Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013


Ολοκαύτωμα στ’ Αργίνια: Αλλοίωση της ιστορικής αλήθειας από τη Δημοτική Αρχή

KKE
KKE (Πηγή φωτογραφίας:defence-point.gr)
Με αφορμή το μνημόσυνο στ’ Αργίνια, που οργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κεφαλλονιάς (ΚΕΔΗΚΕ) «για τους κατοίκους του χωριού που εκτελέστηκαν κατά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την περίοδο 1940 – 1944», η ΤΕ του ΚΚΕ σχολιάζει τα εξής:
Στ’ Αργίνια δε διαδραματίστηκαν γενικά και αφηρημένα «γεγονότα» (κάτι σαν το «συνωστισμό» στη Σμύρνη), όπως αναφέρει η σχετική πρόσκληση της ΚΕΔΗΚΕ. Τα Αργίνια ήταν κάστρο αντίστασης στη διάρκεια της κατοχής, με καθολική συμμετοχή των κατοίκων σε ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ. Το ολοκαύτωμα στ’ Αργίνια ήταν η απάντηση του φασισμού – ναζισμού στην πάλη του λαού μας. Μια πάλη με εμπνευστή – καθοδηγητή και βασικό αιμοδότη το ΚΚΕ. Τα Αργίνια κάηκαν και οι κάτοικοι εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς ναζί και τους ντόπιους προδότες, θαυμαστές των Μεταξά – Χίτλερ – Μουσολίνι.
Η έλλειψη οιασδήποτε αναφοράς στην ιστορική αλήθεια από την ΚΕΔΗΚΕ δεν είναι καθόλου τυχαία. Η τέτοια παρουσίαση της σφαγής στ’ Αργίνια από την ΚΕΔΗΚΕ είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τον ευρωενωσίτικο κοσμοπολιτισμό και την επιχείρηση να ξαναγραφτεί η ιστορία με βρώμικο μελάνι. Επιπλέον, σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο στελέχη και δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής (ΝΔ-ΑνεξΕλλ) έπλεξαν το εγκώμιο του Μεταξά και ποτέ δεν έκρυψαν την ανοιχτή αντιπάθειά τους για το επαναστατικό λαϊκό κίνημα διαχρονικά. Αντιδήμαρχοι της περιοχής Ελειού – Πρόνων, που συνήθως είναι και ομιλητές στην εκδήλωση, πρωτοστατούν. Φασισμός και κοσμοπολιτισμός είναι αλληλοτροφοδοτούμενα όπλα, που βρίσκονται στη φαρέτρα της αστικής τάξης.
Είναι προφανές ότι το μνημόσυνο γίνεται δήθεν για τους πεθαμένους, αλλά στη πράξη επιχειρεί να θάψει την ιστορική αλήθεια και, βεβαίως, όσους ζωντανούς την υπερασπίζονται. Όταν η εκδήλωση, χωράει τους «πάντες», μέχρι και τη Χρυσή Αυγή, δε χωράει το ΚΚΕ και τους σύγχρονους λαϊκούς αγωνιστές.
Η ΤΕ του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους:
Να αντιπαλέψουν την επιχείρηση αλλοτρίωσης και αντιστροφής της πραγματικότητας.
Να τιμήσουν τους νεκρούς συνεχίζοντας τον αγώνα για μια Ελλάδα με λαϊκή εξουσία, λεύτερη από την καπιταλιστική εκμετάλλευση, έξω από την ΕΕ, με κοινωνικοποιημένο τον πλούτο.