Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Άκης Τσελέντης για το πετρέλαιο στα σχολεία: Η Κεφαλονιά δεν είναι Δυτική Παπούα

Με καυστικό τρόπο σχολίασε ο Άκης Τσελέντης την εκδήλωση για την προσφορά πετρελαίου στα σχολεία της Κεφαλονιάς από την ΕΛΠΕ.


Την ώρα που οι πολιτικοί της Κεφαλονιάς, ο ένας μετά τον άλλο (Θ. Γαλιατσάτος, Α. Παρίσης, Α. Θεοπεφτάτου) αποδέχτηκαν μετά... «βαΐων και κλάδων» την προσφορά της ΕΛΠΕ σε πετρέλαιο στα σχολεία της Κεφαλονιάς, κι ενώ όσοι διαμαρτυρήθηκαν (ΕΛΜΕ-ΚΙ, Σύλλογος Ειδικοτήτων στην Ειδική Εκπαίδευση, Τραβέρσο, Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλονιάς και Ιθάκης για τους Υδρογονάνρακες κ.α.) λοιδωρήθηκαν από μερίδα του τύπου, ενώ οι αντιδράσεις «θάφτηκαν» (τουλάχιστον μέχρι σήμερα) από την ΕΡΤ που έσπευσε να καλύψει την εκδήλωση, ο Άκης Τσελέντης έβαλε το δάχτυλο «επί τον τύπον των ήλων» και επανέλαβε ουσιαστικά τον ισχυρισμό όσων διαμαρτύρονται, ότι η εκδήλωση αυτή έμοιαζε με «καθρεφτάκια σε ιθαγενείς». Μόνο που εκείνος χρησιμοποίησε τη λέξη... «μπιχλιμπίδια».

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας με καυστικό τρόπο την προχθεσινή εκδήλωση, ο Κεφαλονίτης διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου παρομοίωσε αυτά που έγιναν στην Κεφαλονιά με τα όσα γίνονται στην... Δυτική Παπούα.

Ο κ. Τσελέντης είπε στα Κεφαλονίτικα Νέα, λίγο μετά την ομιλία του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο:

«Μου έκανε εντύπωση αυτή η σωρεία προσφορών στην περιοχή μας. Είδα ξαφνικά να γεμίζουν οι δεξαμενές των σχολείων μας από πετρέλαιο. Διερωτώμαι, γιατί όλα αυτά τα πράγματα δεν έγιναν πριν μερικά χρόνια και τα κάνουνε τώρα;

Επειδή εγώ δραστηριοποιούμαι πολύ στο εξωτερικό, είμαι σύμβουλος σε πολλές εταιρείες του εξωτερικού. Ήμουν στην Δυτική Παπούα, σε μια περιοχή της Ινδονησίας. Μου έκανε εντύπωση που η εκεί κρατική εταιρεία πετρελαίου πήγε και μοίραζε... «μπιχλιμπίδια» στους ντόπιους. Ε, η Κεφαλονιά δεν είναι Δυτική Παπούα».

Δείτε σε αναλυτικό ρεπορτάζ που θα ακολουθήσει, τι είπε ο Κεφαλονίτης διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για τους κινδύνους από τις εξορύξεις πετρελαίου και τις ελλείψεις στις μελέτες.