Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013


  Ενα δήθεν "νομικό πρόβλημα" μπορεί να κλείσει τα ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
tei_ktirio_300.jpg
                                                                              
Αγαπητό  kefalonia press,
 Διάβασα με ενδιαφέρον το αποκλειστικό σας http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=37482&Itemid=152 για την ενδεχόμενη αλλαγή πλεύσης του Υπουργείου Παιδείας όσο αφορά τα ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και την ομοσπονδιοποίησή του όπως αρχικά είχε υποσχεθεί ο Υπουργός.
 Επιτρέψατέ μου να επισημάνω όμως τα εξής θέματα που πρέπει να πάρετε υπόψη σας οι Κεφαλονίτες και τα Ιόνια Νησιά , πλην Κέρκυρας.
 Πρώτα από όλα αμφιβάλω αν οι πολιτικοί σας διαπραγματευτές , δήμαρχος, πρώην υπουργοί και άλλοι , έχουν καταλάβει ή  αν θέλουν να καταλάβουν, τι σημαίνει «ομοσπονδιοποίηση».  
Ανθρωπίνως κατανοητό ούτε ο κ. Αρσένης θα θέλει μια τέτοια λύση γιατί χάνει το δημιουργημά του και τον.. δρόμο που θα του χαρίζατε.
 Ο περιφερειάρχης μας κ. Σπύρου είναι τατσι μιτσι κοτσι με την εν λογω κυρία του Ιόνιου Πανεπιστημίου.  Στο ίδιο κόμμα στελέχη, αλληλο -στηρίζονται πολιτικά . Για αυτό πήρε την βαλιτζούλα του να πάει να πουλήσει δήθεν τουριστικό πακέτο στο Βερολίνο και σας άφησε στα κρύα του λουτρού.
 Αναρωτηθείτε αν και ο πρόεδρος του ΤΕΙ (δις παραιτούμενος) επιθυμεί   τη λύση. "ομοσπονδιοποίηση" Τι θα απογίνει ο ίδιος μετά την ομοσπονδιοποίηση? Ποια η θέση του στην βαθμίδα της εκπαίδευσης και ποιο το πολιτικό του μέλλον?
 Εχετε υπέρ σας μια πρωθυπουργική επιθυμία, να παραμείνουν τα ΤΕΙ στην Κεφαλονιά, την οποία δυστυχώς μόνο εσείς στο kefalonia press ενθυμείστε. Κανένας δεν την αναφέρει , κανένας δεν την χρησιμοποίησε . Αυτή λοιπόν η πρωθυπουργική επιθυμία θα γίνει φύλλο και φτερό όταν ο Υπουργός Παιδείας πει στον πρωθυπουργό «ξέρετε, υπάρχει νομικό πρόβλημα για το «πείραμα». Και όπως καλά ξέρετε στον ελληνικό κράτος όταν υπάρχει "νομικό πρόβλημα" σταματάνε όλα.
 Η ομοσπονδιοποίηση Ιονίων Νήσων και ΤΕΙ κινδυνεύει από ένα τάχα μου «νομικό πρόβλημα» που θα πετάξει είτε η εν λόγω κυρία σύμβουλος του πρωθυπουργού είτε ο υπουργός την τελευταία στιγμή.
 Ας το πάρουν αυτό υπόψη τους φοιτητές και η τοπική κοινωνία. Το ενδεχόμενο ενός υποτιθέμενου «νομικού προβλήματος για την ομοσπονδιοποίηση» μπορεί να κλείσει τα ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. 
 Εχει βλέπετε το «συστημα» τον τρόπο του..  
 Ενας φίλος της Κεφαλονιάς
Αναδημοσιευση απο: Kefalonia Press