Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012


Χρυσή Αυγή και ναζισμός: Ετσι είναι, αν έτσι νομίζετε...

ΑΘΗΝΑ 23/10/2012


Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τις απόψεις μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Η φράση θα μπορούσε να περιληφθεί στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής αναφορικά με το ναζιστικό χαιρετισμό του Ν. Μιχαλολιάκου, το περασμένο Σάββατο. Δεν περιελήφθη. Κακώς...

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την κίνηση του γ.γ. της Χρυσής Αυγής να χαιρετίσει ναζιστικά. Ο ίδιος υποστήριξε ότι τα χέρια των χρυσαυγιτών είναι καθαρά, "δεν έχουν κλέψει", κατά συνέπεια (σύμφωνα με τη λογική της Χ.Α.) μπορούν να χαιρετούν ναζιστικά, ως εκ τούτου (βάσει της λογικής συνέχειας) να πράττουν και νέο-ναζιστικά.

Τι είπε ο κ. Μιχαλολιάκος στην ομιλία του; Η Χρυσή Αυγή παραθέτει ολόκληρο το επίμαχο απόσπασμα:

"Το είπαμε με όλους τους τόνους και το επαναλαμβάνουμε, είμαστε Έλληνες Εθνικιστές, ας μας λένε όπως θέλουν, δεν μας ενδιαφέρει! Αυτού που είναι σίγουρο, είναι πως δεν διαθέτουμε δηλώσεις μετανοίας, δεν μετανοούμε γιατί πάντα για αυτές τις Σημαίες αγωνιζόμασταν, για Ελλάδα, Πατρίδα, Τιμή, Πίστη για τίποτε άλλο!

Κανένας Χρυσαυγίτης, καμμία Χρυσαυγίτισσα δεν περιέχεται στις λίστες της ντροπής, στις λίστες των απατεώνων, δεν περιέχεται στα σκάνδαλά τους, δεν έχει καμμία σχέση με αυτά που γίνονται εις βάρος του Έθνους! Ναι, το είπα και το σχολίασαν, στην ομιλία την οποία έκανα στους συναγωνιστές μου της Χρυσής Αυγής, στην Κ.Ο., στην αίθουσα της Γερουσίας, ότι μας είπανε ναζί μία, δύο, δέκα... Δεν μας είπαν όμως κλέφτες. Αυτά τα χέρια, μπορεί καμμιά φορά να χαιρετάνε έτσι (σ.σ. σε αυτό το σημείο χαιρετάει ναζιστικά), αλλά είναι καθαρά χέρια, δεν είναι βρώμικα, δεν έχουν κλέψει...".


Από το απόσπασμα αυτό αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο κ. Μιχαλολιάκος υποστηρίζει με πάθος ότι οι χρυσαυγίτες δεν είναι κλέφτες, ωστόσο δεν αρνείται ότι εμφορούνται από νέο-ναζιστικά ιδεώδη.

Το αποδεικνύει άλλωστε ο νεοναζιστικός χαιρετισμός του μπροστά στις κάμερες.





Άλλωστε δεν ήταν η πρώτη φορά. Το ίδιο είχε πράξει και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αθηναίων.



Και επίσης δεν φαίνεται να ενοχλείται όταν οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής χαιρετούν ναζιστικά ενώ περνάει από μπροστά τους.



Παρά ταύτα, η Χρυσή Αυγή επιμένει ότι ο χαιρετισμός δεν είναι ναζιστικός.

Σε νεώτερη ανακοίνωση της κάνει λόγο για "δήθεν ναζιστικό χαιρετισμό", ενώ σε απάντηση της στις επικρίσεις που δέχθηκε από τα άλλα κόμματα, ανέφερε ότι "το εθνικό καθεστώς του Ιωάννου Μεταξά, που είπε ΟΧΙ στους ξένους εισβολείς και τους πολέμησε στην Πίνδο και την Μακεδονία το 1940-41 είχε καθιερώσει επισήμως τον χαιρετισμό με τεταμένη την δεξιά. Έτσι ακριβώς χαιρετούσαν τότε οι Έλληνες πατριώτες που έδωσαν το αίμα τους για την Ελευθερία της Πατρίδας μας".

Ο Πιραντέλο έλεγε "έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε". Η Χρυσή Αυγή το νομίζει. Τη διαψεύδει όμως το παρελθόν της, αλλά και το παρόν της...

Για παράδειγμα, ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, σε παλαιότερη φωτογραφία του, εμφανίζεται να φοράει φανέλα των Waffen SS (το παραστρατιωτικό σκέλος του Ναζιστικού κόμματος, NSDAP) με όλα τα σύμβολα τους.





Ο βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος έχει τατουάζ στο αριστερό του μπράτσο όπου αναγράφεται ο ναζιστικός χαιρετισμός "Sieg Heil", που σημαίνει "Χαιρετίζω τη νίκη" και είχε υιοθετηθεί από το Εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα της Γερμανίας στις αρχές της δεκαετίας του ’30.



Επίσης, τα φιλικά της αισθήματα προς το ναζισμό η Χρυσή Αυγή ουδέποτε έκρυψε στο ομώνυμο περιοδικό που εξέδιδε. Μόνο που τότε ήταν απλώς μία περιθωριακή οργάνωση του 0,3%. Τώρα, εμφανώς τουλάχιστον, τα αρνείται.



Περιοδικό "Χρυσή Αυγή", τεύχος 132 (Μάιος-Ιούνιος 2007).



Περιοδικό "Χρυσή Αυγή", Τεύχος 64 (Ιούλιος 1991).



Περιοδικό "Χρυσή Αυγή", Τεύχος 26 (Μάιος 1987)

Μέλη της Χρυσής Αυγής σε πολλές εκδηλώσεις τους εμφανίζονται να φέρουν ασπίδες με το σύμβολο της "Λευκής Δύναμης- White Power". Ένα ξεκάθαρα ρατσιστικό και νεοναζιστικό σύμβολο μίας θεωρίας που υποστηρίζει την ανωτερότητα της λευκής φυλής.

Ο όρος "white power" υιοθετήθηκε τη δεκαετία του '60 από τον Τζορτζ Λίνκολν Ρόκουελ, τον τότε αρχηγό του ναζιστικού κόμματος των ΗΠΑ.



Επίθεση Κασιδιάρη κατά Τσίπρα

Δηλώσεις κατά του Αλ. Τσίπρα έκανε ο Ηλίας Κασιδιάρης: "Πρέπει να πάψει να είναι τόσο σκληρός γιατί έτσι σκίζονται και ορισμένα καλσόν".

Ο κ. Κασιδιάρης απάντησε με αυτόν τρόπο στις δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χαρακτήρισε τους χρυσαυγίτες "τζάμπα μάγκες", που τα βάζουν μόνο με αδύναμους.

Στο θέμα της νεοναζιστικής βίας της Χρυσής Αυγής είχε αναφερθεί ο κ. Τσίπρας και σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Neues Deutschland.

Τόνισε πως "το φάντασμα της Βαϊμάρης προβάλλει στην Ελλάδα. Μελανοχίτωνες και τάγματα εφόδου ήδη σπέρνουν τη βία στους δρόμους της Αθήνας και των χωριών της Ελλάδας".

Απάντηση στη Χ.Α. από τον Μητροπολίτη Παύλο


Κόλαφος για τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής ήταν η απάντηση του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ακροδεξιά οργάνωση.
Δανεισμενο απο : Nooz.gr