Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ: " το Νοσοκομείο πάει για πώληση"!




 

 
  •  Κραυγή αγωνίας των εργαζομένων : 
  • √To Noσοκομείο καταρρέει , πάει προς πώληση.
  • √Αρπάζονται πόροι του Νοσοκομείο για άλλες περιοχές για ρουσφέτι Υφυπουργού!
  • √Απαράδεκτη η συμπεριφορά του Διοικητή απέναντι στους εργαζόμενους.
 
 
 
Συνέντευξη τύπου έδωσε σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αργοστολίου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενοι αλλά και για την γενική κατάσταση του Νοσοκομείου.
Άλλη μια κραυγή αγωνίας εκ μέρους των εργαζομένων του Νοσοκομείου και μια προειδοποίηση “To Νοσοκομείο πάει για πώληση ή ενοικίαση, μην υποτιμάτε όλα αυτά που γίνονται το τελευταίο διάστημα στο χώρο της υγείας».
Το απίστευτο στην υπόθεση «Υγεια» στην Κεφαλονιά όπως και στη λειτουργία του Νοσοκομείου είναι ότι όταν δίνει συνέντευξη τύπο ο Διοικητής του κ. Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος όλα παρουσιάζονται ρόδινα. Χρήματα έρχονται, προσλήψεις θα γίνουν του 2015, λύθηκε το θέμα με το ΕΚΑΒ..
Όταν μιλάνε η εργαζόμενοι βρισκόμαστε σε άλλο κόσμο. Επειδή .όμως ζούμε στην Κεφαλονιά, επειδή η κακιά ώρα όλους κάποια στιγμή μας εχει οδηγήσει στο Νοσοκομείο, έχουμε μάτια και βλέπουμε, ή βιώνουμε είτε ως ασθενείς είτε ως συνοδοί την τραγική κατάσταση του Νοσοκομείου Αργοστολίου.
Για το οποίο άλλη μια φορά να πούμε ότι αν λειτουργεί οφείλετε στις θυσίες των γιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού και των εργαζομένων, όλοι τους λιώνουν στα πόδια τους σε τρομερά ωράρια χωρίς υποστήριξη.


Πόσο όμως μπορούν να αντέξουν? Όταν μάλιστα βλέπουν τις αδικίες και την μέθοδο της πολιτικής δυο ταχυτήτων. «Υμέτεροι» εργαζόμενοι απολαμβάνουν την καρεκλίτσα τους ή μετατίθενται στη πόλη που τους ενδιαφέρει με ένα τηλεφωνηματάκι από τον κομματάρχη. Και μένουν πίσω οι άλλοι που δεν έχουν ¨μπάρμπα’ στη Κορώνι να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.
Ακούστε (και δείτε) πως λειτουργεί το σύστημα υγείας στην Ελλάδα δια των ενεργειών των εθνοπατέρων της Βουλής.  Όπως βλέπετε στα επισυναπτόμενα έγγραφα ο βουλευτής της Αρτας και Υφ/γος Παιδείας , ανακοινώνει με μεγάλη χαρά ότι εξασφάλισε για το Νοσοκομείο της εκλογικής του περιφέρειας κονδύλια.  Δείτε όμως από του τα πήρε. Από 17 άλλα Νοσοκομεία μεταξύ των οποίων και από το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς!!!  Όποιος έχει φίλο Υπουργό κόβει και ράβει εμβάσματα σύμφωνα με τις ανάγκες της επανεκλογής του.

Εγκληματικό για όλα τα Νοσοκομεία!   
Κάτι ανάλογο –λένε οι εργαζόμενοι έγινε και με τα περίφημα 450.000 ευρώ βοήθεια που είχε ανακοινώσει αυτιπροσώπως ο «αδελφός» Αδωνις Γεωργιάδης τον Γενάρη με τους σεισμούς. Αυτά τα χρήματα τελικά πήγαν για τις ανάγκες λειτουργίας της πτέρυγας Βεργωτή και όχι του Νοσοκομείου. Και σε αυτή την περίπτωση κόβονται και ράβονται τα κονδύλια κατά το δοκούν για να μπαλωθούν τρύπες.

Την κατάσταση διάλυσης του νοσοκομείου περιέγραψε εργαζόμενος των τεχνικών υπηρεσιών, καταγγέλοντας ότι δεν υπάρχουν υδραυλικοί στο Νοσοκομείο και αν γίνεται καμια μικρο-επισκευή αυτό γίνεται μόνο στα ηλεκτρολογικά από τους εναπομείναντες ηλεκτρολόγους.

 Aιχμηρή ήταν επίσης η κριτική του Σωματείου προς τον Διοικητή ενώ τον κατήγγειλαν για πολύ άσχηη συμπεριφορά απέναντι σε εργαζόμενους.  Τον ειρωνεύτηκαν για το lifestyle που εμφανίζει πότε με μούσι πότε χωρίς μούσι, ενώ στην δικαιολογία ότι σήμερα δεν μπορούσε να παραβρεθεί λόγω.. αδιαθεσίας του απάντησαν «ας μην ανεβαίνεις στις στέγες να κρυώνει», υπονοώντας τις χθεσινές φωτογραφίες του έξω από τη Σχολή Νοσηλευτών  στη διάρκεια επισκευών της στέγης (με χορηγία του επιχειρηματία Γιάννη Δανάλη).
Τέλος οι εργαζόμενοι μας ενημέρωσαν ότι προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στην Υγεία στο νησί απαιτείται μια ευρεία συσπείρωση φορέων και κοινό μέτωπο. Παρόν στη συνέντευξη (τοποθετήθηκε κιόλας υπέρ του κοινού αγώνα) ήταν ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Κεφαλονιας –Ιθάκης κ. Γραβρίλης και ο Περιφερειακός Σϋμβουλος του ΠΑΜΕ   Δημήτρης Μαντζουράτος.

 
 
 
 
 http://www.sppantelios.blogspot.gr/

Αναδημοσιευση απο Kefalonia press