Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

150 χρόνια τι;
Φέτος κλείνουν 150 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα.
Κι εδώ προκύπτει ένα ερώτημα… Έτσι είναι το σωστό ή έτσι είναι το λάθος;  Ένα ερώτημα που ο κάθε Επτανήσιος θα πρέπει να απαντήσει από μόνος του.
Τα Επτάνησα είχαν πριν την Ελλάδα, Σύνταγμα, Βουλή, Γερουσία, Νόμισμα, Τραπεζικό Σύστημα, Χρηματιστήριο, Προξενείο, Τοπική Οικονομία, Εξαγωγές, και ένα Ανεπτυγμένο Βιοτικό Επίπεδο των Πολιτών τους.
Σήμερα τι έχουμε από όλα αυτά;
Τα χρόνια πέρασαν χωρίς κανείς από τους πρωτεργάτες της προσάρτησης της Ελλάδας με το Ανεξάρτητο κράτος των Επτανήσων να μπορούσε να προβλέψει την σημερινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα άλλοτε αρχοντικά Επτάνησα.
Η Γη που γράφτηκε και μελοποιήθηκε ο Εθνικός ύμνος για τους σκλαβωμένους Έλληνες, δεν θυμίζει σε τίποτα το άλλοτε ανεπτυγμένο πνεύμα.
Η σταδιακή αποψίλωση του Επτανησιακού Πολιτισμού ήταν συνεχής μέσα στην πάροδο των χρόνων. Η αποκοπή των εμπορικών και πολιτισμικών δεσμών ήταν το πρώτο πράγμα που έκαναν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας.
Τα Επτάνησα έγιναν έξι και το κάθε νησί αποτελεί πλουτοπαραγωγικό δορυφόρο για τον εκάστοτε κοντινό ηπειρωτικό νομό της Ελλάδας.
Φτάνει πια το ξεζούμισμα του Επτανησιακού πλούτου από τις εκάστοτε Ελληνικές κυβερνήσεις.
Φτάνει πια!
Στα 150 χρόνια από την προσάρτηση της Ελλάδας στα Επτάνησα, χτίσαμε τα Γιάννενα, την Ηγουμενίτσα, την Πρέβεζα, την Άρτα, την Αιτωλοακαρνανία, τον Πύργο, την Καλαμάτα και τα Κύθηρα πληρώνουν φόρους στον Πειραιά.
Ποιος Επτανήσιος το αμφισβητεί;
Το Κίνημα Επτανησίων Πολιτών, αποτελεί την πρωτοβουλία που έπρεπε να είχε παρθεί στα τόσα χρόνια, ώστε να μπει ένα τέλος σε αυτή την μορφή υφαρπαγής του πλούτου που παράγουμε ως νησιά.
Απαιτούμε και θα διεκδικήσουμε οι φόροι που παράγονται από τα Επτάνησα, να μένουν στα Επτάνησα. Εμείς τους παράγουμε και σε εμάς πρέπει να μένουν.
Ζητάμε από κάθε Επτανήσιο ξεχωριστά να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια.
Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αδράνειας μας. Έχουμε την δύναμη και πρέπει να διεκδικήσουμε αυτά που τόσα χρόνια μας στερούν.