Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012


Συμμετοχή σχολείων της Κεφαλλονιάς σε πρόγραμμα της Λυρικής Σκηνής

Εθνική Λυρική Σκηνή
Εθνική Λυρική Σκηνή
Τα σχολεία της Κεφαλλονιάς Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος, το 12/θέσιο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κεραμειών και το 1ο  12/θέσιο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου, συμμετέχουν  στο Πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής  « Η όπερα διαδραστικά στα Δημοτικά σχολεία» με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ και με στόχο να βιώσουν οι μαθητές μας την εμπειρία της προετοιμασίας της διάσημης όπερας του Rossini « ο Κουρέας της Σεβίλλης» (επέτειος 200 ετών από τη γέννηση του συνθέτη).
Τη δράση υλοποιούν μαθητές τάξεων Ε’ και ΣΤ’ των σχολείων με ΕΑΕΠ σε επιλεγμένους νομούς της χώρας. Στην Κεφαλονιά συντονιστής είναι ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Κεραμειών, κ. Γεράσιμος Στελιανέσης. Στο πρόγραμμα συμμετέχει και συνεργάζεται και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου, διευθύνσεως του κ. Γεράσιμου Κατσιβέλη.
Η επιστημονική ομάδα , εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ήδη έχει στείλει εκπαιδευτικό υλικό για να προετοιμαστούν οι εκπαιδευτικοί εικαστικών, μουσικής και θεατρικής αγωγής των Δημοτικών σχολείων ΕΑΕΠ του νομού μας.
Η δράση υλοποιείται στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2012.  Στις 10 Δεκεμβρίου 2012 στο Δημοτικό Σχολείο Κεραμειών θα γίνει εργαστήρι γνωριμίας με την όπερα από τους καλλιτεχνικούς εκπαιδευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το εργαστήρι θα διαρκέσει από τις 8.30 – 13.00. Οι καλλιτεχνικοί εκπαιδευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής είναι οι εξής: Αυγερίδη Χριστίνα, Θεολόγου Τατιάνα, Νάση Βενετία, Στράνη Κων/να. Στο εργαστήρι αυτό θα λάβουν μέρος οι μαθητές της Ε’  και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κεραμειών.
Στις 11 Δεκεμβρίου 2012, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ», από τις 8.30 έως 9.30 θα γίνει θεατρικό παιχνίδι με το θίασο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και θα συμμετέχουν οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κεραμειών. Από τις 11.00 έως 12.30 θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση «ο Κουρέας της Σεβίλλης», την οποία θα παρακολουθήσουν και μαθητές της ΣΤ’ τάξης και άλλων Δημοτικών Σχολείων του νομού μας.
Μετά το τέλος της θεατρικής  παράστασης, θα ακολουθήσει εορταστική συνάντηση των συντελεστών της με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κεραμειών.