Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012


Ο ξάδελφος και η μαυροδάφνη του

Ο ξάδελφος και η μαυροδάφνη του
Είμαστε σίγουροι ότι η γεύση του θα γαργαλήσει ευχάριστα τον ουρανίσκο μας, γιατί ότι γίνεται με αγάπη και μεράκι δεν μπορεί παρά να είναι τέλειο.
Της Αριστέας Χαριτάτου
Θυμάστε την επίσκεψη μας στο κτήμα του Χαρίτου Χαριτάτου; Θυμάστε το φωτορεπορτάζ από το νέο οινοποιείο που έφτιαξε με μεράκι; Ε, ναι λοιπόν. Ήρθε η ώρα η τρύγου. Από νωρίς το πρωί ο Χαρίτος και η παρέα του, κίνησαν για τα αμπέλια. Μάζεψαν μέχρι και το τελευταίο τσαμπί μαυροδάφνης και κατευθυνθήκαν για το επόμενο βήμα. Προσεκτική διαλογή, πλύσιμο και το σταφυλάκι μπήκε στα μηχανήματα.
Ας δούμε όμως τι λέει ο ίδιος, ο Χαρίτος “Ξεκίνησε ο τρύγος Μαυροδάφνης 2012. Τα σταφύλια είναι σε άριστη κατάσταση. Σίγουρα θα είναι μια καλή χρονιά.”. “Ο τρύγος Μαυροδάφνη 2012 τελείωσε χωρίς να “βραχούμε”. Τα σταφύλια περιμένουν στο οινοποιείο σήμερα για το “σπάσιμο”. Η διαλογή έγινε με το χέρι ρόγα-ρόγα..πριν πανε στον “σπαστήρα”. Η Μαυροδάφνη 2012..οδεύει προς την δεξαμενή”.
Εμείς περιμένουμε να προμηθευτούμε το δημιούργημα του Χαρίτου Χαριτάτου. Και είμαστε σίγουροι ότι η γεύση του θα γαργαλήσει ευχάριστα τον ουρανίσκο μας, γιατί ότι γίνεται με αγάπη και μεράκι δεν μπορεί παρά να είναι τέλειο.

Δανεισμενο απο : e-kefalonia.net