Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ


new  To πρώτο .. βράδυ στο σχολείο!
iereas_300.jpg
             Φωτορεπορταζ απο το ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ       
 
 
 
Μόλις πάει να τσακίσει η μέρα και να σουρουπώσει  , το προαύλιο του 2ου και 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου παίρνει πάλι ζωή..  
Είναι η ώρα που κάνουν την εμφάνισή τους για την πρώτη μέρα στο σχολείο οι καθηγητές, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Εσπερινού Γυμνασίου και Λυκείου Κεφαλονιάς.
 Άνθρωποι όλων των ηλικιών που είχαμε γνωρίσει από το περσινό ρεπορταζ στις τάξεις, ιερείς, επαγγελματίες, υπάλληλοι, απολυμένοι, άνεργοι..
 Στα παγκάκια κάθονται δειλά – δειλά τα «πρωτάκια» . Οι καινούργιοι μαθητές που έκαναν την υπέρβαση και ήρθαν να συνεχίσουν το σχολείο..  ανάμεσά τους και ο J. ένας νεαρός Αγγλος!!
Όλα στο προαύλιο θυμίζουν σχολείο, οι αγκαλιές ,   τα πειράγματα, τα γέλια .
Μόνο οι μαθητές είναι διαφορετικοί.. Κάποιοι έχουν άσπρα μαλλιά, κάποιοι φοράνε ακόμα την φόρμα της δουλειάς.. κάποιοι συνοδεύονται από τις αρραβωνιαστικιές τους, τους συζύγους,  τα .. παιδιά τους ή και τους συναδέλφους τους από την δουλειά.
 Τρίτη 6.00 μμ το πρώτο βράδυ του Εσπερινού Γυμνασίου και Λυκείου ξεκίνησε με τον Αγιασμό όπως σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας και στην συνέχεια δόθηκαν τα δώρα..
 Μια νέα σχολική χρονιά για τους ανθρώπους της βιοπάλης άρχισε! Θα είναι δύσκολη χρονιά, τα ωράρια σκληρά, η κούραση θα κλείνει τα μάτια, αλλά τίποτε μα τίποτε δεν είναι ικανό να σβήσει εκείνη την φλόγα στην ματιά αυτών των μαθητών..   
Ε, ναι τα κατάφεραν!  Το πρώτο βήμα έγινε, τα όνειρα  ξανα παίρνουν φωτιά!
 Και εσύ μπορείς να συνεχίσεις το όνειρό σου! Και εσύ μπορείς να συνεχίσεις το σχολείο ανεξάρτητα την ηλικία σου..   Το Εσπερινό σε περιμένει, σήμερα για εγγραφή!
Η απόφαση είναι δική σου. Τόλμησέ το! Ξεχώρισε!
 Καλή χρονική χρονιά! καλή δύναμη σε μαθητές και καθηγητές!
 
 



 
iereas.jpg
 Ιερέας το πρωί, μαθητής το βράδυ και από εφέτος, και  συμμαθητής με τον γιό του!!
 
 xristoforos.jpg
Απολυμένος απο την Διαδημοτική Επιχείρηση, άνεργος.. τα βράδια μαθητής με άσπρα μαλλιά
 
 koritsia.jpg
 
 οταν οι φιλενάδες τους θα ετοιμάζονται για την βραδινή βόλτα, αυτές θα είναι στην τάξη..
 
  Δανεισμενο απο :  KefaloniaPress