Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012


new  Ο Υ/γος Πέτρος Αλιβιζάτος διευκρινίζει για την "παραχώρηση Μπουρογιάννη" της Σκάλας
bourogiannis_300.jpg
 "αλλα λόγια να αγαπιόμαστε""

YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
02.02.2012

Σχετικά με την παραχώρηση του καταφυγίου τουριστικών σκαφών στη Σκάλα Κεφαλονιάς συμπληρώνουμε τα ακόλουθα:


Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις η διοίκηση, η διαχείριση και ο έλεγχος όλων των ειδών των τουριστικών λιμένων ανήκει απευθείας στο Ελληνικό Δημόσιο μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Κατά συνέπεια, η σχετική αρμοδιότητα δεν ανήκει στον ΕΟΤ, ο οποίος είναι εποπτευόμενος από το Υπουργείο Οργανισμός και τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία του είναι γνωστό ότι έχουν παραχωρηθεί  στην ΕΤΑΔ (πρώην ΕΤΑ).


Στην προκειμένη περίπτωση, ύστερα από την υπ’ αρ. 1570/21-04-1999 αίτηση του Δήμου Ελειού- Πρόννων, συνοδευόμενη από τεχνική μελέτη η οποία υπεβλήθη στη Διεύθυνση Τουριστικών Λιμένων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, εγκρίθηκε από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή η χωροθέτηση καταφυγίου τουριστικών σκαφών 90 θέσεων ελλιμενισμού, βάσει της προαναφερόμενης μελέτης υπογεγραμμένης από λιμενολόγο μηχανικό.

Το συνημμένο στη μελέτη τοπογραφικό διάγραμμα με τις συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές, έχει ήδη δημοσιευθεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (224 Δ΄/11.04.2000).

Η παραχώρηση της χρήσης του καταφυγίου στη Σκάλα για 33 χρόνια στον Δήμο Κεφαλονιάς έναντι ανταλλάγματος, που υπογράφτηκε από τον κ. Πέτρο Αλιβιζάτο, προϋποθέτει τη σύναψη σύμβασης εντός εξαμήνου - εφόσον υπάρξει έμπρακτο ενδιαφέρον από την πλευρά του Δήμου - προκειμένου να υλοποιηθεί η κατασκευή.

Σε διαφορετική περίπτωση θα αναπεμφθεί η χωροθέτηση και θα ματαιωθεί η υλοποίηση.

 Κύριε Υπουργέ,

Αφήστε τα άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και απαντήστε στους Κεφαλονίτες  απλά  στο εξής απλό ερώτημα:

"τι ακριβώς παραχωρήσατε στον Δήμο Κεφαλονιάς; "

Μαρίνα;

Mαρίνα δεν υπάρχει. Ακίνητο δεν υπάρχει.  Λιμάνι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.


Αυτό που υπάρχει είναι μια άδεια χωροθέτησης της περιοχής με το τοπωνύμιο « Αη Γιώργης Μπουρογιάννης».

Όμως, αυτή η άδεια ανήκει στον πρ. Δήμο Ελειού Πρόννων. Ο Δήμος Κεφαλονιάς ως διάδοχος του πρ. Δήμου Ελειού Πρόννων είναι ήδη κάτοχος και φορέας της άδειας.

Σε απλά ελληνικά : παραχωρήσατε στον Δήμο Κεφαλονιάς μια άδεια χωροθέτησης του "Μπουρογιάννη" η οποία έτσι και αλλιώς του ανήκει!

Και την παραχωρείτε για 33 χρόνια έναντι ανταλλάγματος .  Ποιο θα είναι το αντάλλαγμα δεν αναφέρατε.  Δεν θα πρέπει  να ξέρουν οι δημότες; Θα είχε ενδιαφέρον να ξέρουμε  πόσο θα τους νοικιάσετε την δική τους ιδιοκτησία.

Κύριε Υπουργέ , 

μας συγχωρείτε για το θράσος, αλλά  αν είναι να παραχωρήσετε  κάτι στον Δήμο, μην του παραχωρείτε τα ήδη δικά του, παραχωρήστε  του κάτι από τα " δικά" σας.
Παραχωρείστε  του  λ.χ την μαρίνα Αργοστολίου που είναι της απολύτου αρμοδιότητάς σας, χαρίστε του το ΞΕΝΙΑ, το «Τραπεζάκι», τον Μακρύ Γιαλό…υπάρχει ολόκληρη λίστα τουριστικών ακινήτων  που διεκδικεί ο Δήμος.
Αλλά εσείς δεν είπατε κουβέντα, δεν στηρίξατε τον Δήμο για αυτά που διεκδικεί  από το Υπουργείο Τουρισμού.
Μα, που στο καλό πήγατε και βρήκατε τσου βράχους του Μπουρογιάννη; Ποιος ο σύμβουλός σας  για αυτή τη μεγάλη δωρεά, για να του δώσουμε   τα «εύγε» μας και τα "ευχαριστώ"  των Σκαλισιάνων που βρεθήκανε -στον ύπνο τους -με μαρίνα 90 σκαφών!!
Kefalonia Press