Σάββατο 21 Απριλίου 2012





  1. Υπάρχει κάποιος κόσμος, και εδώ στην Κεφαλονιά που αθώα και με καλή διάθεση ρωτά για την περιβόητη “ενότητα της αριστεράς”, άλλωστε τα ΜΜΕ παίζουν συχνά το ρόλο του “μίξερ” με την νοημοσύνη του κόσμου, τότε υπάρχει κάποια κατανόηση !

    Όταν έρχονται όμως κάποια στελέχη της “αριστεράς” που μας θυμούνται μόνο προεκλογικά, που μας θεωρούσαν “κολλημένους” και γραφικούς, που  έκαναν ότι δεν μας ήξεραν, δοκιμασμένοι τόσο στην τοπική διοίκηση, αλλά και στο συνδικαλιστικό κίνημα, όπου συνέβαλαν στα μέγιστα τόσο με την προσωπική τους στάση, αλλά και με την συλλογική να τα ισοπεδώσουν όλα.

    Αυτοί που μαζί με τους γυρολόγους της σοσιαλδημοκρατίας χρόνια τώρα μίλαγαν για τον τρίτο δρόμο, και υμνούσαν την Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας σαν μονόδρομο...

    Αυτοί που αντιμετωπίζουν εχθρικά το ταξικό κίνημα, και ήταν ορκισμένοι απεργοσπάστες οι πιο πολλοί από αυτούς,  σήμερα μιλάνε για δήθεν «ενότητα της αριστεράς» .

    Αυτοί που φρόντισαν να γίνουν πρώτα μεταξύ τους “δούγες” (φέτες) τώρα έρχονται σαν τους πλανόδιους  να μας πουλήσουν ξεπερασμένες και δοκιμασμένες στην Ευρώπη ιδεές !

    Αγαπητοί φίλοι της “αριστεράς” η συνεργασία πρέπει να περνά μέσα από το μαγκανοπήγαδο της ταξικής πάλης και σίγουρα όχι προεκλογικά ! , Γιατί δεν ήλθατε να ανταμώσουμε στο μετερίζι του αγώνα χρόνια τώρα ; Στην περιφρούρηση της απεργίας, στους καταπέλτες των πλοίων, αλλά κάνατε πασαρέλα  με τους ξεπουλημένους της ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ κόντρα στο ταξικό κίνημα ;

    Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με τις συνεργασίες σε επίπεδο βάσης, και το έχουμε δείξει στην τοπική κοινωνία πολλές φορές, μέσα απο τα σωματεία και τις συσπειρώσεις, αλλά στις συνεργασίες που βάζουν τον λαό στον άκρη εμείς είμαστε πάντα αρνητικοί !

    Όσον αφορά όμως στελέχη και δυνάμεις που έπαιξαν με την στάση τους καθοριστικό ρόλο, έβαλαν πλάτη με πολλούς τρόπους σε  αντεργατικές πολιτικές, τις οποίες έχουμε πληρώσει ήδη ακριβά σαν κίνημα, τόσο στην Αντίσταση, στην ΕΔΑ , αλλά  και στον ενιαίο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ αργότερα. Είμαστε κάθετα αντίθετοι !
    Αλήθεια ποιος ξεχνά το δικό μας Αντινομάρχη του ΠΑΣΟΚ κ. Θ. Γαλιατσάτο που είχε και το θράσος να θυροκολλήσει διαμαρτυρία πρόσφατα στην πόρτα του Βουλευτή, και πρώην συνάδελφου του στη Νομαρχία ; Αν αυτό δεν είναι υποκρισία, τι άλλο θα μπορούσε να είναι ;

    Ποιος θα ξεχάσει την κ. Γαϊτανίδου της ΑΝΤΑΡΣΙΑ που φώναζε το ΚΚΕ προδοτικό και μετά "λάου- λάου"  κάλεσε  σε  “Αντι-μπερλουσκονική ” ψήφο στηρίζοντας  τον κ. Γεωργάτο για Νομάρχη ;
    Και έρχονται τώρα όλοι τους σαν μωρές παρθένες και ζητούν “συνεργασία” ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του απλού κόσμου, έλεος δηλαδή!

    Μα αυτοί  δεν θέλουν να τα βάλουν με την Ευρώπη , και τα μονοπώλια,  και αυτή τη ριμάδα την διαχείριση που επικαλούνται και την “άλλη πολιτική”που εξαγγέλλουν, αν υπήρχε περίπτωση μία στις χίλιες, δεν θα την εφάρμοζαν τα “λαγωνικά” του δικομματισμού; πρόκειται για κοροϊδία, και εμπαιγμό, ρίχνουν κούφια για να πιάσουν γεμάτα λέει και ο σοφός λαός.

    Όσο για την ΔΗΜΑΡ και τις άλλες αντιμνημονιακές πολιτικές δυνάμεις κολυμπάνε σε μια “σούπα” όπου ο καθένας αποφασίζει με βάση τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και την εκλογική του επιβίωση. Έχουν δώσει όλοι τους δείγματα γραφής στο εργατικό - λαϊκό κίνημα και στην τοπική διοίκηση. Είναι αφερέγγυοι, τυχοδιώκτες και ανεύθυνοι.

    Καλούμε το λαό να μην ανεχτεί να τον κοροϊδία , να τους προσπεράσει. Να ψηφίσει ΚΚΕ για να κάνει βήματα η κοινωνική συμμαχία, που θα ανατρέψει το σάπιο και θα γεννήσει το πραγματικά καινούριο για το λαό
    http://taxikikefalonia.blogspot.com/view/classic
    Μάκης Σπυράτος
Δανεισμενο απο το Blog :  Ταξικη Κεφαλονια.