Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013


  Ιντριγκες και "σκανδαλάκια" της πρύτανης του Ιόνιου Πανεσπιστημίου
http://paganeli.files.wordpress.com/2012/04/cebcceb5-cf84cebf-ceb2cebbceadcebccebcceb1-cf83cf84cebf-cebcceadcebbcebbcebfcebd-youtube.png 
Ποια είναι η Πρύτανης του Ιόνιου Πανεπιστημίου που θέλει να διαλύσει το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και γιατι??
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTBm-CQ0_HOA7SRda_J1CDmNygjIaKfHBaD0FDCOhakr2DLkSlV

Τότε δεν την είχαμε προσέξει.  Τώρα όμως την μάθαμε από την καλή και την ανάποδη. Η πρύτανης του Ιόνιου Πανεπιστημίου που φαίνεται να εισηγήθηκε στον Υπουργό Παιδείας την κατάργηση των ΤΕΙ στην Κεφαλονιά και την συρρίκνωση τμημάτων τους στα Ιόνια Νησιά, είναι προβεβλημένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας η οποία συμμετείχε και στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος , στις εκλογές του 2012 με σειρά προτεραιότητας 6. Είναι αρχιτέκτονας στο επάγγελμα και διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η κυρία Πρύτανης μετά την αυτό-αποκάλυψή της για τον ρόλο που έπαιξε στην υπόθεση των ΤΕΙ Ιονίων Νήσων έχει φέρει τη Νέα Δημοκρατία στα Ιόνια Νησιά σε πολύ δύσκολη θέση, αλλά δεν είναι δα και η πρώτη φορά που εκθέτει το κόμμα της.
Διαβάστε τι αλιεύσαμε στην.. Διαύγεια!!
Στις 23-9-2011 η νέα πρύτανης , κυρία Αναστασία Σαλή-Παπασαλή υπογράφει μια εντολή μετακίνησής της προκειμένου να της καλυφθούν οδοιπορικά μετάβασης, (δηλ. αεροπορικά εισιτήρια αλλά και ημερήσια αποζημίωση!!) στη Θεσσαλονίκη.Για ποιο λόγο λετε εσεις;;;- για να παρακολουθήσει την ομιλία του κ. Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ!!!!!!!!!!!!
Αλήθεια, ποια ανάγκη του Πανεπιστημίου εξυπηρετούσε αυτή η μετακίνηση;

Στην απόφαση δεν αναγράφεται το ποσό της δαπάνης, ωστόσο ένα προγενέστερο έγγραφο μας προϊδεάζει για τα ποσά που θα δαπανηθούν σε όλες τις μετακινήσεις της κυρίας πρυτάνεως για το οικ. έτος 2011 (δηλαδή για τους υπολοιπόμενους 4 μήνες από Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο, εφόσον η θητεία της ξεκίνησε από την 1η Σεπτεμβρίου).
Το ποσό είναι 5.000 ευρώ (πέντε χιλιάδες)

Προσοχή όμως! Τα 5.000 ΔΕΝ αφορούν μόνο αυτήν την μετακίνηση αλλά και άλλες που έγιναν ή θα γίνουν. Τελικά, μάλλον «Λεφτά Υπάρχουν» στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο!
Στα σαλόνια της Κέρκυρας συζητείται πως ο φόβος της κυρίας Σαλή να χάσει τον πρυτανικό θώκο από τον πρ. Υπουργό Ν. Μαραβέγια ,   στην περίπτωση που το ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ αναπτυσσόταν σε όλα τα νησιά του Ιονίου, την οδήγησε σε παρασκηνιακές ενέργειες, χρησιμοποιώντας κομματικές γνωριμίες και θέσεις συμβούλου με στόχο να κρατήσει το Πανεπιστήμιο ως έχει και να διαλύσει το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Να ζητήσουμε από τη Νέα Δημοκρατία να την βάλει στη θέση της? Αστείο πράγμα. Τα στεγανά και τα εσωκομματικά Lobbies θα κρατάνε πολύ καιρό ακόμα την κυρία Πρύτανη στη θέση της και τα Ιόνια Νησιά σε κομματική ομηρία παραγόντων ανίκανων να επιτελέσουν το έργο τους, αλλά απόλυτα ικανών να προωθούν προσωπικά "θέλω" και συμφέροντα.
Αρκεί να προσκυνάνε το σωστό "εικόνισμα". 

Ο Κορφιάτης

Αναδημοσιευση απο :   Kefalonia Press