Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013


  O “σκοτεινός» ρόλος της πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου στο κλείσιμο των ΤΕΙ Ιονίων Νήσων..
                                                                               
   Το kefalonia Press στις 5/2/2013 με την δημοσίευση: http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=36556&Itemid=38  αποκάλυψε τον «υπόγειο» ρόλο της πρύτανης του Ιόνιου Πανεπιστήμιου κ. Α. Σαλή-Παπασαλή να αποτρέψει την αρχική πρόταση στο σχέδιο «Αθηνά» για ομοσπονδιοποίηση του Κερκυραϊκού ιδρύματος (που καταχρηστικά χρησιμοποιεί τον τίτλο «Ιόνιο») με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων !!!
 Η κ. Σαλή που είναι πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί την μυστικοσύμβουλο τόσο του Υπουργού κ. Αρβανιτόπουλου, όσο και του ίδιου του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά.
Είναι γεγονός ότι μετά τις δικές μας αποκαλύψεις κινητοποιήθηκαν τοπικοι παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας πιέζοντας τον Κερκυραίο βουλευτή και Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια «να την μαζέψουν».

http://paganeli.files.wordpress.com/2012/04/cebcceb5-cf84cebf-ceb2cebbceadcebccebcceb1-cf83cf84cebf-cebcceadcebbcebbcebfcebd-youtube.png

 Πράγματι η κ. Σαλή φάνηκε ότι «μαζεύτηκε» και μάλιστα συμμετείχε στην κρίσιμη συνάντηση στο Υπουργείο στις 8/2/2013 που υποτίθεται υπήρξε η δέσμευση του Υπουργού για διατήρηση της αυτοτέλειας του ΤΕΙ με κάποιας μορφής ομοσπονδιοποίηση με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Οι εξελίξεις όμως φαίνεται ότι δικαιώνουν την κ. Σαλή έχοντας ισχυρή επιρροή σε Πρωθυπουργό και Υπουργό Παιδείας και τις υπόγειες διαδρομές της.
 Γιατί τα λέμε αυτά;
 Όχι ως μνημόσυνο στο χαμένο ΤΕΙ, στους αποτυχημένους τσαμπουκάδες του Δήμαρχου «όσο είναι ο Παρίσης Δήμαρχος δεν φεύγει το ΤΕΙ»,  και στις χαμένες ονοματοθεσίες  προς τιμήν του Γεράσιμου Αρσένη, αλλά γιατί η Κερκυραϊκή εφημερίδα «Ενημέρωση» είναι σήμερα αποκαλυπτική για τον ρόλο της κ. Σαλή.
 Γράφει λοιπόν σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ η «Ενημέρωση» με τον αποκαλυπτικό τίτλο  :

«Το Πανεπιστήμιο έσφιξε το ζωνάρι, το ΤΕΙ διαλύεται αργότερα» !!!
«Νέος χαμός από χθες στα Ιόνια με τη διαρροή του τροποποιημένου σχεδίου «Αθηνά» που μεταθέτει χρονικά την αποσύνθεση του ΤΕΙ Ιονίου, παρά την ατμόσφαιρα ικανοποίησης που δημιουργήθηκε όσοι επισκέφθηκαν τον Αρβανιτόπουλο πριν από ένα μήνα.
Στο μεταξύ η πρύτανις του Πανεπιστημίου Α. Σαλή-Παπασαλή απευθυνόμενη στην Κερκυραϊκή κοινωνία, παρουσιάζει τις ενέργειες δραστικής περιστολής των δαπανών λειτουργίας το 2011-2012 στις οποίες και αποδίδει το γεγονός ότι βγήκε αλώβητο.
Οι έτσι κι αλλιώς αδύνατες πολιτικές πρωτοβουλίες για την διάσωση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων δια της συνεργασίας του με το Πανεπιστήμιο δεν προχώρησαν, παράγοντες του δεύτερου (Ιόνιου Πανεπιστήμιου) , πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο (ομοσπονδιοποίηση) θα απειλούσε να βυθίσει και τα δύο ιδρύματα»!!!!
 Εμμέσως πλην σαφώς λοιπόν αποκαλύπτονται οι προθέσεις της κ. Σαλή , δια «των παραγόντων» (του Ιονίου), για την μοναδική λύση που θα μπορούσε να σώσει το ΤΕΙ, την ομοσπονδιοποίηση.
 Αυτή ήταν και η μοναδική λύση που έπαιζε -και που λίγοι από τους συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις είχαν καταλάβει -και όχι οι αποπροσανατολιστικές απόψεις για «διατήρηση του ΤΕΙ ως έχει» .
 Η κ. Σαλή το ήξερε και φαίνεται ότι εκεί στόχευσε με τις υψηλές της γνωριμίες και επιρροές. Να μην γίνει η ομοσπονδιοποίηση του Ιόνιου με το ΤΕΙ. Και το πέτυχε!!! Όλα τα άλλα είναι για «αφελείς οπλίτες» ιστορίες. Όπως η ιστορία των εξαπατημένων!
 Ο κ. Αρβανιτόπουλος τους δούλεψε όλους όσους συμμετείχαν στις συζητήσεις. Από τους πρώην Υπουργούς Γεράσιμο Αρσένη και Ναπολέοντα Μαραβέγια (έστω και αν συμμετείχε ως δις παραιτημένος Πρόεδρος). Από τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς έως τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς .  Και από την Άντζελα (μία είναι η Άντζελα) μέχρι την  βουλευτή μας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.
Δεν είναι δυνατόν ούτε ένας από όλους αυτούς να μην πείρε μυρωδιά κάτι.Τι διάολο?? τόση πια αφέλεια??!!
 Και επειδή κάποιοι κόπτονται ότι αν παραιτηθούν οι τοπικοί μας άρχοντες  (σιγά μην ιδρώσει το αυτί τους) θα μείνουμε ορφανοί πολιτικών ταγών, (ωρέ τι θα πάθουμε) πρώτα απ’όλα όλα τα προβλέπει ο νόμος και κανένας θεσμός δεν μένει ακέφαλος.
 Και αν παραιτηθούν τι?
Θα χάσει η βενετιά βελόνι?

 Ο Δημότης
Αντιγραφη απο : Kefalonia Press