Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012


  • Αύριο Παρασκευή πάμε στο Πέραμα για να υποδεχτούμε το πλοίο "Σφενδόνη" που δέχτηκε την βάρβαρη επίθεση των Ισραηλινών στα διεθνή ύδατα...Δείτε όλη την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Ένα Καράβι για τη Γάζα...
    (...)Τα δύο αυτά πλοία ήδη ξεκίνησαν το ταξίδι της επιστροφής την Κυριακή 17/6 από το λιμάνι της Χάϊφα ρυμουλκούμενα, καθώς καταστρεμμένα και συλλημμένα παρέμειναν ακινητοποιημένα εκεί δύο ολόκληρα χρόνια. Να υπογραμμίσουμε εδώ, προκειμένου να αντιληφθεί ο καθένας την υποτελή στάση της ελληνικής κυβέρνησης, το γεγονός ότι τα τρία τουρκικά πλοία που υπέστησαν ταυτόχρονη επίθεση-πειρατεία και κράτηση επιστράφηκαν στην Τουρκία μόλις 3 μήνες αργότερα. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά στο εμπορικό μας πλοίο υπό ελληνική σημαία «Ελεύθερη Μεσόγειος» αυτό κατέστη οριστικά αναξιόπλοο, σύμφωνα και με τις εκθέσεις του Έλληνα τεχνικού εμπειρογνώμονα. Για το λόγο αυτό το «Ελεύθερη Μεσόγειος» δεν θα συνεχίσει την ζωή του μαζί μας. Θα παραμείνει όμως ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη όσων ταξίδεψαν με αυτό και έζησαν μαζί του μια απαράγραπτη εμπειρία.
    Όμως, το άλλο μας πλοίο, η πολυαγαπημένη «Σφενδόνη», αναμένεται να καταπλεύσει την Παρασκευή 22/6 το μεσημέρι στο Πέραμα για να το φροντίσουμε και επισκευάσουμε, αν υπάρχουν ακόμη περιθώρια να συμβεί αυτό.
    Για να τιμήσουμε το σκαρί αυτό που μας ταξίδεψε σε τόπους πραγματικούς που ακόμη δοκιμάζονται σκληρά αλλά και σε τόπους φαντασιακούς προσκαλούμε όσους από τους συνταξιδευτές μας εν πλω, αλλά και τους νοερούς, όσους από τους υποστηριχτές μας τότε στα ΜΜΕ το επιθυμούν, να παρευρεθούν σε μια σύντομη τελετή υποδοχής του πλοίου μας στον ντόκο άφιξής του την ημέρα αυτή. Όμως, καθώς η τελική ώρα άφιξης και το ακριβές σημείο κατάπλου της «Σφενδόνης» δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, θα ακολουθήσει έγκαιρη σχετική ενημέρωση προς όλους(...) Η συνέχεια της ανακοίνωσης στο παρακάτω λινκ:
    http://www.left.gr/article.php?id=2946#.T-JNeBl1gj4.facebook