Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Τιμητική διάκριση σε Κεφαλονίτισσα.



Ο εθελοντικός Οργανισμός «Οικόπολις (ECO CITY)» την Ημέρα του Περιβάλλοντος, Παρασκευή, 5 Ιουνίου και ώρα 8.30 μ.μ. σε εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Β. Σοφίας 22, θα τιμήσει Κεφαλονίτισσα με την κορυφαία διάκριση του θεσμού των ετήσιων βραβείων «Έργο ζωής αφιερωμένο στο περιβάλλον». Το όνομά της θα ανακοινωθεί στην τελετή απονομής.

( υπομονη... μεχρι τη Παρασκευη το βραδυ )


Ο θεσμός των βραβείων του «Οικόπολις» ξεκίνησε το 2005 και οργανώνεται κάθε χρόνο με στόχο την επιβράβευση άριστων έργων για την  προστασία του περιβάλλοντος, που ξεπερνούν το καθήκον ανεξαρτήτως δαπάνης ή έκτασης.
Με τα βραβεία «Οικόπολις» προάγονται αξίες που θεμελιώνουν την ευγενή άμιλλα και την εθελοντική συνεισφορά στο ευ πράττειν και στην ανάπτυξη πανανθρώπινων αξιών. Απονέμονται βραβεία για έργο ζωής, καθώς και για ενέργειες, που πραγματοποιήθηκαν από επιστήμονες, Οργανισμούς, Φορείς Αυτοδιοίκησης, Μέσα Ενημέρωσης και Επιχειρἠσεις. Στις Επιτροπές συμμετέχουν προσωπικότητες από την  Ακαδημαϊκή και Περιβαλλοντική Κοινότητα, τον χώρο της Επικοινωνίας, των Μέσων Ενημέρωσης και των Επιχειρήσεων.

Στην πορεία των 11 ετών έχουν τιμηθεί για την ανιδιοτελή προσφορά τους στο περιβάλλον προσωπικότητες, με πρώτη την κ. Νίκη Γουλανδρή, και φορείς, που κρίθηκαν άξιοι να αναδειχθούν και να γίνουν παραδείγματα προς μίμηση