Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ : Η τιμητική εκδήλωση για τα 50 χρόνια προσφοράς στη σύγχρονη τέχνη


 Με συνδιοργάνωση του Δήμου Αργοστολίου και του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου τιμήθηκε χθες 22 Νοεμβρίου  ο γνωστός εικαστικός Κώστας Ευαγγελάτος.

Η τιμητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ιονίου Πανεπιστημίου ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ η οποία φέρει το όνομά του από το 2011.

Για τον καλλιτέχνη και το έργο του μίλησαν οι καθηγητές του Ιονίου Πανεπιστημίου Σπύρος Πολυκαλάς (πρόεδρος του του Τ.Ψ.Μ.Ε) και ο Κώστας Πετράκης, ο Ηλίας Τουμασάτος και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός.

Ο Κώστας Ευαγγελάτος χαρακτηρίστηκε από τους ομιλούντες ως καλλιτέχνης με σύγχρονες κοινωνικές ευαισθησίες οι οποίες με τα χρώματα , τα σχήματα , τα πορτραίτα του εμφανίζονται στα έργα του. Ο Κώστας Ευαγγελάτος δεν είναι όμως ένας ταλαντούχος εικαστικός, είναι και ταλαντούχος ποιητής και ερευνητής της ιστορίας της τέχνης.

Εκ μέρους των Αναγνωστών μας συγχαίρουμε τον Κώστα Ευαγγελάτο και για αυτή τη διάκρισή του, για το έργο του και του ευχόμαστε υγιής και δημιουργικός να συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα.





Αναδημοσιευση απο : https://www.kefaloniapress.gr/topika/prosopa/article/617431/kostas-eyaggelatos-i-timitiki-ekdilosi-gia-ta/