Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Εισαγγελέας που δεν επενέβη



Δικαιοσύνη
Όπου σταθώ κι όπου βρεθώ, όπου γυρίσει να δει το μάτι μου, βλέπω και κάτι για το οποίο απαιτείται επέμβαση του Εισαγγελέα. Αλλά ο Εισαγγελέας δεν επεμβαίνει.
Με αυτό που είπε ο Καμμένος όμως αφυπνίσθηκε αμέσως. Ήταν εκεί ο ίδιος; Τον άκουσε με τ’ αυτιά του; Του το κατήγγειλε κάποιος πολίτης; Όχι. Τ’ άκουσε στα… κανάλια. Αλλά δεν έχει επέμβει ακόμα για τα κανάλια.
Έκανε καλά που επενέβη για τον Καμμένο; Σε κάθε περίπτωση, υπό την προϋπόθεση ότι θα επέμβει και για τον Πάχτα. Αν δεν κάνω λάθος, θα είχαμε και συνεκδίκαση των δύο υποθέσεων. Να έχει δράσει μέχρι τη δίκη και το Αρσενικό που πίνουν οι δημότες του Πάχτα, να είναι πειστικότερα και τα αποδεικτικά στοιχεία της υπόθεσης κατά την ακροαματική διαδικασία. Αλλά δεν έχει επέμβει για τον Πάχτα· έχει επέμβει μόνο για τον Καμμένο.
Για τον Παπανδρέου είχε επέμβει; Όχι. Όμως, σύμφωνα με το άρθρο 162 του Ποινικού Κώδικα, όποιος εξαπατά εκλογέα, με οποιονδήποτε τρόπο, για να μεταβάλει το εκλογικό του φρόνημα, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή. Ο Γ.Α.Π. υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό προεκλογικά, κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2009, ότι υπάρχουν χρήματα και θα δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ανώτερες του πληθωρισμού. Όμως, αμέσως μετά τις εκλογές, μείωσε μισθούς και συντάξεις, έπραξε δηλαδή το αντίθετο από εκείνο που είχε υποσχεθεί. Ο Θόδωρος Πάγκαλος, για να δικαιολογήσει την εξαπάτηση του ελληνικού λαού, είπε ότι όλα τα κόμματα δεν τηρούν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις. Άλλο είναι να προσπαθήσει ένα κόμμα να εκτελέσει το προεκλογικό του πρόγραμμα και να μην επιτύχει, και άλλο να μην επιχειρήσει καν την εφαρμογή του και από την πρώτη στιγμή να εφαρμόσει πολιτική αντίθετη του προγράμματος του. Ούτε για τον Πάγκαλο επενέβη ο Εισαγγελέας.
Μήπως υπερβάλλω, μήπως πουλάω σοφιστείες, μήπως τυχόν λαϊκίζω, οπότε όχι και να επέμβει κοτζάμ Εισαγγελέας! Επειδή το λέω εγώ… Ε;
Χα! Την πατήσατε! Τα μαύρα γράμματα που μόλις διαβάσατε δεν είναι κάποιο δικό μου στρεψόδικο νομικό σκεπτικό της συμφοράς. Είναι απόσπασμα από πύρινο άρθρο πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου.   Π ρ ώ η ν   Π ρ ο έ δ ρ ο υ   τ ο υ   Α ρ ε ί ο υ   Π ά γ ο υ !   Εντούτοις ο Εισαγγελέας δεν επενέβη.
Μας αρκεί το ίδιο ακριβώς νομικό σκεπτικό για τον Σαμαρά ή μήπως χρειάζεται νεότερο άρθρο; Αλλά, και τι νόημα θα είχε; Αφού και το πρώτο το ‘φαγε το μαύρο σκοτάδι…
Όπως αντιλαμβάνεσθε, μάλλον θα χρειασθεί κάποια στιγμή να επέμβει Εισαγγελέας και στην Εισαγγελία.