σάντα.

30 Μαϊου 2014

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014


.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΜΑΝΙΑΤΗΣ: ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΛΥΣΣΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΩΝ;

    .
.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΜΑΝΙΑΤΗΣ: ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΛΥΣΣΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΩΝ;
(Μια απαντηση, δεν θα εβλαπτε...Οπως δεν θα εβλαπτε και η δημοσιοποίηση, απο τα ξεπουλημενα ΜΜΕ, δυο πολύ σημαντικών δικαστικών αποφασεων...)
Ειναι δεδομενο οτι οι λαοι της Ευρώπης -χαρις στην υψηλή τους Παιδεια- απεχθανονται τα μεταλλαγμένα. Ειναι δεδομένο οτι γαλλικο εργαστηριο απέδειξε -περαν πασης αμφιβολιας- οτι τα μεταλλαγμενα προκαλουν στείρωση και νεοπλασιες. Ειναι επισης δεδομένο οτι αποτελουν την αιτία εξαφανισης των μελισσων, ειτε εξαιτιας της στειρωσης που προκαλει η γυρη τους (κατι που αποδειχθηκε στις ΗΠΑ, με την καταστροφη πληθυσμων της πεταλούδας Monarch) ειτε εξαιτιας των φυτοφαρμακων τα οποια συνοδευουν -αποκλειστικα- την καλλιέργεια τους. Τα συνοδευει η υποψια οτι προκαλουν τετοιου ειδους ορμονικες αλλοιωσεις στα εμβρυα ωστε να αυξανονται τα ποσοστα στειρων -ή και άφυλων- οργανισμών...
(Ναι, υπαρχει το σαθρο επιχειρημα οτι τα "μεταλλαγμενα" στοχευουν στο να λύσουν το προβλημα της πεινας στον πλανήτη. Η απαντηση ειναι οτι η Ευρωπη δεν αντιμετωπιζει επισιτιστικο προβλημα χαρις στην υπερεπαρκη παραγωγή βρωσιμων αγαθων - η υπερπαραγωγη των οποιων αποφευγεται μεσα απο ντιρεκτιβες και ποσοστωσεις της Κοινης Αγροτικης Πολιτικής...Οσο για την "πεινα στον υπολοιπο πλανητη", η μονη συμβολή των μεταλλαγμενων ειναι μεσω της σταδιακης στειρωσης που προκαλουν τα μεταλλαγμενα στους πληθυσμους που τα καταναλωνουν. Εκτος κι αν πιστευετε οτι οι πληθυσμοι στις υπαναπτυκτες χώρες έχουν προσβαση σε ιατρικες υπηρεσιες εξωσωματικης γονιμοποιησης οπως εξαναγκαζονται να κανουν, μαζικα, οι Ελληνιδες...)
Κι εκει που ολα εδειχναν οτι θα ησυχάζαμε απο τις τροφές Φρανκεστάιν, αυτές οργανωνουν τη Μεγαλη Ρεβανς,με πρωτοστατες τους Βενιζελο και Μανιάτη, στα νομοθετικα οργανα της ΕΕ...
Η πρεμούρα οφείλεται σε μια σημαντική αποφαση που πηρε, προ εβδομάδων, ενα γαλλικο δικαστηριο: Αθώωσε (θεωρώντας οτι η πραξη τους αποτελει αναφαιρετο δικαιωμα των πολιτων) μια ομαδα ακτιβιστών η οποια ξερριζωσε μια φυτεια με πειραματικά μεταλλαγμένα. Σύμφωνα με το δικαστηριο, η καλλιεργεια μεταλλαγμένων πρεπει να γινεται αποκλειστικά και μονο σε περικλειστους χώρους ώστε να αποκλείεται καθε πιθανοτητα επιμολυνσης αλλων, "φυσιολογικων" καλλιεργειων απο την μεταφερομενη γύρη τους...(Πλακα θα εχει αν επικαλεστει αυτη την αποφαση ο καθε Κασιδιαρης για να ανατρεπει παγκους παρανομων μικροπωλητων... )
H "ακραια" αυτη δικαστικη αποφαση (που ουσιαστικά νομιμοποιει την ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ σε περιπτωσεις υψιστης σημασιας για την δημοσια υγεια) κινητοποίησε το λομπι των μεταλλαγμένων (με τις "νουθεσιες", τα "βαλιτσακια" ή και τις απειλες) προκειμενου να δημιουργήσουν ευνοϊκο δεδικασμένο σε μια αλλη σοβαρη υποθεση, που αφορουσε την Αυστραλια: Εκει, ενας αγροτες βιολογικων προϊοντων μηνυσε γειτονά του επειδη καλλιερηγησε μεταλλαγμενα διπλα στο χωραφι του. και η επιμολυνση που υπέστη η παραγωγή του απο τη γειτνίαση ειχε ως αποτελεσμα να χασει την "βιολογικη πιστοποιηση" η παραγωγή του, με αποτελεσμα μια τεραστια οικονομική ζημια για τον ιδιο.
Οπως ηταν φυσικο, οι πιεσεις που ασκηθηκαν στο αυστραλιανο δικαστηριο ηταν τετοιες που αυτο "αναγκαστηκε" να εκδωσει αθωωτική αποφαση. (Σε διαφορετική περιπτωση, οι πελατες της Μονσαντο θα στρεφονταν κατα της ιδιας της εταιρειας μεταλλαγμενων απαιτωντας απο αυτην να πληρωνει τα προστιμα που θα τους επιβαλλονταν εξαιτιας της προκλησης επομολυνσεων στους γειτονές τους...Και ειναι πια γνωστο οτι οι ιδιες οι εταιρειες μεταλλαγμενων πανε και καλλιεργουν -κρυφα- διπλα σε βιολογικες καλλιεργειες προκειμένου να επιτυχουν την de facto καταργηση των πιστοποιητικων "βιολογικης καλλιεργειας" ώστε να παψει, οριστικα, η διαζευξη "βιολογικο-μεταλλαγμενο" ).
Ενας αλλος λογος που εχει πιασει κωλοπρεμούρα τις εταιρειες μεταλλαγμενων με την Ευρώπη, ειναι η Ουκρανια. Με την υπάρχουσα νομοθεσια, η μελλοντικη ευρωπαϊκη προοπτική της Ουκρανιας (αρα και η υπαγωγή της στο ισχύον ευρωπαϊκο δικαιο) θα δημιουργησει προβλήματα στην Μονσαντο η οποια, μεχρι στιγμης, κυριαρχει στις μαζικες καλλιεργειες, εκει. Και το ανδιαφερον της Μονσαντο ειναι τεραστιο για τα Ουκρανικα εδάφη! (Εξ ου και η συμβολικη σημασια που αποκτα η παρουσια του μισθοφορικού στρατου Blackwater/Academy, στις Ουκρανικές περιοχες οπου και σκοτώνει Ρωσοφιλους αυτονομιστες. Και ναι,καλα μαντεψατε: η Blackwater -που μεχρι στιγμης απαριθμει 47 νεκρους, στις ταξεις της- ειναι θυγατρική της Monsanto!)
Και ποιος, αυτες τις μερες, ανελαβε, κοντρα στη θεληση των ευρωπαϊκών λαων, να επιλυσει ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ τα "νομικα προβλήματα" των εταιρειων μεταλλαγμενων σπορων; Ναι, καλα το καταλαβατε: Το διδυμο Βενιζελου-Μανιατη!!!
Διαβαζουμε απο τη σημερινη ειδησεογραφια:
"...ο Βαγγέλης Βενιζέλος "παρέλειψε" να συνυπογράψει επιστολή 12 υπουργών της Ε.Ε προς τον Επίτροπο Υγείας, παρά το γεγονός ότι το 89% των Ελλήνων τάσσονταν κατά των μεταλλαγμένων. Το πρώτο βήμα υπέρ των μεγαλοπαραγωγών και αναπόφευκτα των μεταλλαγμένων είχε γίνει. Αυτή τη στιγμή, το μεταλλαγμενο καλαμπόκι αναμένει έγκριση από την Ε.Ε για να ξεκινήσει η καλλιέργειά και διανομή του. Το τελειωτικό χτύπημα το έδωσε ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος πρότεινε ανοιχτά αλλαγή στον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για τα μεταλλαγμένα. Η αλλαγή αυτή έλεγε πως για να απαγορέψει μια χώρα την καλλιέργεια ενός μεταλλαγμένου οργανισμού, θα έπρεπε πρώτα να πάρει την έγκριση της εταιρίας που το προωθεί..."
Να περιμένουμε εξηγησεις?
Φωτό από το www.argolidaportal.gr
Η, απλα, "να τους χαιρομαστε"?
https://m.facebook.com/fotis.bobolas/posts/10152442690054513?utm_content=bufferaa282&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014



FiskardoΣε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Φιλοπεριβαλλοντικό σύλλογο Ρισιάνων “η Αστερίς”, ολοκληρώσαμε πριν από λίγες εβδομάδες τη σηματοδότηση ενός δικτύου μονοπατιών στο Φισκάρδο της Κεφαλλονιάς. Σηματοδοτήθηκαν συνολικά τρία μονοπάτια, τα οποία ξεκινούν από το Φισκάρδο, με μήκος 850m, 4,7km και 10km αντίστοιχα.
Περπατώντας τα, μπορεί κανείς να απολαύσει την υπέροχη φύση της περιοχής, αλλά και να δει πολλά από τα “κρυφά μνημεία”, στα οποία δεν φτάνει αυτοκίνητο! Τα μονοπάτια αυτά έχουν το πλεονέκτημα πως σε μεγάλο βαθμό βρίσκονται κάτω από πλούσια σκιά κυπαρισσιών, πεύκων και κουμαριών, που σημαίνει πως εύκολα μπορούν να περπατηθούν και το καλοκαίρι. Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και χάρτες και φωτογραφίες των διαδρομών, μπορείτε να βρείτε παρακάτω.

Το μονοπάτι του Φάρου


Το μονοπάτι των κυπαρισσιών


Το μονοπάτι για τη Μπαταρία


Παρουσίαση επιλεγμένων φωτογραφιών από τα μονοπάτια του Φισκάρδου, με μουσική υπόκρουση



Read more: http://www.kefalonitikanea.gr/2014/05/blog-post_4301.html#ixzz32zMzUpRG