Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΜΕΤΑΒΑΣΗ : Προσκληση σε μαζικη παρασταση διαμαρτυριας αυριο Τεταρτη στις 10 το πρωι,στο κτιριο της πρωην Νομαρχιας στο Αργοστολι.


Αργοστόλι  09/10/2012
Αρ. Πρωτ. : 1230


ΠΡΟΣ: ΜΜΕ Κεφαλονιάς και    Ιθάκης  και Φορείς Κεφαλονιάς
                                                                                            

Ταχ.Δ/νση: Βούρβαχη 6Α                                                                         
Ταχ.Κώδικας: 28100                                                                      
Πληροφορίες: Γιαννάκη Τέσυ
Τηλέφωνο: 2671024437                                                                 
Fax: 2671024473
Email: metavasiargostoli@gmail.com
                                                                                                        


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε  στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας και ώρα 10:00 πμ έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (πρώην κτίριο Νομαρχίας)
Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη καθώς το κλείσιμο της ΚΜΨΥ Κεφαλονιάς-Ζακύνθου-Ιθάκης θα αποτελεί τα επόμενα χρόνια ανοιχτή πληγή και για τα 3 νησιά.

Η συγκεκριμένη δομή λειτουργεί από τον Μάρτη του 2007, καλύπτοντας υπαρκτές και αυξανόμενες ψυχοκοινωνικές ανάγκες και των 3 νησιών ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, συμβάλλοντας στην πρόληψη και την ελαχιστοποίηση ψυχιατρικών υποτροπών και νοσηλειών, παρέχοντας σταθερή φροντίδα των ασθενών στον τόπο κατοικίας τους.

Σήμερα, η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας , όπως και πολλές αντίστοιχες υπηρεσίες, βρίσκεται κυριολεκτικά ένα βήμα πριν το οριστικό κλείσιμο, καθώς το Υπουργείο Υγείας δεν αναλαμβάνει καμία απολύτως ευθύνη για την καταβολή της χρηματοδότησης για το μεγαλύτερο μέρος του 2012, αλλά ούτε και για το μέλλον .             Με όχημα την «πολιτική μείωσης των δημοσίων δαπανών» χιλιάδες ασθενείς και οικογένειες μένουν στον αέρα, με ορατό κίνδυνο τις ψυχιατρικές υποτροπές και νοσηλείες, όπως και τις αυξανόμενες απόπειρες αυτοκτονίας
                                                      Η Διοίκηση και  οι Εργαζόμενοι της ΚΜΨΥ