Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης «ΘΗΝΑΙΑ…έτσι! όπως παλιά»



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγκώνας» σας προσκαλεί την Τετάρτη 27/12/2017 και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» προκειμένου να παρευρεθείτε στην εκδήλωση με τίτλο: ΘΗΝΑΙΑ…έτσι! όπως παλιά

«Μια περαντζάδα στην Θηνιά
έτσι απλά, όπως παλιά
Ένα φευγιό , νοσταλγικό
σε τόνο πιο σατυρικό
Οι θύμησες οι αλλοτινές
θα γένουνε σημερινές
Τσι νόνας μας την εποχή
θα ζήσουμε απ΄ την αρχή»

Ένα ζεστό αντάμωμα του χώρου με τον χρόνο, του λόγου με την εικόνα, του ανθρώπου με την φύση, του χορού με την μουσική.
Η εκδήλωση που περιλαμβάνει σατυρικούς διαλόγους, χορό, στοιχεία από την καθημερινότητα και την εργασία των ανθρώπων της Θηναίας Γης, την λαογραφία και τον πολιτισμό της περιοχής. Συνιστά μία προσπάθεια σύνδεσης του χορού, ως μέσο έκφρασης, ανάπαυλας, χαράς, με ευχάριστη σκωπτική διάθεση, τον χορό

Συν-διοργάνωση : ΚΕΔΗΚΕ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΓΚΩΝΑΣ» με την συνεργασία του Πολιτιστικού, Λαογραφικού, Ιστορικού Συλλόγου Κεφαλληνίας & Ιθάκης "ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ" και την συμμετοχή του Πολιτιστικού –Εξωραϊστικού Συλλόγου Διλινάτων.
20.00 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
Μικρό Σκερτσάκι: (Χαράννα Μεταξά, Παρασκευή Αυγουστινιάτου, Σωτηρία Κουλουμπή)
ΦλογέραΠαρίσης Κουλουμπής του Γερασίμου
20.15 «Οι Θηνιάτες με τον σταυρό και την αλφαβήτα», παρουσιάζει ο εκπαιδευτικός και ερευνητής Γεράσιμος Γαλανός.
20.25 χοροθεατρικά δρώμενα και σάτυρα με θέμα τον Κούρο (παίζουν: Παρίσης Κουλουμπής του Ανδρέα, Παρίσης Κουλουμπής του Γερασιμου, Φώτης Κουλουμπής του Γεράσιμου, Σαμόλη Ευαγγελία, Ελίνα Μεσολωρά) χορεύουν Παρίσης Κουλουμπής του Ανδρέα, Παρίσης Κουλουμπής του Γερασιμου, Φώτης Κουλουμπής του Γεράσιμου, Πολιτιστικός –Εξωραϊστικός Σύλλογος Διλινάτων.
20.35 «Σαν τον μπάλο του Θηνιάτη, δεν τον πάει άλλος χωριάτης» Σκιαγράφηση του Θηνιάτικου χαρακτήρα από τον εκπαιδευτικό, ερευνητή Μάκη Γαλανό
20.45 χοροθεατρικά δρώμενα και σάτυρα με θέμα το λιομάζωμα (παίζει: Σαμόλη Ευαγγελία) χορεύουν Παρίσης Κουλουμπής του Ανδρέα, Παρίσης Κουλουμπής του Γερασιμου, Φώτης Κουλουμπής του Γεράσιμου, Μαργαρίτα Στεφανάτου, Ελίνα Μεσολλωρά, Σαμόλη Ευαγγελία Φιλανδία Κουνάδη, Ρεγγίνα Κουλουμπή, Ελένη Απέργη, Κούση Αλεξάνδρα, Χρύσα Δαναλάτου, Χαράννα Μεταξά, Παρασκευή Αυγουστινιάτου και Πολιτιστικός –Εξωραϊστικός Σύλλογος Διλινάτων.
20.55 «Η Θηνιά στο σύννεφο του μύθου και της ιστορίας», συλλογή υλικού επιμέλεια παρουσίασης Καππάτος Ορέστης γραμματέας συλλόγου Ριφόρτσο, παρουσίαση Αγγελική Μαρκέτου , μέλος Συλλόγου Ριφόρτσο.
21.05 χοροθεατρικά δρώμενα και σάτυρα με θέμα τον Τρύγο (παίζουν: Αλεξάνδρα Κούση, Χρύσα Δαναλάτου, Ρεγγίνα Κουλουμπή ) χορεύουν Παρίσης Κουλουμπής του Ανδρέα, Παρίσης Κουλουμπής του Γερασιμου, Φώτης Κουλουμπής του Γεράσιμου, Μαργαρίτα Στεφανάτου, Ελίνα Μεσολλωρά, Ρεγγίνα Κουλουμπή, Φιλανδία Κουνάδη, Ελένη Απέργη, Κούση Αλεξάνδρα, Σαμόλη Ευαγγελία, Χρύσα Δαναλάτου, Χαράννα Μεταξά, Παρασκευή Αυγουστινιάτου, Σωτηρία Κουλουμπή και ο Πολιτιστικός –Εξωραϊστικός Σύλλογος Διλινάτων.
21.20 «Παρουσίαση του έργου και της Δράσης της συγγραφέως Ευης Ντούκα-Λειβαδα» από τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα κ.Ηλία Τουμασάτο
21.05 χοροθεατρικά δρώμενα και σάτυρα με θέμα το Πανηγύρι (παίζουν: Αλεξάνδρα Κούση, Χρύσα Δαναλάτου, Ρεγγίνα Κουλουμπή, Μαργαρίτα Στεφανάτου, Ελίνα Μεσολλωρά, Φιλανδία Κουνάδη, Ελένη Απέργη, Γιώργος Δαναλάτος, Σαμόλη Ευαγγελία ) χορεύουν Παρίσης Κουλουμπής του Ανδρέα, Παρίσης Κουλουμπής του Γερασιμου, Φώτης Κουλουμπής του Γεράσιμου, Μαργαρίτα Στεφανάτου, Ελίνα Μεσολλωρά, Ρεγγίνα Κουλουμπή, Φιλανδία Κουνάδη, Ελένη Απέργη, Γιώργος Δαναλάτος, Κούση Αλεξάνδρα, Χρύσα Δαναλάτου, Σαμόλη Ευαγγελία, Χαράννα Μεταξά, Παρασκευή Αυγουστινιάτου, Σωτηρία Κουλουμπή και ο Πολιτιστικός –Εξωραϊστικός Σύλλογος Διλινάτων.
21.20 Πρωτότυπο διήγημα, ειδικά γραμμένο για την εκδήλωση από την εξαιρετική συγγραφέα Εύη Ντούκα-Λειβαδά, με θεατρικά δρώμενα, τα επιμελήθηκε ο Γεράσιμος Γαλανός-με βάση τις οδηγίες .
Σας περιμένουμε την Τετάρτη 27/12/2017 και ώρα 20.00 στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου«Κεφαλος», να ταξιδέψουμε παρέα, με χρώμα, νότες, ευθυμία, στις μνήμες του τότε, τις τόσο γνώριμες και οικίες εικόνες που δημιούργησαν οι άνθρωποι, οι άνθρωποι του χτες, οι άνθρωποι του σήμερα, οι ίδιοι άνθρωποι, πάντα οι άνθρωποι.
ΠαρουσίασηΓεράσιμος Δαναλάτος- Γιάννα Κουλουμπή
Κείμενα, επιμέλεια απόδοση σατυρικών, χορο-θεατρικών δρώμενων, οργανωτική επιμέλεια : Σαμόλη Ευαγγελία
Εκ του Δ.Σ. του Π.Σ. «ΑΓΚΩΝΑΣ»
Αναδημοσιευση απο :http://kefaloniamas.gr/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82