Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΕΛΜΕ-ΚΙ: ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ!!!



ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΚΑΤΩ  ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ!!!


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τη σύμπραξη του Υπουργείου Παιδείας με την αμερικάνικη πρεσβεία προκειμένου να οργανώσουν επιμορφωτικά σεμινάρια για 800 συναδέλφους, τα οποία σχετίζονται με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων που ζουν στη χώρα μας. Η παρέμβαση αυτή της αμερικάνικης πρεσβείας αφορά πολύ ευρύτερα ζητήματα και όχι απλά κάποιες «στρατηγικές διδασκαλίας». Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και αμερικάνικη πρεσβεία, δήθεν ουδέτερα, «βοηθούν» - όπως δηλώνεται στο πρόγραμμα - τους εκπαιδευτικούς να κατανοήσουν τι σημαίνει πρόσφυγας και τι μετανάστης, καθώς και ποιες είναι οι ανάγκες κάθε «ομάδας»!!!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απευθύνει τα εξής ερωτήματα:
• Με ποιο δικαίωμα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναθέτει στην πρεσβεία των ΗΠΑ την επιμόρφωση 800 εκπαιδευτικών και την εκπαίδευση χιλιάδων προσφυγόπουλων, που σε ό,τι αφορά την οργάνωση, τις προϋποθέσεις και το περιεχόμενο, πρέπει να αποτελούν αποκλειστικά κρατική ευθύνη;
• Από πού κι ως πού, η πρεσβεία των ΗΠΑ, που μαζί με τους υπόλοιπους ιμπεριαλιστές έχουν μακελέψει τους λαούς της περιοχής, προκαλώντας και τις στρατιές των ξεριζωμένων από τις δικές τους ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, θα «δασκαλέψουν» τους εκπαιδευτικούς για τις ανάγκες των προσφύγων και το... σεβασμό είτε αυτόνομα είτε μέσω των ελεγχόμενων από αυτές ΜΚΟ;
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι για μια ακόμα φορά εκτεθειμένη, αφού όχι μόνο δεν έχει κάνει τίποτα ώστε έγκαιρα να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για μια ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία για τα παιδιά των προσφύγων, με αποκλειστικά κρατική ευθύνη, αλλά με πρόσχημα το σοβαρό αυτό ζήτημα ανοίγει ορθάνοιχτα τις πόρτες για να παρεμβαίνουν πρεσβείες, μηχανισμοί και ΜΚΟ, να προωθούνται κάθε λογής σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστικών κέντρων, αλλά και να χύνεται το ρατσιστικό δηλητήριο εντός και εκτός των σχολείων. Αντίστοιχα για το θέμα αυτό τσιμουδιά δεν έχουν βγάλει ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και λοιποί υπέρμαχοι του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, δείχνοντας την συναίνεση που παρέχουν στην κυβέρνηση για το ζήτημα αυτό. Κατά τα άλλα έξω η πολιτική από τα σχολεία!!!
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ επιστρέφει ως απαράδεκτες τις προσκλήσεις και παρεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών κέντρων και διεκδικεί να εξασφαλιστούν με αποκλειστικά κρατική ευθύνη όλες οι προϋποθέσεις για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων και μαζί απαιτεί την κατάργηση των συμφωνιών της ΕΕ που έχει συνυπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εγκλωβίζοντας χιλιάδες πρόσφυγες στη χώρα μας, που αξιοποιούνται ως πρόσχημα για κάθε είδους σχεδιασμούς και παρεμβάσεις. 
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τον κλάδο σε επαγρύπνηση και δηλώνει πως θα ακυρώσει τέτοιου είδους σεμινάρια οποτεδήποτε κι αν επιχειρηθεί να πραγματοποιηθούν.
Αργοστόλι 07/10/2016
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
                                                 Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης                   Ποταμιάνου Σοφία