Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

“ΟΧΙ στις εξορύξεις” – Συζήτηση για την μαχητική παρουσία στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου




Πραγματοποιήθηκε απόψε Δευτέρα απόγευμα η 7η Ανοιχτή Συνέλευση κατοίκων Κεφαλονιάς-Ιθάκης ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων στο δημοτικό Θέατρο ΚΕΦΑΛΟΣ. Ήταν η πιο μαζική από κάθε προηγούμενη με παρουσία νέων μελών αλλά και μαθητών εκπροσώπων 15μελών συμβουλίων.


Τα θέματα της συνέλευσης ήταν κυρίως οργανωτικού χαρακτήρα ενόψει της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα γίνει το Σάββατο στο Αργοστόλι. Στα θέματα του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι και η συζήτηση για τις εξορύξεις με κατάθεση των υπογραφών χιλιάδων κατοίκων του νησιού μας από τον Μάρτη του 2019.



Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε στην εισηγητική του παρέμβαση ο Σταύρος Αντύπας “ Μεσα σε ένα χρόνο έχουμε κάνει πολλά, εμείς οι κάτοικοι του νησιού, των νησιών Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Θυμηθείτε ότι μέχρι την εμφάνιση της Κίνησης μας ενάντια στις εξορύξεις η κυρίαρχη αντίληψη στα νησιά μας ήταν είτε υπερ των εξορύξεων, είτε υπέρ με προϋποθέσεις σε οικονομικά οφέλη. Μέσα σε ένα χρόνο αντιστρέψαμε αυτή τη τάση. Κάτοικοι, φορείς και όλα τα δημοτικά συμβούλια έχουν ταχθεί «ΟΧΙ στις εξορύξεις» . Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων στη συνεδρίαση του το Σαββατο οφείλει να υιοθετήσει τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και των κατοίκων των νησιών, κατέληξε ο κ Αντύπας.


Στη συνέχεια τα μέλη της συνέλευσης ανέπτυξαν προβληματισμούς για την καλύτερη οργάνωση της παρουσίας τους στη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού συμβουλίου. Την Πέμπτη μάλιστα , για την καλύτερη προετοιμασία αυτής της παρέμβασης θα δοθεί συνέντευξη τύπου μαζί με εκπροσώπους και άλλων φορέων.


Η συζήτηση κράτησε μέχρι αργά με ανταλλαγή απόψεων για την ενδυνάμωση του κινήματος στη τοπική κοινωνία αλλά και τη συνεργασία με άλλους φορείς και κινήσεις πολιτών για τις εξορύξεις από άλλα σημεία της Ελλάδας που υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα.


Την συζήτηση συντόνιζαν ο Σταύρος Αντύπας, ο Δημήτρης Σμαϊλης και η Βενετία Γιγή.












https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=2299285357175254502#editor/target=post;postID=3484114554114471561