Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Αστέρι της παγκόσμιας σκηνής χορού η 17χρονη Κεφαλονίτισα Γιοβάνκα Ζάριτς !


Αστέρι της παγκόσμιας σκηνής χορού η 17χρονη Κεφαλονίτισα Γιοβάνκα Ζάριτς !
Μία λαμπρή καριέρα έχει ξεκινήσει για το κορίτσι μας από την Κεφαλονιά στην παγκόσμια σκηνή χορού!


Η Γιοβάνκα Ζάριτς, κόρη του Νέσσα Ζάριτς και της Ολυμπίας Παπαχρήστου, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κεφαλονιά, από μικρή είχε στόχο να γίνει μπαλαρίνα καθοδηγούμενη πάντα από την έμπειρη δασκάλα και μητέρα της Ολυμπία Παπαχρήστου!







Σε ηλικία μόλις 17 χρονών μπήκε στην ομάδα του Εθνικού Μπαλέτου Βελιγραδίου! ...από τον Σεπτέμβριο του 2014 χορεύει σε όλα τα ρεπερτόρια του Εθνικού Μπαλέτου εκεί!! ...όμως η επιτυχία της δεν σταματάει εδώ! ...ύστερα από επιλογή της Διεύθυνσης του Εθνικού Θεάτρου Βελιγραδίου η Γιοβάνκα έχει χορέψει σε όλες τις παραστάσεις με τα διάσημα αστέρια της παγκόσμιας σκηνής χορού που έρχονται κατά καιρούς στο Βελιγράδι!






Ενδεικτικά αναφέρουμε τις υπέροχες συνεργασίες της : Maria Allash και Alexander Volchkov (Bolshoi Ballet)-Swan Lake, Natalia Matsak και Denys Nedak (Kiev Ballet)- Nutcracker, La Bayadere, Maria Seletskaja και David Jonathan (Royal Antwerp Ballet) - La Bayadere, Swan Lake. Χθες 29/4/2015 ''Παγκόσμια Ημέρα Χορού'' χόρεψε στην παράσταση ''Don Quixote'' με τους διάσημους πρώτους χορευτές του Royal Ballet of London Matthew Golding και του Dutch National Ballet Anna Tsygankova! ...είναι πραγματικά υπέροχο να βλέπουμε το κορίτσι μας να συνεργάζεται από τόσο μικρή ηλικία με τόσο διάσημα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής χορού!





Επίσης, με χαρά σας αναφέρουμε, ότι η Γιοβάνκα ύστερα από πρόσκληση της Διευθύντριας του English National Ballet, Tamara Rojo βρέθηκε στο Λονδίνο και συμμετείχε σε μαθήματα μαζί με την ομάδα του English National Ballet! ...πρέπει να επισημάνουμε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσκαλούν κάποιον μέσα σε τέτοιες ομάδες παγκόσμιου κύρους και πραγματικά ήταν μεγάλη τιμή για τη Γιοβάνκα αυτό το κάλεσμα που προμηνύει μελλοντικές συνεργασίες! ...από εμάς, ένα μεγάλο ΕΥΓΕ στο κορίτσι μας και πάντα επιτυχίες!!!










Αναδημοσιευση απο : Kefalonia Mas.gr